
Якщо ви з якоїсь причини не запаслися на зиму замороженими грибочками, але маєте в своєму розпорядженні баночку-другу маринованих, то можете пустити їх в хід не тільки в якості закуски або доповнення до гарніру. Сьогодні ми пропонуємо абсолютно новий підхід до приготування супів, у складі яких основним інгредієнтом будуть консервовані гриби. Вам же залишиться тільки вибрати той рецепт, який більше зацікавить. Хоча, наша порада: спробуйте кожен – не пошкодуєте!
Зміст
- Суп з маринованих грибів
- Рецепт крем-супу з маринованих грибів
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Суп з маринованих білих грибів
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт з маринованих грибів з квасолею
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт супу з маринованих грибів з вермішеллю
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Суп з маринованих грибів та свіжої капусти
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Приготування з куркою і м’ясом
- Суп з маринованих грибів
- Рецепт крем-супу з маринованих грибів
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Суп з маринованих білих грибів
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт з маринованих грибів з квасолею
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт супу з маринованих грибів з вермішеллю
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Суп з маринованих грибів та свіжої капусти
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Приготування з куркою і м’ясом
Суп з маринованих грибів
Напевно, це самий простий і швидкий спосіб приготувати чудове перша страва без особливих витрат і зусиль. Така юшка підійде для повсякденного меню, виявиться до речі і в період посту, тому що не містить у своєму складі продуктів тваринного походження.
Інгредієнти
- гриби мариновані 400 г
- цибуля ріпчаста 2 шт.
- морква 1 шт.
- картопля 400 г
- масло рослинне 3 ст. л.
- крупа 60 г
- вода 2.5 л
- сіль за смаком
На порцію
Калорії: 55.1 ккал
Білки: 2.2 м
Жири: 0.4 г
Вуглеводи: 10.7 г
Кроки 50 хв. Відео-рецепт
У закипілу воду засипте обрану вами крупу і проваріть до напівготовності.
В цей час займіться овочами. Їх необхідно помити, очистити і подрібнити.
Картоплю наріжте кубиками середньої величини, цибулю нашаткуйте дрібненько, а морквину натріть за допомогою великої терки.
Додайте картоплю.
Приготуйте засмажку з цибулі і моркви з невеликим додаванням рослинної олії (соняшникової або кукурудзяної) на сковороду. Обсмажуйте до моменту розм’якшення овочів, після чого перекладіть в киплячий суп.
Консервовані гриби вийміть з маринаду, наріжте у вигляді соломки і закиньте в посуд приблизно за 10 хвилин до фінішу. При необхідності посоліть і додайте пряні спеції типу лаврушки і горошку перців.
Порада: крупу можна використовувати абсолютно будь-яку, спираючись на свої уподобання. Це може бути як гречка, так і рис або перловка. Єдине, що доведеться зробити у випадку з останньою, так це замочити. Сама по собі вона дуже довго вариться і вимагає попередньої обробки.
Рецепт крем-супу з маринованих грибів
Легкий по фактурі і нескладний у приготуванні супец на всі випадки життя. У такому вигляді він і на святковий стіл годиться, і для професійного фото підходить, і на кожен день буде не занадто накладним.
Кількість порцій: 12
Час приготування: 50 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 58.5 ккал;
- білки – 2.4 г;
- жири – 0.3 г;
- вуглеводи – 11.6 р.
Інгредієнти
- картопля – 500 г;
- печериці консервовані – 400 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- олія соняшникова – 35 мл;
- вода – 2 л;
- сіль – за смаком;
- перець – за смаком;
- зелень (будь-яка) – кілька гілочок;
- манна крупа – 1 ст. л.
Читайте також: Класична окрошка – рецепти з ковбасою
Покрокове приготування
- Підготуйте всі інгредієнти. Вимийте кожен, видаліть шкірку і лушпиння, наріжте наступним чином: цибулю дрібними кубиками, картоплю великим, а моркву натріть. Печериці ж подрібніть слайсами.
- Покладіть картоплю в каструлю з киплячою рідиною і доведіть майже до повної готовності.
- Зробіть супову основу. Для цього розігрійте на сковорідці з товстим дном трохи олії (можна замінити рафінована більш ароматним оливковою) і пасеруйте при помірному вогні. Потім додайте тертий коренеплід і слідом гриби. Тушкуйте протягом ¼ години, періодично помішуючи, щоб уникнути пригорання.
- Коли зажарка з печерицями буде готова, перекладіть її до картоплі і посоліть.
- Блендером перетворіть рідкий суп у пюре і всипте ложку манної крупи. Хочеться відзначити, що нехтувати цим компонентом не варто – з його допомогою досягається потрібна консистенція. Варіть до повної і остаточної готовності кожного інгредієнта.
Подавайте в супниці або порційно, присипавши в тарілці свіжою зеленню. Урізноманітнити смак ви цілком можете, додавши улюблену пряність. До числа найбільш підходящих відносяться базилік, карі, зіра або чабер, а також сушений або свіжий кріп.
Порада: для додання більш ніжного смаку ви цілком можете використовувати молоко або жирні вершки, які додаються в самому кінці, заздалегідь прогрітими в окремій каструлі. Також можете додати вершкового масла при пассеровке овочів.
Суп з маринованих білих грибів
Ще одна імпровізація на тему крем-супів, але тільки на цей раз з сирним смаком. Рецепт дуже простий, щоб приготувати юшку, не потрібно навіть відео — все і так зрозуміло.
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 81 ккал;
- білки – 5.5 м;
- жири – 2.2 м;
- вуглеводи – 9.8 р.
Інгредієнти
- гриби білі (мариновані) – 150 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- картопля великий – 2-3 шт;
- сир плавлений – 100 г;
- зелень (петрушка, кріп) – 1 пучок;
- сіль – за смаком;
- перець чорний (мелений) – за смаком;
- вода – 1 л.
Покрокове приготування
- Помістіть в каструлю з киплячою водою скибочки картоплі і кубики моркви. Через трохи часу, додайте нашатковану цибулька. Так як суп у підсумку буде пюрироваться, то спосіб нарізання овочів абсолютно не має значення.
- В цей час займіться грибами. Їх необхідно з банки транспортувати в друшляк, промити проточною водою і дрібно подрібнити.
- Коли овочі дійшли до потрібної кондиції – пробийте, як прийнято говорити в кулінарів, блендером, перелийте назад в каструлю і доведіть до кипіння. Додайте гриби і сир, вводячи невеликими порціями.
- Посоліть і поперчіть за смаком. Блюдо готове.
При виборі продуктів не намагайтеся заощадити. Наприклад, плавлені сирки типу «Орбіти» вкрай незручно плавити, так і вершковий смак виходить не настільки насичений, як хотілося б. А ось спеціальні сири для супів або «Віола» цілком підходять для приготування.
Порада: якщо ви замариновывали на зиму дрібні гриби, то обов’язково їх подрібнювати – цілі капелюшки цікаво виглядатимуть у кремообразном супі. Максимум, що зробіть – розріжте на дві половинки.
Рецепт з маринованих грибів з квасолею
Смачний і досить ситний суп, який припаде до душі кожному, особливо в холодну пору року. Він чудово зігріє вас взимку, нагадавши про літо своїми ароматами.
Читайте також: Суп-пюре з квасолі – рецепт
Кількість порцій: 15
Час приготування: 1 година 10 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 53.1 ккал;
- білки – 2.4 г;
- жири – 0.4 г;
- вуглеводи – 10 р.
Інгредієнти
- опеньки мариновані – 300 г;
- рис пропарений – 90 г;
- морква середня – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста великий – 1 шт.;
- картопля – 250-300 г;
- червона квасоля – 200 г;
- перчик запашний – за смаком;
- лаврове листя – 1-2 шт.;
- часник зубками – 2 шт.;
- вода – 2800 мл;
- сіль – за смаком;
- зелень – 1 пучок;
- олія соняшникова – 45 мл
Покрокове приготування
- Гарненько промийте рис кількома водами, всипте в миску і залийте рідиною.
- Поки рис настоюється, підготуйте овочі. Вступите з ними так, як звикли робити це для будь-якого супу. Хтось нарізає усі з допомогою ножа, наприклад, на брусочки або кубики, інші ж моркву труть на тертці. Робіть так, як вам звично.
- Влийте в каструлю вказану кількість рідини і відваріть в ній рис майже до повної готовності і лише пізніше киньте картоплю.
- Зробіть на сковорідці засмажку з моркви і цибулі.
- Коли картопля розм’якшиться, додайте залишилися компоненти – гриби і квасолю. Перемішайте, посоліть, закиньте прянощі. Поваріть з моменту закипання хвилин п’ять і дайте супцу «дійти» під кришкою деякий час. Подавайте, присипавши будь зеленушкой і поклавши ложку сметани.
Зробити такий супчик можна, додавши в нього нотки пікантності, включивши в список інгредієнтів невеликий гострий перчик, який необхідно прямо цілком покласти в каструлю в середині готування.
Порада: краще всього використовувати для супу консервовану квасоля – така значно прискорить процес приготування страви. Якщо ж ви взяли сушені боби, то попередньо замочіть їх у достатній кількості води і приготуйте в окремому посуді. В мультиварці під тиском це можна зробити не більше ніж за півгодини.
Рецепт супу з маринованих грибів з вермішеллю
Вермишелевые супи отримали широке поширення завдяки тому, що хоч і легкі у використанні (хоча, що гріха таїти, і в приготуванні теж), але досить ситні. Однак мало хто готував їх на основі грибів, та тим більше маринованих. Ми пропонуємо імпровізаційну і неймовірно смачну юшку.
Кількість порцій: 14
Час приготування: 50 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 51.5 ккал;
- білки – 2.2 м;
- жири – 0.3 г;
- вуглеводи – 9.9 р.
Інгредієнти
- гриби мариновані – 500 г;
- морква – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- картопля великий – 4 шт.;
- вермішель – 2 ст. л.;
- вода – 2500 мл;
- сіль – за смаком;
- лист лавра – 2 шт.;
- перчик горошком – 4 шт.;
- олія соняшникова – 35 мл
Покрокове приготування
- Очистіть коренеплоди і цибулька. Нашаткуйте. Якщо використовуєте дуже дрібну моркву, наріжте її кружечками, так буде гарніше.
- Воду закип’ятіть, додайте картоплю і відварити протягом 10 хвилин.
- Приготуйте стандартну зажарку, яку після перекладіть в каструлю.
- Додайте гриби (великі наріжте), влийте трохи маринаду і вермішель. При необхідності посоліть. Слідом закиньте спеції і зелень.
Порада: якщо ви боїтеся, що макарони розбухнуть понад міру, то перш ніж їх закинути в суп, прогрійте на сковороді до легкого золотистого відтінку. Але не перетримайте, тому щоб макаронні вироби не почорніли від обсмажування.
Суп з маринованих грибів та свіжої капусти
Рекомендуємо ознайомитися з унікальним рецептом солянки на овочевому бульйоні, перевага якої полягає в доступності і простоті приготування при досить широкому списку продуктів, що робить цей суп шалено смачним.
Читайте також: Розсольник зі свининою і перловкою – покроковий рецепт з фото, як приготувати
Кількість порцій: 13
Час приготування: 1 година 25 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 20.8 ккал;
- білки – 1.2 м;
- жири – 0.4 г;
- вуглеводи – 2.6 р.
Інгредієнти
- гриби мариновані – 100 г;
- капуста квашена – 200 г;
- капуста свіжа – 100 г;
- огірки солоні – 2 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- паста томатна – 3 ст. л.;
- бульйон овочевий – 2500 мл;
- оливки – 50 г;
- олія соняшникова 50 мл;
- сіль – за смаком;
- перець – 4 горошку;
- лавр – 2 шт.;
- кріп – 3 гілочки;
- петрушка – за бажанням.
Покрокове приготування
- Дрібно наріжте свіжу капусту і перемішайте її з квашеної, попередньо промивши останню. Злегка підрум’яньте капустку на сковорідці з рафінованою олією. Додайте різані соломкою огірки і трохи води або бульйону, на якому готуєте страву. Тушкуйте під кришкою близько 1/3 години.
- У цей час очистити моркву і цибулю-ріпку, наріжте полуколечками. Пасеруйте в іншому посуді. Коли овочі стануть досить м’якими, додайте пару ложок томатної пасти і маленьку дрібку солі, щоб зажарка не зблякла від високої температури.
- Перекладіть вміст обох сковорідок в каструлю, долийте бульйон і засипте різані грибочки з банки. Туди ж відправте подрібнені на колечка оливки.
- Обов’язково спробуйте юшку на смак, якщо недостатньо солі – додайте. Засипте прянощі і варіть суп до повної готовності. В середньому, на це у вас піде не більше 10 хвилин.
- Порубаєте зеленушку, всипте її в солянку і прикрийте кришкою для настоювання.
Хочеться відзначити, що постоявши час, навіть у холодильнику, суп з маринованими грибами стане тільки смачніше, тому як настоїться. Через кілька годин, вас приємно здивують зміни – гриби додадуть супу легку кислинку.
Порада: якщо у запасах немає овочевого бульйону, спокійно можна замінити звичайною водою в однакових пропорціях. З урахуванням того, що все одно будете готувати суп з овочами, це не особливо вплине на результат.
Приготування з куркою і м’ясом
Незважаючи на те, що ми привели рецепти виключно для пісного раціону, будь-який з них ви можете видозмінити. Адже немає межі досконалості! Достатньо лише приготувати суп на основі м’яса. Це може бути як курячий бульйон, так і з яловичини. Хронологія рецепта практично незмінна. Єдиною ремаркою стане попереднє приготування бульйону. Коректуватися буде тільки час, адже у кожного продукту воно своє. М’ясо ви також можете додавати в суп, який від цього стане тільки смачніше.
Навіть якщо ви не підготувалися до зими самостійно, то придбайте баночку маринованих грибів в магазині, адже супи з ними варті вашої уваги. І не забудьте додати сметанки, приємного апетиту!