Про салат з куркою і крабовими паличками
Салат з куркою і крабовими паличками здобув популярність завдяки своїй ніжності, пікантності та простоті в приготуванні. Він визнаний не тільки за відносно невеликі витрати, але й за чудовий смак, який можна досягти з різними інгредієнтами та пропорціями. Незамінними складовими залишаються курка, крабові палички та консервована кукурудза. Додаються ж до цього набору часто сухарі, сир, морква або навіть цитрусові. Представляємо Вам один з найвідоміших рецептів цього смачного салату!
Інгредієнти для приготування салату
- 200 г курячого філе
- 200 г консервованої кукурудзи
- 200 г крабових паличок
- 4 шт. яєць
- 50 г ріпчастої цибулі
- 150 г майонезу
Харчова цінність на порцію:
Калорії | 172 ккал |
---|---|
Білки | 6.6 г |
Жири | 7.3 г |
Вуглеводи | 20.6 г |
Рецепт приготування
- Відваріть курячу грудку на пару або у воді протягом 20 хвилин і охолодіть. Яйця кип’ятіть 10 хвилин, потім злийте воду.
- Консервовану кукурудзу відкиньте на друшляк, щоб позбутися зайвої рідини, і викладіть в салатник.
- Ріжемо цибулю та крабові палички дрібними квадратиками.
- Покришіть курячу грудку та порубіть яйця.
- Усі інгредієнти змішайте, додайте майонез та дайте салату настоятися в холодильнику мінімум 20 хвилин.
Порада: краще обирати охолоджені крабові палички, а не заморожені, оскільки це впливає на смак і зовнішній вигляд салату.
Особливості приготування з копченою куркою
Для створення пікантної нотки у салаті можна використати готове копчене куряче філе. У цьому випадку до страви добре пасуватиме дрібно нарізаний свіжий огірок і тертий сир, які нададуть закусці легкості. Щоб уникнути осіннього смаку страви у спекотну погоду, варто бути уважними з термінами зберігання копчених продуктів.
Порада: Замість крабових паличок, використайте натуральне крабове м’ясо для додаткової вишуканості закуски.
Подача салату
Цей салат можна подавати як частину святкового меню або як буденну страву. Красива презентація: подайте його у скляних бокалах, чергуючи шарами курку і крабові палички, прикрасивши гілочками свіжої зелені.
Читайте також: класичний рецепт салату з печінки тріски, яйця та зеленої цибулі.