
Пропонуємо статтю про те, як варити фарширований перець з м’ясом і рисом в каструлі, скільки на це знадобиться часу і чи можна заморозити перці з начинкою в домашніх умовах. Ці та подібні питання задають початківці господині, бажаючі приготувати популярний і надзвичайно смачна страва. Воно вважається самостійною стравою, до якого можна додати, хіба що, салат. Докладні рецепти ви можете знайти на нашому сайті, і дотримуючись їх, ви отримаєте відмінні тушковані перчики з начинкою.
Зміст
- Перець, фарширований яловичиною та рисом
- Перець, фарширований м’ясом, без рису
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Як підготувати фарширований перець для заморозки
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
Перець, фарширований яловичиною та рисом
Найпоширеніший рецепт передбачає, що можна варити страву просто в підсоленій воді, але виходить набагато смачніше, якщо в якості заправки використовувати розведену томатну пасту і смажені овочі.
Це цікаво: у фарш можна класти і сирий рис, але у такому разі наповнювати перці потрібно на 2/3, так як крупа в процесі варіння розбухне.
Інгредієнти
- рис ½ склянки
- цибуля ріпчаста 200 г
- морква 100 г
- масло вершкове 50 г
- яловичина 400 г
- перець болгарський солодкий 1 кг
- томатна паста 2 ст. л.
- перець запашний мелений ½ ч. л.
- сіль за смаком
На порцію
- Калорії: 206.9 ккал
- Білки: 11.5 г
- Жири: 10.5 м
- Вуглеводи: 16.6 г
- Кроки 60 хв.
- Найдовше готується начинка для фаршу, тому починайте з неї, а точніше, з варіння рису. Промийте крупу не менше п’яти разів, щоб рідина в підсумку стала прозорою. Для варіння налийте в рис воду – приблизно 1 склянка. Крупу краще залишити неповноцінній, адже вона буде продовжувати готуватися під час процесу гасіння. Тому варіть близько 10-15 хвилин, щоб рис залишився трохи твердоватым. Але все залежить від сорту, тому потрібно пробувати.
- Цибулю і моркву наріжте подрібніше і ставте пассероваться в добре розігрітій олії. Щоб овочі не пригоріли, а рівномірно просмажаться, вогонь зробіть менше середнього. Якщо морква і цибуля стали м’якими, значить, готові.
- М’ясо подрібнити за допомогою м’ясорубки, але не дуже дрібно – використовуйте велику сіточку. Змішайте його зі злегка теплими овочами (1/3 відкладіть) і рисом. Посоліть, додайте приправи і добре вимішайте начинку, щоб всі компоненти розподілилися рівномірно.
- Зніміть з перців “шапочку” разом з насінням і промийте. У кожен плід за допомогою чайної ложки покладіть фарш, приблизно 0.5 см, не докладаючи до верху.
- Викладіть в широку каструлю залишилися смажені овочі, а потім перці вузьким кінцем вниз.
Читайте також: Ледачі фаршировані перці – покроковий рецепт з фото
- Змішайте томатну пасту з 1,5 склянками води, посоліть за смаком і вилийте: спочатку — в перці, а те, що залишилося, в каструлю. Якщо соусу не вистачає, додайте киплячої води. Накрийте ємність і включіть під нею вогонь. Після того, як вміст каструлі закипить, тривалість 30 хвилин. Якщо ви клали повністю сирий рис, тоді гасити перець, фарширований м’ясом і рисом в каструлі, потрібно 40 хвилин.
Порада: вибирайте сорти з товстими стінками, квадратної форми. Такі плоди не тільки зручно гасити, але й смачно їсти, так як в них міститься багато м’якоті.
Дайте фаршированим перцям настоятися, а потім викладайте в тарілки, поливаючи соусом з овочами. Додайте трохи сметани, і смак стане неперевершеним.
Перець, фарширований м’ясом, без рису
Незалежно від того, чи готується страва, або купуються напівфабрикати в супермаркеті, зазвичай в якості основи для начинки використовується м’ясо і рис. І багато хто не уявляють собі, чим же ще наповнити перці. Виявляється, можна набити їх м’ясом з овочами, а ще додати трохи вівсяних пластівців.
Порада: фарш стане більш ніжним, якщо ви замочіть “Геркулес” в склянці закипевшего молока. Зробіть це заздалегідь, тому що пластівці повинні охолонути, а потім вже їх можна додавати до інших продуктів.
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 10
Енергетична цінність
- калорійність – 297.5 ккал;
- жири – 21.5 м;
- білки – 14.7 м;
- вуглеводи – 11.3 р.
Інгредієнти
- пластівці вівсяні – 0.5 склянки;
- цибуля ріпчаста – 100 г;
- морква – 100 г;
- масло рослинне – 3 ст. л.;
- кабачок – 200 г;
- часник – 2 зубки;
- яловичина – 700 р;
- перець солодкий болгарський – 1 кг;
- перець запашний мелений – 0.5 ч. л.;
- сіль – за смаком.
Читайте також: Як приготувати гриби гливи смачно на сковороді: скільки смажити по часу до готовності в хвилинах, приготування з цибулею
Покрокове приготування
- Подрібніть все м’ясо і кабачки за допомогою м’ясорубки через велику сіточку.
- Масло розігрійте в сковороді. Використовуйте посуд з товстим дном, тоді овочі будуть смажитися більш рівномірно. Покладіть в сковороду дрібно нашатковану цибулю. Часто помішуйте його, а через 5 хвилин зменшіть вогонь. Додайте нарізану соломкою моркву і подрібнений часник.
- Смажте до готовності, і поставте остигати.
- Тим часом займіться овочами, які будете наповнювати фаршем. Акуратно, щоб перці не тріснули, зріжте верхню частину. Промийте під проточною водою, видаліть залишки насіння.
- Змішайте пластівці, м’ясний фарш з кабачками і смажені овочі, додайте духмяний або чорний перець (як вам більше подобається), сіль.
- Наповніть пустотілі заготовки за допомогою десертної ложки начинкою до верху. Складайте їх у каструлю або гусятницю. Розчиніть сіль в окропі і залийте рідину в ємність так, щоб вона покрила перці. Для повної готовності тушкуйте під кришкою протягом 35-40 хвилин.
Порада: якщо у вас залишилася начинка, використовуйте її для приготування супу з фрикадельками. Для цього скачайте фарш в невеликі кульки і залиште варитися одночасно з картоплею.
Перці в такому виконанні набувають яскраво виражений м’ясний смак. При подачі додайте трохи томатного соусу, і насолоджуйтеся знайомим стравою в незвичайному виконанні.
Як підготувати фарширований перець для заморозки
Домашній напівфабрикат зручний тим, що нафарширувати овочі потрібно один раз, а потім всю зиму і весну тільки діставати і тушкувати. Це істотно скоротить тривалість перебування на кухні, коли у господині і без того багато справ.
Час приготування: 1 годину
Кількість порцій: 14
Енергетична цінність
- калорійність – 284.4 ккал;
- жири – 17.8 г;
- білки – 13.1 м;
- вуглеводи – 18 р.
Читайте також: Печериці смажені калорійність і бжу на 100 грам, запечені гриби з цибулею
Інгредієнти
- рис – 1 склянка;
- цибуля ріпчаста – 200 г;
- морква – 200 г;
- масло рослинне – 3 ст. л.;
- яловичина – 400 г;
- свинина – 400 г;
- перець солодкий болгарський – 2 кг;
- перець запашний мелений – 1 ч. л.;
- сіль – за смаком.
Покрокове приготування
- Підготуйте перці. Для такої страви потрібно акуратно зрізати верхню “шапочку” з хвостиком, дістати насіння, які там залишилися, і витягнути м’які перетинки. Промийте овочі, щоб вода змила залишки насіння.
- Для того щоб перці не ламалися під час заморожування, вони повинні пройти процес бланшування. Закип’ятіть велику каструлю води і опустіть в неї овочі на 4-5 хвилин. Дістаньте їх і поставте зрізом вниз, щоб вони стекли і охололи. Ви відчуєте, що плоди стали менш пружними і більш м’якими.
- Тим часом поставте варитися рис, промивши його перед цим не менше 5 разів. Залийте крупу склянкою води. Зверніть увагу, що крупу потрібно варити до напівготовності, тобто не більше 10 хвилин, тому піде так мало води. Поставте рис також остигати.
- Зробіть піджарку з мелконарезанных цибулі і моркви. При бажанні можна додати до них 2-3 видушених зубки часнику. Не відходьте від сковороди, щоб овочі не пригоріли.
- За допомогою м’ясорубки зробіть фарш. Викладіть його в глибоку посудину, додати повністю охолоджені смажені овочі, рис, посоліть і всипте приправи. Ретельно вимісіть (як для котлет).
- Акуратно, щоб не пошкодити перці, покладіть в них начинку, заповнюючи до верху.
- Тепер розділіть напівфабрикати на порції і упакуйте в поліетиленові пакети. І відправляйте на заморозку.
Це цікаво: бланшировку перців можна зробити за допомогою мікрохвильової печі: досить 7-8 хвилин на максимальній потужності.
Якщо у вашій техніці є режим швидкого заморожування, увімкніть його. При шоковому заморожуванні продукти краще зберігають свою структуру і смакові якості.