
- Кулінарні відкриття: салат із швидкої локшини та крабових паличок
- Історія крабових паличок та локшини швидкого приготування
- Популярність салатів з вермішеллю та крабовими паличками
- Рецепт салату з крабовими паличками та локшиною “Роллтон”
- Інгредієнти
- Енергетична цінність на порцію
- Процес приготування (30 хвилин)
- Рецепт італійського салату з макаронами та крабовими паличками
- Час приготування: 20 хвилин
- Кількість порцій: 11
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Процес приготування
Кулінарні відкриття: салат із швидкої локшини та крабових паличок
Кожній людині притаманні свої переваги в їжі. Часом за один прийом ми любимо поєднувати, на перший погляд, повністю несумісні продукти. Однією з таких страв є салат із швидкої вермішелі та крабових паличок. Але варто лише раз спробувати цю смакоту, і вона може стати однією з ваших улюблених закусок.
Історія крабових паличок та локшини швидкого приготування
Завдяки Інтернету багато хто тепер знає, що крабові палички не містять крабового м’яса. Вони виготовляються з сурімі – суміші перемеленого філе білої риби (минтая, хека, путасу, пікші). Також до складу входять рослинна олія, сіль, цукор і крохмаль. Термічна обробка допомагає сурімі зберігати мінерали і вітаміни. Крабові палички – досить низькокалорійний продукт, що містить на 100 грам 6 г білка і 10 г вуглеводів. Цікаво, що вони також містять хром, фтор, цинк, йод та інші корисні елементи.
Вермішель швидкого приготування вперше згадується в XV столітті в Китаї. Кухарі використовували просмажену локшину, яку подавали з гарячими бульйонами. У сучасному вигляді вона з’явилася лише в 1958 році.
Популярність салатів з вермішеллю та крабовими паличками
Сьогодні існує дуже багато видів крабових паличок і вермішелі. Різні торгові марки пропонують широкий вибір смаків. Ми підготували покрокові рецепти з фото, аби ви змогли легко приготувати смачний салат. Ці страви готуються легко і швидко, тому вони стають чудовим варіантом для перекусу з друзями.
Рецепт салату з крабовими паличками та локшиною “Роллтон”
Інгредієнти
- Локшина швидкого приготування – 120 г
- Крабові палички – 200 г
- Яйця – 3 шт.
- Огірок – 100 г
- Майонез – 60 г
- Сметана – 60 г
Енергетична цінність на порцію
Калорії | 174.9 ккал |
---|---|
Білки | 6.8 г |
Жири | 9.9 г |
Вуглеводи | 14.5 г |
Процес приготування (30 хвилин)
- На дно ємності покласти розкришену суху локшину. Приправи, що входять до її складу, не потрібні.
- Залити вермішель майонезом і сметаною. Настоювати суміш протягом 1 години.
- Зварити яйця до готовності, охолодити та потерти на тертці або дрібно нарізати.
- Крабові палички нарізати дрібними соломками.
- Огірок порізати на дрібні кубики.
- Змішати всі інгредієнти у ємності.
- Прикрасити страву зеленню.
Важливо: Локшина повинна настоюватися в соусі не менш ніж на 30 хвилин, краще на годину. Якщо після цього часу вермішель засуха, варто додати ще заправки.
Рецепт італійського салату з макаронами та крабовими паличками
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 11
Енергетична цінність
- Калорії: 230.8 ккал
- Жири: 6.2 г
- Білки: 6.4 г
- Вуглеводи: 37.3 г
Інгредієнти
- Макарони або спагеті – 200 г
- Крабові палички – 200 г
- Помідор – 200 г
- Цибуля ріпчаста – 70 г
- Петрушка – 50 г
- Соняшникова олія – 60 мл
- Сік лимона – 20 мл
- Сіль, перець – за смаком
Процес приготування
- Відварити макарони у підсоленій воді протягом 8 хвилин на маленькому вогні.
- Відкинути макарони на друшляк, щоб стекла вода.
- Помідори опустити в окріп на 10 секунд, потім у холодну воду – це полегшить зняття шкурки.
- Нарізати кубиками цибулю і обсмажити на соняшниковій олії до золотистого кольору.
- Додати до цибулі подрібнені крабові палички і помідор.
- Гасити інгредієнти 2 хвилини.
- Змішати овочі з відвареними макаронами, зверху посипати дрібно порізаною петрушкою.
Ці рецепти є класичними для кожного дня і легко урізноманітнюються вашими улюбленими інгредієнтами. Вони не потребують спеціальних кулінарних навичок і відмінно підходять у якості “студентських обідів”. Але не вважайте це недоліком – варіації салатів виходять дійсно оригінальними і смачними. Спробуйте!
Сподобався рецепт? Збережіть його, щоб не втратити, у Pinterest, Facebook, VKontakte, Odnoklassniki, Google+, Instagram!