
Готуємо простий і смачний рецепт з курячим м’ясом печерицями та картоплею. Прекрасна самодостатня ситна страва для будь-якого столу. Єдине, що для святкового з гостями, краще курку запекти цілком на банку або пляшці, обклавши грибочками з картоплею по колу. Але якщо ви не чекаєте на гостей, то це частування саме для вас. Робиться все елементарно, замаринували, виклали на лист і пішли займатися своїми справами
інгредієнти
- Гомілки, стегна – 1 кг
- Картопля – 1 кг
- Печериці – 500 г
- Цибуля – 2 шт.
- Сметана – 200 г
- Паприка + куркума + сушений кріп – по 1 год.
- Сіль – 2 чайні л
- Олія – 3 ст. л
- Вода – 100 мл
- Зелень для подачі
Зміст
- Рецепт картоплі з грибами та сметаною
- Картопля з курячим філе грибами та сиром
- Приготування
- Робимо заливання
- Картопляна запіканка з куркою та грибами у духовці
- Приготування
- Робимо заливання
- М’ясо курки з гарніром на деку
- Підготуємо овочі
Рецепт картоплі з грибами та сметаною
Промиті печериці ріжемо на чотири частини. Їх можна взяти і більше тому, що вони зменшуються втричі
Ріжемо цибулини чверть кільцями чи кубиком
Складаємо промиту курку в миску, додаємо різані гриби з цибулею
Завантажуємо різану картоплю
Додаємо сметану, паприку, куркуму, кріп, сіль, олію
Перемішуємо, даємо настоятися 30 хвилин
Викладаємо на лист або форму куркою вгору, вдавлюємо її в картоплю з грибами
Вливаємо рівномірно з боків сто мілілітрів води. Відправляємо запікатися в духовку за температури 180 градусів на 50 хвилин
Готову страву прикрашаємо зеленню та подаємо на стіл. Виходить неймовірно смачне частування з просоченим курячими соками гарніром.
Картопля з курячим філе грибами та сиром
інгредієнти
- Грудка – 2 шт.
- Картопля – 700 гр.
- Печериці – 300 г
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль, перець, приправа для курки
- Олія вершкове – 30 г
Читайте також: Суп із яловичиною (48 фото)
Заливка
- Помідор – 1-2 шт.
- Сир – 100 гр.
- Майонез – 2 ст. л
- Яйце – 1 шт.
Приготування
Ріжемо курку середніми слайсами, злегка відбиваємо молоточком
Солимо перчим посипаємо приправою, мені руками залишаємо маринуватися на 30 хвилин
На дно форми в якій запікатимемо кладемо вершкове масло. Картопля вийде з вершковим смаком
Ріжемо цибулю чверть кільцями, викладаємо першим шаром. На нього нарізана слайсами картопля. Посипаємо сіллю
Розкладаємо курку
Завершуємо страву грибами. Вони у мене після розморожування тому такий колір. Солимо
Накриваємо форму фольгою, ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 50 хв.
Робимо заливання
Змішуємо тертий сир, майонез, порізаний кубиком помідор та яйце
Виймаємо лист, прибираємо фольгу наносимо шар заливки. Ставимо назад у духовку у відкритому вигляді на 10-15 хвилин до утворення сирної скоринки
Смачна та ситна картопелька з цибулькою та грибочками готова
Картопляна запіканка з куркою та грибами у духовці
інгредієнти
- Картопля – 6 шт.
- Філе курки – 350 гр.
- Гриби – 250 г
- Сир – 250 г
Заливка
- Вершки 10% – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком
Приготування
Відварена в мундирі картопля трьом на великій тертці
Натираємо твердий сир
Порізані печериці відправляємо на суху сковороду для випаровування вологи
Після випаровування рідини обсмажуємо у невеликій кількості олії 5 хв.
Нарізаємо курку кубиком
Обсмажуємо в маслі до напівготовності 5-7 хвилин. Солимо перчимо
Змащуємо форму вершковим маслом. Ділимо картоплю на дві частини одну кладемо на дно, притискаємо
Другим шаром йдуть гриби
Сир ділимо на три частини, посипаємо однією з них
Філе курки та знову сир
Друга частина картоплі і сир, що залишився, злегка утрамбовуємо
Читайте також: Секрети ідеально запеченої картоплі: соковита та ароматна
Робимо заливання
Перемішуємо вершки з яйцем, перцем та сіллю
Поступово розливаємо за формою
Запікаємо у прогрітій духовці при 180 градусах 30 хв.
Виходить неймовірне частування схоже на жульєн, тільки ще смачніше
М’ясо курки з гарніром на деку
інгредієнти
- Стегенця – 3 штуки
- Картопля – 5 шт.
- Печериці – 500 гр.
- Болгарський перець – 2-3 шт.
- Яблуко – 1 штука
- Помідори – 400 гр.
- Сіль, перець, прованські трави, часник
Ділимо стегенця на гомілки і стегна, відокремлюємо м’ясо від кістки, шкіру залишаємо для жирності, складаємо в миску для маринування.
Протираємо гриби від пилу вологою серветкою. Великі ріжемо на чотири частини, середні на дві, маленькі залишаємо як є. Складаємо в миску з куркою
Додаємо в миску дрібно різаний часник, перець, трави, олію та сіль. Добре перемішуємо, залишаємо маринуватися під плівкою на 1 годину
Нотатка! Не рекомендується мити печериці, оскільки вони вбирають воду як губка. Також не слід знімати шкірку в ній весь смак. Вирощуються вони у теплиці і тому просто достатньо протерти
Підготуємо овочі
- Нарізаємо очищену картоплю часточками «по-сільському». Тобто вздовж на чотири частини
- Ріжемо часточками яблука, солодкі перці та помідори
Застилаємо пергаментним папером форму для запікання, розкладаємо картоплю. Зверху викладаємо печериці з куркою. Відправляємо до добре розігрітої духовки до 180 градусів на 40 хв.
Виймаємо форму, розкладаємо зверху помідори, перець та яблука. Ставимо назад у грубку на 30 хвилин запікатися до готовності