Рецепт яблучного компоту з корицею і м’ятою на зиму: зберігай смак літа

Рецепт яблучного компоту з корицею і м’ятою на зиму: зберігай смак літа

Фруктові компоти – це найдоступніший і простий напій, який можна приготувати в жарку погоду або закрити на зиму, щоб насолоджуватися ним пізніше. І якщо раніше на Русі всякі узвари варилися виключно на сухофруктах, єдиному доступному джерело вітамінів взимку, то тепер ми можемо готувати смачні компоти зі свіжих яблук!

Ці фрукти гарні тим, що ростуть влітку, восени і в достатку лежать на прилавках взимку, тому ви можете зварити такий освіжаючий напій у будь-яку погоду. Яблука соло уварюють дуже рідко, вважаючи за краще поєднувати з іншими фруктами або ягодами. Але якщо ви любите їх настільки, що не бажаєте псувати неповторний смак, то можете легко посилити його м’ятою або корицею.

Рецепт яблучного компоту з корицею і м’ятою на зиму: зберігай смак літа

Важливо: якщо ви будете використовувати для приготування мелену спецію, то в підсумку залишиться неприємний осад на дні банки. Щоб цього уникнути, або проціджують через марлю готовий компот, або використовуйте корицю в паличках.

Яблука і кориця – це ідеальне зимовий поєднання, і баночку такої смакоти буде приємно відкрити на Різдвяні свята.

Інгредієнти

  • яблука 5 кг
  • вода 2 л
  • цукор 300 г
  • м’ята-3 гілочки
  • лимонна кислота 1 щіпка
  • кориця в паличках 2 шт.

На порцію

Калорії: 127 ккал

Білки: 0.2 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 31.5 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Рецепт яблучного компоту з корицею і м’ятою на зиму: зберігай смак літа

    Яблука необхідно добре перебрати, видалити всі плодоніжки, хвостики і листя. Промийте фрукти під струменем проточної, потім поріжте разом зі шкіркою на невеликі шматочки.

  • Рецепт яблучного компоту з корицею і м’ятою на зиму: зберігай смак літа

    Воду в каструлі ставимо на вогонь, додаємо яблука і від закипання варимо близько 20 хвилин.

  • Рецепт яблучного компоту з корицею і м’ятою на зиму: зберігай смак літа

    Потім висипаємо цукор, багато хто воліє використовувати коричневий. Якщо ви сидите на дієті, то можна взяти цукрозамінники або навіть мед.

  • Рецепт яблучного компоту з корицею і м’ятою на зиму: зберігай смак літа

    Варимо до повного розм’якшення фруктів ще близько чверті години.

  • Рецепт яблучного компоту з корицею і м’ятою на зиму: зберігай смак літа

    Кладемо палички кориці, м’яту і кип’ятимо 5 хв. Залишаємо компот на 10-20 хвилин, щоб він трохи охолов, потім проціджуємо і можемо пити. Але якщо ви вирішили закрити його на зиму, потрібно додати в ще гарячий компот щіпку лимонної кислоти.

  • Рецепт яблучного компоту з корицею і м’ятою на зиму: зберігай смак літа

    Банки ретельно промиваємо з содою, потім стерилізуємо або кип’ятимо разом з кришками. Гарячий компот розливаємо по ємностях, можна прямо з яблуками, і закатуємо. Після охолодження банки потрібно забрати в льох.

Читайте також:  Як видалити запах сечі з дивана: ефективні хімічні та домашні засоби

Порада: багато люблять пити компоти з м’ятою, але коли немає можливості використовувати свіжу, сміливо можете брати сушену.

Компот из яблок с корицей и мятой - рецепт на зиму

Якщо колір яблучного компоту здається вам занадто нудним, спробуйте додати чорноплідну горобину або смородину. Ці ягоди здатні дати благородний відтінок і смак. Компот з яблук з корицею – самий популярний літній напій, який часто закривають на зиму відповідальні домогосподарки. І якщо раніше узвари варилися тільки тому, що в холоди не було іншого джерела вітамінів, то зараз фруктові компоти – це приголомшливе додаток до раціону, коли хочеться чогось смачненького.

Читайте також: Квашена капуста пекінська рецепт на зиму

admin
Оцініть автора
Додати коментар