
Незважаючи на те, що плов — національне блюдо узбецької кухні, воно здобуло любов жителів всієї нашої неосяжної батьківщини. І кожен знає, що основа плову — рис, а турецького – булгур. Але це блюдо існує настільки давно, що рецепт його не тільки урізноманітнили, але і змінили практично до невпізнання. На нашому сайті зібрано безліч цікавих варіантів з фото і відео, які варті уваги.
Наприклад, за основу плову можна взяти не рис, і навіть не іншу крупу, а макарони! Готується набагато легше і швидше, і смак його при цьому нітрохи не гірше. Переконайтеся самі.
Важливо: макаронні вироби вибирайте тільки з твердих сортів пшениці. Це необхідно для того, щоб в процесі готування паста не розварилася і не перетворилася на кашу
Зміст
- Плов з макаронів
- Плов з макаронів з куркою «Лінивий»
- Енергетична цінність продукту
- Інгредієнти
- Процес приготування
- Особливості приготування в мультиварці
Плов з макаронів
Інгредієнти
- яловичина 400 г
- макарони 400 г
- курдюк 100 г
- помідори 150 г
- морква 100 г
- цибуля 100 г
- болгарський перець 100 г
- часник 1 голівка
- барбарис 50 г
- кишмиш 100 г
- соняшникова олія 50 мл
- мелений чорний перець за смаком
- зіра за смаком
- сіль за смаком
На порцію
Калорії: 345 ккал
Білки: 12 р
Жири: 15 г
Вуглеводи: 40 г
Кроки 2 год. 0 хв. Відео-рецепт
Для початку потрібно підготувати макарони. Загорніть їх у чисте тряпичное рушник, щоб вийшов вузлик, і побийте качалкою або будь-яким іншим важким предметом. Таким чином ви подрібніть макарони до потрібних розмірів, щоб вони нагадували рис.
Поставте казан на вогонь, прожарте в ньому соняшникову олію і киньте в нього подрібнені макарони. Обсмажуйте на середньому вогні протягом 20 хвилин. За цей час вони повинні придбати рожевий відтінок і позвякивать при перемішуванні, як камінці. Після цього вийміть макарони і тимчасово відкладіть в сторону.
Казан вимийте, але не ретельно, без засобу для миття посуду. Це важлива умова, щоб змити залишки борошна, але при цьому не прибрати масляний шар.
Вимитий поставте казан на вогонь і киньте в нього порізаний на невеликі кубики курдюк. Обсмажуйте, поки не зменшаться в розмірі в 2 рази, перетворившись у шкварки, і не віддадуть весь свій жир. Після цього видаліть курдюк з казана. Якщо не хочете, щоб страва вийшла жирним, можете замінити курдюк соняшниковою олією і додати його стільки, скільки вам хочеться.
Цибулю очистіть від шкірки, порізати на тоненькі півкільця і відправте в казан.
Болгарський перець очистіть від серцевини, наріжте соломкою і додайте до цибулі. Продовжуйте смажити, регулярно помішуючи, поки овочі не почнуть золотитися.
Поріжте м’ясо на великі шматочки і додайте в казан до овочів. Добре перемішайте. Якщо ви не любитель яловичини, можна замінити її свининою чи куркою. В якості альтернативного варіанту цілком згодиться і фарш. Головне, щоб він був великого помелу і краще домашнього приготування.
Як тільки м’ясо пустить сік, додайте до нього порізаний на кубики помідорів, попередньо очистивши його від шкірки. Для цього зробіть на нижній частині помідора хрестоподібний надріз і обдайте плід окропом.
Тушкуйте м’ясо з овочами приблизно півгодини. Потім додайте до нього подрібнену на крупній тертці моркву і підлийте трохи води. Посоліть і поперчіть.
Головку часнику покладіть в казан через 10 хвилин після того, як додали туди моркву, попередньо знявши верхній шар лушпиння.
Киньте туди ж ягоди барбарису і кишмиш.
Через півгодини гасіння на повільному вогні, вийміть з казана часник і всипте макарони. Не перемішуючи, рівномірно розподіліть їх по поверхні. Налийте води стільки, щоб вона на пару міліметрів покривала макарони. Посипте зірою і трохи перемішайте, але так, щоб не змішати макарони з м’ясом і овочами.
Накрийте кришкою і варіть на повільному вогні протягом півгодини. Готового плову дайте ще деякий час настоятися. При подачі можете доповнити блюдо скибочками свіжих помідорів. Готувати таке блюдо можна не тільки вдома, але і на природі. Приємного апетиту!
Порада: за основу для цього плову краще беріть вермішель, так як її зручніше подрібнювати, а після дроблення за зовнішнім виглядом вона стає схожою на довгий рис.
Плов з макаронів з куркою «Лінивий»
Хочете заощадити час? Тоді можна приготувати плов з макаронів з м’ясом птиці. Курка – відмінний варіант для основи. Запам’ятовуйте рецепт!
Читайте також: Плов з качки – рецепт в мультиварці, казані, покрокове приготування в домашніх умовах з фото
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 6
Енергетична цінність продукту
- білки – 18,8 г;
- жири – 8,8 м;
- вуглеводи – 38,4 г;
- калорійність – 307 ккал.
Інгредієнти
- макарони — 250 г;
- куряче м’ясо — 300 г;
- морква — 100 г;
- цибуля — 100 г;
- соняшникова олія — 40 мл;
- зіра — за смаком;
- мелений чорний перець — за смаком;
- сіль — за смаком.
Процес приготування
- Вимийте м’ясо в холодній воді. Обсушіть паперовим рушником і поріжте на невеликі шматочки. Краще всього для плову підійдуть більш жирні частини курки: стегенця, стегна або крильця. Але якщо хочете, щоб у страві було менше калорій, можете використовувати грудку.
- У казані прожарити соняшникову олію і викладіть в нього м’ясо. Обсмажуйте до тих пір, поки воно не почне золотитися.
- Очистіть моркву від шкірки, натріть на крупній тертці і відправте в казан. Обсмажуйте з м’ясом протягом 5 хвилин.
- Тепер почистіть цибулю і накришити його дрібними кубиками. Додайте до м’яса з морквою і тушкуйте все разом хвилин 10, не накриваючи кришкою.
- Посоліть м’ясо з овочами і додайте приправи.
- Всипте в казан макарони, гарненько вимісіть і залийте водою так, щоб вона на пару міліметрів покривала вміст. Вибирайте спочатку дрібні макарошки. Звичайні спагетті, наприклад, сюди не підійдуть.
- Накрийте казан кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть протягом півгодини. Можете перед цим покласти в казан лавровий лист.
Коли плов приготується, дайте йому настоятися близько півгодини і можете подавати до столу.
Особливості приготування в мультиварці
Багато сучасні господині часто вдаються до послуг такої помічниці на кухні, як мультиварка. У ній можна приготувати все, і плов з макаронів не виняток. Час приготування при цьому скорочується в 2 рази. Ось вам покроковий рецепт.
Читайте також: Плов з фаршем – рецепт з фото покроково, як приготувати в каструлі з овочами
Першим ділом закладайте м’ясо. Його потрібно готувати в режимі «Смаження» протягом 20 хвилин.
Потім до нього відправте овочі: подрібнені цибулю, моркву і болгарський перець. Посоліть, додайте спеції і смажте в тому ж режимі ще близько 20 хвилин.
Настала черга макаронів: викладіть їх на м’ясо з овочами. Попередньо прожарити на сковороді на соняшниковій олії. Не перемішуючи, залийте водою, накрийте кришкою і готуйте в режимі «М’ясо» або “Плов” протягом 20 хвилин.
Приготуйте плов з макаронів по даному рецепту, і ви переконаєтеся, що таке популярне і дуже смачне блюдо можна зіпсувати, навіть якщо змінити в ньому головний інгредієнт. Не бійтеся експериментувати! Нових вам гастрономічних відкриттів і приємного апетиту!