
Для будь-якої мами важливо, щоб її улюблене чадо харчувалося правильно. Одним із важливих факторів у меню дітей відводиться супчикам. Особливо це важливо для дітей, які нещодавно перейшли до вживання прикорму. Найвдаліший варіант у цьому випадку, це приготування курячого супу зварений на основі бульйону. Ці ласощі стимулюють травлення, а овочеві інгредієнти, додані в страву, містять букет корисних мінералів, вітамінів і необхідних для зростання мікроелементів.
інгредієнти
- Куряче стегно – 2 шт.
- Вермішель «павутинка» – 3 столові л
- Цибуля та морква – по 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Вода – 3 літри
- Олія вершкова – 1 чайна л
- Сіль за смаком
Це досить просте блюдо, проте слід врахувати кілька секретів, дотримання яких дозволить зробити його смачним і корисним.
Уважно читаємо поради перед приготуванням супу
Найголовніше у приготуванні дитячого супчика – це вибір продуктів. Ідеально якщо у вас вдасться роздобути свійську птицю та овочі
Якщо такої можливості немає і курку ви купуєте в магазині, то беріть для бульйону птаха з суповим написом. У неї більш жорстке м’ясо і тому варити її доведеться довше, зате вона наваристіша і корисніша
Якщо ви зупинилися на покупній курці, то обов’язково вимочуйте її в холодній воді біліше 1 години, щоб вивести шкідливі речовини
Щоб убезпечити дитину від шкідливих добавок, що містяться в комбікормі для курей, можна вилити перший бульйон. Робиться це так: залийте м’ясо холодною водою, доведіть до кипіння, проваріть 1 хвилину, злийте, промийте курку, залийте кип’яченою водою кімнатної температури і варіть до готовності
Щоб смак бульйону вийшов більш концентрованим і сподобався дитині, фахівці радять варити курку цілком, а потім нарізати її на частини
Але підійдуть і окремі частини тушки, наприклад, суп на курячій грудці краще для зовсім маленьких дітей в межах року
Класичний курячий суп складається з картоплі, моркви та цибулі. Це найпростіший і найлегший варіант приготування на швидку руку
Але супчик може містити інші овочі. Якщо дитина не має алергії, то рекомендується порізати в неї томати без шкірки і солодкий болгарський перець
Особливо корисно для дитячого супу додати брокколі, воно сприяє нормалізації травлення у дитини
Так само можна додати протертий гарбуз, завдяки чому супчик стане не тільки корисним, але й набуде м’якої, ніжної консистенції.
Читайте також: Пельмені з індички: 8 різноманітних рецептів
Крім овочів і вермішелі, страва може містити крупи, це рис або гречка. З їх допомогою суп стає ситнішим, а чергування круп допоможе вам урізноманітнити меню.
Не менш важливо покласти в курячий дитячий суп зелень: кріп, петрушку чи кінзу
Дітям від 2-3 років можна додати в суп трохи сметани
Приготування супу з вермішеллю для дитини
Зніміть шкірку з стегон, ретельно промийте і замочіть у холодній воді на 1 годину
Залийте м’ясо холодною водою, доведіть до кипіння. Після закипання злийте, замініть на чисту
Додайте очищену цибулину, варіть бульйон 30-40 хвилин, готовність м’яса перевіряйте ножем.
Якщо суп вариться для старших дітей від 2-х років, то використовуйте чорний перець горошком та лавровий лист
Після варіння процідіть, бульйон вийде надзвичайно ароматним
Зварену курку виймаємо з каструлі, цибулину викидаємо
Ріжемо дрібним кубиком моркву з картоплею, варимо 10 хвилин. Потім засипаємо вермішель «павутинка», на початку помішуйте, щоб вона не злиплася, додаємо сіль і вершкове масло, варимо ще 5-7 хв.
Після закінчення приготування знімаємо каструлю з гарячої плити, даємо страві відпочити 10 хвилин
Знімаємо м’ясо з кістки ріжемо на шматочки, розмір залежить від віку дітей
Розливаємо курячий суп по тарілках, у кожну порційно кладемо м’ясо, або взагалі без нього