
Для дуже багатьох людей по-справжньому смачним відкриттям стане незвичайний плов з перлової крупи. Хочемо вам запропонувати спробувати приготувати його в мультиварці.
Навіть царствені особи обожнювали кашу з перловки. Однією з найбільш відомих особистостей є Петро I. Сама назва цієї крупи пов’язують зі словом “перли” (перли), з якими вона схожа. Відвар з неї здавна застосовувався для лікування запалення шлунково-кишкового тракту. Каша також містить значну кількість вітаміну А. Приготований з неї плов буде не тільки дуже смачним, але і корисним.
Інгредієнти
- перлова крупа 350 г
- яловичина (або курка) 500 г
- цибуля ріпчаста 200 г
- морква 200 г
- часник 20 г
- томатна паста 20 г
- олія соняшникова 50 мл
- вода 1 л
- гострий перець 5 г
- спеції для плову 20 г
- сіль і перець (чорний, мелений) за смаком
На порцію
Калорії: 241 ккал
Білки: 15.5 г
Жири: 13.1 р
Вуглеводи: 19.3 г
Кроки 3 год. 0 хв. Відео-рецепт
Нарізати яловичину середніми шматками.
Налити масло в чашу мультиварки і виставити програму “Підсмажування” або “Смаження”, які доступні у багатьох популярних моделях, таких як “Редмонд”, “Філіпс”, “Поларіс” та інших, на 30 хв. Якщо цей режим відсутній, можна скористатися кнопкою “Випічка”.
У цей час підготувати овочі нарізати цибулю півкільцями, а моркву – соломкою.
Викласти в розігріту каструлю м’ясо і смажити його протягом 15 хвилин.
Промити добре перловку, висипати на суху сковорідку і обсмажити на середньому вогні близько 10 хвилин до появи легкого “горіхового” запаху. Завдяки цим діям плов буде дуже смачним і розсипчастим.
До смаженій м’ясу додати цибулю і готувати його 2 хв. Далі всипати в чашу моркву і обсмажувати її близько 10 хв.
Покласти в зажарку пекучий перець. Додати томатну пасту і дочекатися закінчення програми (раніше запрограмованих 30 хвилин). Засипати спеції для плову.
Поставити програму “Гасіння”, додати 200 мл води і дочекатися її закінчення. Викласти перловку і вилити решту обсягу води. Додати часник, пропущений через прес.
Виставити програму “Плов” або “Рис” на 40 хв. При використанні скороварки, за рахунок приготування під тиском, час скорочується. Після закінчення програми дати плову настоятися в автоматичному режимі “Підтримка температури” або “Підігрів” протягом 1 години.
Порада: перлову крупу слід правильно вибирати. Зернятка повинні бути цілі, світлі, біло-жовтого кольору, без запаху сирості і сторонніх домішок.
Цей ситний гарнір можна варити на обід або вечерю для сім’ї або подавати в свято. Так як перловка містить складні вуглеводи, то блюдо з неї додасть сил і допоможе зарядитися енергією на весь день.
Читайте також: Плов на сковороді – покроковий класичний рецепт з фото, як приготувати розсипчастим, співвідношення води і рису, скільки потрібно варити
Якщо використовувати нежирне м’ясо курки, індички або яловичину, то блюдо в невеликих кількостях дозволено любителям дієт. Для тих, хто віддає перевагу більш калорійні варіанти живлення, рекомендується застосовувати свинину або баранину. Також плов перловий можуть чудово доповнити гриби.
Сміливо експериментуйте, користуючись нашими покроковими фото і відео радами, і пробуйте нові і незвичайні страви.