
Плов – одне з найпоширеніших страв. Способів його приготування є дуже багато. Плов можна приготувати практично з будь-яким м’ясом, будь то яловичина, свинина або навіть курка. Але мало хто знає, що дуже смачний плов можна зробити зі звичайних сосисок або ковбаси. І здавалося б, що може бути простіше? Але і тут є свої маленькі секрети, як надати страві аромат і неповторний смак. Наші покрокові рекомендації, фото і відео стануть відмінними помічниками, якщо ви плануєте готувати вперше.
Зміст
- Рецепт плову з сосисками в мультиварці
- Рецепт плову з сосисками
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт плову з ковбасою
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт плову з копченою ковбасою
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт плову з сушеної ковбасою
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт плову з ковбасою в духовці
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт плову з сосисками в мультиварці
- Рецепт плову з сосисками
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт плову з ковбасою
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт плову з копченою ковбасою
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт плову з сушеної ковбасою
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт плову з ковбасою в духовці
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
Рецепт плову з сосисками в мультиварці
Інгредієнти
- рис 2 ст.
- вода 3.5 ст.
- масло вершкове 50 г
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- сосиски (можна замінити ковбасою) 400 г
- приправи за смаком
- сіль, перець за смаком
На порцію
Калорії: 129.12 ккал
Білки: 2.85 м
Жири: 6.17 р
Вуглеводи: 15.75 р
Кроки 50 хв. Відео-рецепт
Цибулю очищаємо від шкірки, розрізаємо на кубики середньої величини.
Сосиски нарізаємо кружечками (якщо використовуєте ковбасу, тоді кубиками). На мультиварці встановлюємо режим «Випічка» або “Смаження”, викладаємо в чашу масло.
Коли масло розтопиться відправляємо туди цибулю і сосиски. Смажимо протягом 15 хвилин. Бажано періодично помішувати, щоб уникнути пригорання.
Засипаємо рис.
Перемішуємо і заливаємо воду.
Спеції додаємо саме зараз. Можна раніше, перед тим як засипати рис, але в цьому випадку є ризик, що плов підгорить.
Встановлюємо режим «Плов» і закриваємо кришку мультиварки. У середньому готуватися він буде 30-35 хвилин.
На замітку: якщо у вас скороварка, Редмонд або Поларіс наприклад, процес займе не більше 20 хвилин.
Рецепт плову з сосисками
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 8
Енергетична цінність
- калорії – 149.89 ккал;
- білки – 3.68 г;
- жири – 6.28 г;
- вуглеводи – 19.91 р.
Інгредієнти
- сосиски – 6 шт;
- рис – 2,5 склянки;
- вода – 3 склянки;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- морква – 2 шт.;
- перець болгарський – 1 шт.;
- масло рослинне – 4 ст. л.;
- часник – 1 зубчик;
- приправа для плову – 1 ч. л.;
- сіль, перець – за смаком.
Читайте також: Плов в казані – рецепт, як приготувати правильно, пропорції, приготування в домашніх умовах, фото і відео
Покрокове приготування
- Першим ділом готуємо всі овочі. Цибулю і моркву треба почистити, а у болгарського перцю видалити все насіння і плодоніжки. Після цього промиваємо овочі під струменем холодної води.
- Морква і перець нарізаємо соломкою, а цибулю – півкільцями.
- Ставимо Сковороду на вогонь і наливаємо в неї потрібну кількість рослинного масла. Обсмажуємо овочі, а потім додаємо порізані кільцями сосиски.
- Коли вони придбають золотистий відтінок, саме час додати часник – його треба дрібно порубати ножем. Кладемо сіль, перець і приправу. Смажимо отриману суміш ще пару хвилин.
- Тепер поверх овочів висипаємо рис і заливаємо все гарячою водою (можна попередньо закип’ятити її в чайнику). Варимо на повільному вогні під кришкою.
- Після того, як вода вбереться, треба потомити плов ще 10-15 хвилин.
Смачний рис з сосисками готовий! Можна сміливо подавати його на стіл. За бажанням прикрасьте блюдо подрібненою зеленню.
Рецепт плову з ковбасою
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 6
Енергетична цінність
- калорії – 163.35 ккал;
- білки – 5.05 м;
- жири – 9.9 м;
- вуглеводи – 13.71 р.
Інгредієнти
- рис – 1 склянка;
- вода – 2 склянки;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- морква – 2 шт.;
- ковбаса напівкопчена – 100 г;
- ковбаса варена – 100 г;
- бекон – 100 г;
- часник – 4 зубчики;
- олія оливкова – 3 ст. л.;
- спеції – за смаком.
Покрокове приготування
- Першим справах треба почистити і помити цибулю з морквою.
- Подрібнюємо овочі – цибулю нарізаємо на дрібні шматочки, а моркву натираємо на тертці.
- Беремо каструлю, наливаємо в неї масло і ставимо на плиту. Якщо на кухні є казан, можна використовувати і його.
- Коли масло закипить, закидаємо цибулю, а хвилини через 4 – морква. Тушкуємо овочі протягом 5 хвилин. Не забувайте періодично помішувати!
- Ковбасу (і варене, і напівкопчену) і бекон нарізаємо на кубики і відправляємо до овочів. Тушкуємо ще 5 хвилин.
- Заливаємо овочі і ковбасу водою, після чого додаємо рис. Його потрібно викласти рівним шаром.
- Варимо плов на повільному вогні під кришкою, поки вся вода не випарується, а потім знімаємо каструлю з плити.
Плов готовий. Залишилося перемішати і дати йому настоятися 10 хвилин. Після цього можна сміливо розкладати його по тарілках і подавати на стіл.
Порада: в такий рецепт можна використовувати абсолютно будь-які ковбасні вироби, які є під рукою.
Рецепт плову з копченою ковбасою
Час приготування: 45 хвилин
Читайте також: Суп із яловичини на кісточці (43 фото)
Кількість порцій: 6
Енергетична цінність
- калорії – 161.24 ккал;
- білки – 6.1 м;
- жири – 9.15 м;
- вуглеводи – 13.94 р.
Інгредієнти
- рис – 1,5 склянки;
- вода – 3 склянки;
- ковбаса копчена – 300 г;
- морква – 2 шт.;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- масло вершкове – 100 г;
- сіль, зелень – за смаком.
Покрокове приготування
- Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо.
- Моркву чистимо, миємо й натираємо на тертці.
- Ковбасу звільняємо від оболонки і нарізаємо на шматочки середнього розміру.
- В розпечену сковороду викладаємо масло, відправляємо до нього всі подрібнені компоненти і смажимо.
- Заливаємо водою, а після цього додаємо рис, викладаючи його рівним шаром.
- Солимо. При бажанні можна покласти чорний мелений перець та інші приправи.
- Накриваємо сковорідку кришкою і варимо, поки вся вода не випарується, а рис не стане м’яким. Якщо трапилося таке, що вологи не залишилося, а рис раніше сируватий, треба просто додати ще киплячої води.
- Після того, як рис приготується, знімаємо каструлю з плити, перемішуємо плов і даємо йому трохи настоятися під кришкою.
- Тепер можна додати подрібнену зелень на ваш смак і знову перемішати.
Важливо: підібрати точну кількість рідини дуже складно, так як це багато в чому залежить від сорту та якості рисової крупи.
Ароматний смачний плов з копченою ковбаскою готовий!
Рецепт плову з сушеної ковбасою
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 6
Енергетична цінність
- калорії – 128.61 ккал;
- білки – 3.36 г;
- жири – 5.42 г;
- вуглеводи – 16.85 р.
Інгредієнти
- рис – 2 склянки;
- ковбаса сушена – 300 г;
- вода – 4 склянки;
- морква – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- масло рослинне – 1 ст. л.;
- сіль, приправи – за смаком.
Покрокове приготування
- Рис заливаємо киплячою водою (щоб вона повністю покривала його) і перемішуємо. Щоб крупинки не злиплися один з одним.
- Нарізаємо ковбасу на рівні часточки завтовшки не більше сантиметра. Обсмажуємо її в глибокій сковороді (можна взяти каструлю з антипригарним покриттям або казан) на слабкому вогні в невеликій кількості олії.
- Цибулю і моркву чистимо, миємо й нарізаємо дрібними скибочками. Щоб полегшити та прискорити процес, моркву можна натерти на крупній тертці. Але все ж краще скористатися ножем.
- Нарізані овочі додаємо до ковбаси і обсмажуємо все разом, поки цибуля не набуде золотистий відтінок.
- Зливаємо воду, в який був замочен рис. Пересипаємо крупу в сито і ретельно промиваємо під струменем холодної води.
- Додаємо рис в сковороду і обсмажуємо протягом хвилини, постійно помішуючи.
- Заливаємо плов окропом (4 склянки) і перемішуємо.
- Варимо ще 15 хвилин на повільному вогні.
Читайте також: Плов з яловичини – покроковий рецепт з фото в каструлі, казані на плиті і вогні, мангалі, калорійність на 100 грам, приготування в домашніх умовах
Коли вода повністю випарується, плов буде готовий. Перед подачею на стіл можна доповнити зеленню.
Рецепт плову з ковбасою в духовці
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 5
Енергетична цінність
- калорії – 134.63 ккал;
- білки – 3.09 г;
- жири – 9.36 г;
- вуглеводи – 9.66 р.
Інгредієнти
- свинячі ковбаски – 300 г;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- масло вершкове – 75 г;
- масло рослинне – 2 ст. л.;
- бульйон м’ясний – 1 л;
- рис – 100 г;
- сіль, перець – за смаком.
Покрокове приготування
- Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо і обсмажуємо у вершковому маслі до золотистого кольору. Для цього треба взяти казан або каструлю, яка підходить для приготування в духовці.
- Половину ковбасок нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо на невеликій кількості олії в окремому посуді.
- Перекладаємо ковбасу до цибулі, перемішуємо і заливаємо все м’ясним бульйоном.
- Додаємо спеції і доводимо до кипіння.
- Потім накриваємо каструлю кришкою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
- У цей час обсмажуємо в сковороді залишилися ковбаски.
- Готовий плов дістаємо з духовки, зверху викладаємо ковбасу разом з усіма соками, які виділилися під час смаження.
Порада: м’ясний бульйон краще варити з додаванням овочів і коріння, тоді він буде більш ароматним і насиченим.
Тепер можна сміливо подавати плов на стіл. Викладаємо його гіркою на тарілку по колу обкладаємо ковбасками. Зверху можна посипати подрібненою зеленню.
По кожному з цих рецептів дуже легко і швидко приготувати дуже смачне ароматне блюдо, яке безсумнівно порадує всю сім’ю. При бажанні можна замінити сосиски сардельками або використовувати в приготуванні салямі. Додавши побільше часнику і спецій, можна надати плову пікантну гостринку. Ось так, навіть з таких простих інгредієнтів вийде прекрасний домашній плов, який буде не менш смачним, ніж класичний з м’ясом. Приємного апетиту!
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!