
Горох — просто джерело необхідних організму людини елементів. Він насичений кальцієм і залізом, цинком, калієм, фосфором, магнієм і йодом. Крім цього, до його складу входять багато вітамінів: A, група B (частково), E і PP. Регулярне вживання в їжу горошку знижує рівень холестерину, не дає розвинутися анемії і покращує самопочуття людини в цілому.
Важливий і потрібний для життєдіяльності продукт входить до книги рецептів у всіх куточках нашої планети. Тому кожна господиня повинна знати, як його смачно приготувати, щоб максимально зберегти корисні властивості.
Це цікаво: історія вживання в їжу гороху налічує вже багато століть. Про благотворний вплив цього виду бобових на організм людини знали ще в таких древніх державах, як Індія, Греція, Рим, Єгипет і Китай.
Гороховий суп готувати неважко. Разом з тим, завдяки своїй високій калорійності і поживності, таке блюдо — просто порятунок в холодну пору року. А якщо гарячий суп приготувати з додаванням такого інгредієнта, як копчені курячі крильця, то аромат страви і зовсім закрутить голову будь-кому.
Запропонований рецепт дозволяє дізнатися більше про тонкощі і важливих нюансах цієї страви.
Інгредієнти
- вода 2 л
- горох 250 г
- крильця курячі копчені 400 г
- картопля 3 шт.
- солодкий болгарський перець 1 шт.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- морква 2 шт.
- олія рослинна 4 ст. л.
- зелень 1 пучок
- часник за смаком
- сіль за смаком
На порцію
Калорії: 77.6 ккал
Білки: 5.9 м
Жири: 2.8 м
Вуглеводи: 7.3 р
Кроки 50 хв. Відео-рецепт
Колотий горох попередньо потрібно ретельно перебрати і промити під краном за допомогою друшляка. А далі – зернята залити холодною водою і залишити в мисці на 3 години.
Коли настав час приступати до готування, беремо горох, промиваємо його ще раз і перекладаємо в каструлю. Заливаємо чистою водою і ставимо на середній вогонь. Варити бобові, нічого більше не додаючи, потрібно близько 20 хвилин.
Чистимо всі овочі зі списку інгредієнтів. Картоплю нарізаємо середніми кубиками, цибулю – дрібними. Морква і перець ріжемо тонкою соломкою.
Коли закінчаться 20 хвилин, картоплю додаємо в ємність для варіння супу.
Виливаємо в сковороду масло, виставляємо середній вогонь, додаємо цибулю і моркву. Готуємо зажарку 5 хвилин (до появи золотистого відтінку).
Кидаємо туди ж перець і тушкуємо все овочі на плиті ще 3 хвилини. Потім засмажку знімаємо з конфорки.
Коли картопля розм’якшиться, що буде свідчити про його готовність, вміст каструлі потрібно пройтися толкушкой для пюре.
Курячі крильця рубаємо на зручні шматочки. Додаємо їх у майбутній суп. Туди ж додаємо і готову засмажку. Солимо і проварюємо все разом 10 хвилин.
Тим часом дрібно дробимо часник і шаткуємо зелень. Приправляємо ними блюдо за пару хвилин до закінчення.
Приправляємо ними блюдо за пару хвилин до закінчення.
Гороховий суп на основі курячих крилець готовий. Перед подачею бажано залишити його настоюватися під кришкою протягом 15-20 хвилин.
Порада: горох можна брати як колота, так і цілісний. Перший варіант більш привабливий суттєвою економією часу. Такий вибір скорочує тривалість готування вдвічі.
Подавати гороховий суп з копченими крильцями радять, приправивши кожну порцію жменею сухариків і ложкою сметани. Це додасть супу ситності.
Читайте також: Суп з грибів шиітаке – рецепт
Незважаючи на те, що є чимало відео і фото, що ілюструють покрокове приготування таких страв, рецепт, запропонований у цій статті, містить оптимальний набір інгредієнтів і перелік нескладних дій. Приготування не забере багато часу, особливо якщо використовувати можливості мультиварок, а результат цілком може перевершити всі очікування. Їжте смачно і різноманітно, тим самим потіште себе і своїх близьких.