
Після літніх і осінніх дождиков любителі “тихого полювання” вирушають у ліс збирати гриби, а потім готують смачні страви та роблять заготовки на зиму. Гриби — універсальний продукт, з ними можна приготувати що завгодно: випічку, салати, перші і другі страви, але особливо смачним виходить суп з сочевицею, і наша стаття переконає вас у цьому. А покрокові фото і відео допоможуть зробити все правильно.
Порада: існує безліч різних сортів сочевиці, але краще всього використовувати зелену, червону або коричневу. Кожен з видів має свою ступінь стиглості і тривалість варіння, тому краще спиратися на інструкцію, яка знаходиться на пачці.
Інгредієнти
- вода 1 л
- сочевиця 200 г
- гриби 200 г
- морква 100 г
- цибуля ріпчаста 50 г
- оливкова олія для смаження 100 мл
- петрушка 50 г
- часник 1-2 зубчики
- сіль за смаком
На порцію
Калорії: 99 ккал
Білки: 3.5 м
Жири: 6.1 м
Вуглеводи: 7.5 м
Кроки 25 хв. Відео-рецепт
Ретельно перебираємо крупу і добре промиваємо під проточною водою, щоб сплив сміття.
В залежності від обраних грибів займемося попередньою обробкою: свіжі, непошкоджені плоди промиваємо від сміття та піску, сушені заздалегідь замочуємо у воді, мінімум на 4 години, краще на ніч. З маринованих зливаємо рідину і промиваємо, а заморожені попередньо розморожуємо.
Очищаємо і споліскують всі овочі і зелень моркву, цибулю, гриби, часник і петрушку. Нарізаємо на пластинки грибочки, якщо вони свіжі або мариновані; сушені та заморожені — на довільні шматочки. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю подрібнюємо на кубики, часник пропускаємо через прес, а зелень дрібно рубаємо.
На розігріту сковороду з олією викладаємо моркву і цибулю, обсмажуємо до легкої рум’яного кольору і додаємо нарізані гриби. Всі разом тушкуємо ще хвилин 5.
У каструлю засипаємо сочевицю і заливаємо водою. Накриваємо кришкою і варимо протягом 15 хвилин. Тоді наш суп вийде пісним, але також можна замість води використовувати бульйон, зварений, наприклад, із свинини, тоді суп вийде ще більш поживним, але аж ніяк не дієтичним.
По закінченні готування солимо і перчимо, додаємо зелень, часник і варимо ще приблизно хвилину.
Такий суп можна перебити в блендері в пюре або ж, на етапі додавання сочевиці, покласти ще й нарізану картоплю і приготувати класичну юшку.
Порада: найбільш ароматним і наваристим суп виходить з лісових грибів — білих, лисичок, опеньків. Але якщо таких немає, цілком підійдуть покупні печериці. Вони можуть бути тільки зірваними, засушеними, маринованими або замороженими. Кожен з видів дає свій смак і аромат, але особливо вдалим виходить страва зі свіжих або сушених грибів.
В результаті у вас вийде дуже смачний і корисний суп, але при цьому неймовірно простий і швидкий у приготуванні. А для хазяєчок так важливо зберегти свій час і нагодувати правильною їжею сім’ю. Ще легше готувати його по цьому ж рецепту в мультиварці — потрібно всього лише закласти необхідні компоненти і можна займатися домашніми справами.
Читайте також: Грибний суп з заморожених грибів – найсмачніший рецепт з фото, як варити в мультиварці з м’ясом, куркою і на бульйоні