
Щойно на ринках з’являється болгарський перець за доступною ціною, багато хто відразу ж намагаються брати його не тільки для салатів, але і для приготування надзвичайно смачного страви. Південний овоч фарширується різними начинками і гаситься на плиті або запікається в духовці. Зазвичай перці не готують тільки з фаршем, а додають до нього рис, булгур або овочі. Іноді господині переживають, що страва виходить трохи прісним. Для того щоб тушкований фарширований перець вийшов справді смачним, ми пропонуємо вам дізнатися кілька секретів приготування.
Порада: намагайтеся придбати тільки стиглий перець: недоспевшие темно-зелені плоди додадуть страві неприємний присмак.
Інгредієнти
- Свинина 500 г
- Перець болгарський солодкий 1.2 кг
- Цибуля ріпчаста 150 г
- Морква 150 г
- Масло вершкове 50 г
- Рис 150 г
- Томатний сік ½ л
- Сіль за смаком
- Перець запашний мелений ½ ч. л.
На порцію
Калорії: 295 ккал
Білки: 10.4 г
Жири: 20 г
Вуглеводи: 18.3 р
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
Промийте рис і поставте на вогонь, налив стільки ж води, скільки і рису. Як тільки він закипить, варіть її до напівготовності. Для різних сортів потрібно свій час приготування, тому пробуйте кожні 5 хвилин. Злийте воду, яка не вбралася в крупу.
Для начинки знадобиться м’ясний фарш. Але найкраще буде, якщо ви отримаєте свіжий шматок свинини середньої жирності і приготуєте напівфабрикат самостійно. Для цього наріжте м’ясо і пропустіть через велике сито м’ясорубки, щоб він не вийшов дуже дрібним.
Підготуйте овочі. Цибуля посеките подрібніше, а помаранчевий коренеплід наріжте тонкою соломкою.
Якщо ви не плануєте зробити дієтичну їжу, тоді обсмажте до готовності цибульку і моркву. Стежте, щоб вони не сильно потемніли. Під кінець додайте фарш і смажте, часто помішуючи, ще 5 хвилин.
З’єднайте як можна ретельніше рис, рубане м’ясо з овочами, сіль і перчик запашний. Якщо ви любите більш пікантні страви, можете приправити і чорним перцем.
Зріжте у перців верхню частину так, щоб вийшло широкий отвір. Перевірте, щоб в середині не залишилося насіння.
Чайною ложкою покладіть начинку кожен перець майже до верху. Складайте фаршировані овочі відразу в каструлю.
Свіжоприготований томатний сік підійде для заливки найкраще. Якщо його немає, теж не біда — можна використовувати томатну пасту. Її візьміть півсклянки і добре розмішайте з водою і сіллю. Соус повинен бути трохи недосоленим, адже в процесі варіння частина рідини випарується. Вилийте заправку в каструлю з перцями.
Поставте гаситися під кришкою близько 30 хвилин.
Порада: точно так само можна зробити страву в духовці, воно вийде з ароматом печеного перцю і незрівнянним смаком. Для цього поставте казан в розігріту до 180°C духовку і залиште запікати протягом 1 години.
Спробуйте приготувати фаршировані перці за цим рецептом. Ви переконаєтеся, що томат і смажені овочі як не можна краще заповнюють відсутню багатство смаку. Запропонуйте до готового блюда ложку домашньої сметани, і ви обов’язково почуєте слова захоплення від ваших близьких.
Читайте також: Картопляні деруни: класичні покрокові рецепти дерунів з картоплі