
Паста карбонара з куркою — дуже популярне блюдо в італійській кухні, так і в наших широтах воно стало затребуваним. Класичний рецепт — це спагеті з шматочками сиров’ялених свинячих щік і з смачним соусом з яєць і пармезану. Рецептів пасти незліченну кількість: можна приготувати з копченим беконом, курячою грудкою і навіть з грибами. Технологія нескладна, але вимагає дотримання певної послідовності, при першому приготуванні пасти карбонара з курячим філе рецепт краще використовувати покроковий. Варто відзначити, що калорійність страви досить висока, так що не зловживайте цією смачною їжею.
Зміст
- Паста карбонара з курячим м’ясом
- Рецепт пасти карбонара з курячою печінкою у вершковому соусі
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
Паста карбонара з курячим м’ясом
Перед початком приготування необхідно розморозити філе, бажано природним способом, не в мікрохвильовці. Подбайте про це задовго до того, як почнете готувати пасту.
Інгредієнти
- спагеті 300 г
- куряче філе 1 шт.
- бекон 100 г
- вершки 200 мл
- яйце 2 шт.
- сир пармезан 100 г
- часник 1 зубчик
- оливкова олія 2 ст. л.
- базилік свіжий-10 г
- сіль 1 ч. л.
- перець чорний мелений 1/2 ч. л.
На порцію
Калорії: 303.9 ккал
Білки: 13.6 г
Жири: 19.7 р
Вуглеводи: 18 г
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
Насамперед необхідно відварити спагеті. Киплячу воду потрібно підсолити і опустити в неї пасту на 10 хвилин. Макаронне виріб перекладаємо в друшляк.
Курятину необхідно відварити.
Тим часом будемо займатися беконом. Ріжемо його на невеликі квадрати і обсмажуємо на сковороді. Перекладаємо на тарілку, щоб стік зайвий жир.
Очищаємо цибулю і часник від лушпиння. Цибуля ріжемо дуже дрібно і в нього видавлюємо часниковий зубчик.
Остуджуємо філе курки і нарізаємо великими квадратами. Не більше 3 сантиметрів.
На сковороду перекладаємо курку, смажимо її 5 хвилин, додаємо оливкову олію, бекон, цибуля і часник. Готуємо ще близько 5 хв.
Саме час зайнятися приготуванням соусу. Натираємо сир на дуже дрібній тертці. Беремо яйця і відокремлюємо білки, вони нам не знадобляться для приготування пасти карбонара.
Збиваємо жовтки з вершками, іноді їх замінюють сметаною, але щоб отримати справжню італійську пасту, краще дотримуватися класичного приготування. Додаємо пармезан, дрібно нарізаний базилік, сіль і перець.
На сковороду з беконом і курятиною викладаємо спагетті, заливаємо все вершковим соусом і тушкуємо 5 хвилин на дуже повільному вогні, поки не отримаємо густу консистенцію.
Порада: обов’язково беріть спагетті з маркуванням “А” — це твердий сорт пшениці. І не забудьте прочитати склад, тому що справжні макарони не повинні містити нічого, крім борошна і води. Краще вибирати вироби в подвійній упаковці: целофановою та картонної. Це дасть гарантію, що продукт був захищений від вологи і прямих сонячних променів.
Рецепт пасти карбонара з курячою печінкою у вершковому соусі
Перед початком приготування печінку не треба вимочувати, досить ретельно промити під холодною водою і видалити плівку.
Читайте також: Что такое чай-концентрат и почему он так популярен?
Кількість порцій: 8
Час приготування: 45 хвилин
Енергетична цінність
- калорії – 288.1 ккал;
- білки – 14.4 м;
- жири – 16.8 м;
- вуглеводи – 19.6 р.
Інгредієнти
- спагетті – 300 г;
- куряча печінка – 300 г;
- сир пармезан-200 г;
- вершкове масло – 100 г;
- вершки – 150 мл;
- яйця – 2 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- петрушка – 0.5 пучка;
- сіль – 1 ч. л.;
- перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
Покрокове приготування
- Ставимо воду для спагетті. Коли вона закипить, додаємо сіль і макаронні вироби, проварюємо не більше 10 хвилин. Перекладаємо в друшляк, щоб стекла вся рідина.
- Курячу печінку промиваємо, кидаємо на сковороду. Додаємо вершкове масло і смажимо 5 хвилин.
- Чистимо цибулю і часник. Цибуля ріжемо кубиками, а видавлюємо часничок з допомогою спеціального пристосування. Перекладаємо інгредієнти до печінки і смажимо 7 хвилин.
- Саме час приступити до соусу. Відокремлюємо білки — їх можна використовувати для іншої страви, так як для приготування пасти вони не знадобляться.
- Жовтки збиваємо з вершками. Дрібно ріжемо зелень. Сир натираємо на тертці. Змішуємо всі інгредієнти і додаємо перець і сіль.
- До курячої печінки перекладаємо спагетті, тушкуємо 5 хв.
- Заливаємо пасту вершковим соусом, тушкуємо до загустіння. Це займе приблизно 3-5 хвилин. Прикрашаємо страву зеленню і подаємо до столу.
Порада: вершки для пасти з куркою і беконом краще брати 15%, тому що один з продуктів і так жирний. Для пасти з менш калорійною печінкою можна взяти вершки 30-33%.
Спагетті карбонара з куркою або курячою печінкою — дуже швидкий і нескладний рецепт, а страва виходить апетитне і поживне. Перед подачею прикрасьте тертим сиром і зеленню. До такої страви відмінно підійде келих червоного або білого італійського вина. Зробіть в домашніх умовах пасту з привабливою назвою “Карбонара” — рецепт з куркою різноманітить стіл і порадує ваших близьких.м