Рецепти смачних коржів: домашня випічка для ідеального торта

Рецепти смачних коржів: домашня випічка для ідеального торта

Основа кожного торта — коржі, саме від них залежить зовнішній вигляд кондитерського виробу і смакові якості. Є безліч рецептів приготування коржів. Редакція сайту Smach.com.ua поділилася основними з них, які лежать в основі безлічі тортів і десертів.

Рецепти смачних коржів: домашня випічка для ідеального торта

Зміст

  1. Рецепти приготування:
  2. Бісквітні коржі для торта
  3. Бісквітні коржі для торта — класичний рецепт
  4. Листкові коржі для торта
  5. Пісочні коржі для торта
  6. Коржі для торта «Абрикотин»
  7. Бісквітні коржі для торта в мультиварці: поради
  8. Медові коржі для торта
  9. Коржі для торта з печива
  10. Макові коржі для торта
  11. Як спекти вафельні коржі для торта?
  12. Коржі для торта на кефірі
  13. Коржі для торта на сковороді
  14. Коржі на згущеному молоці

Рецепти приготування:

Для того щоб приготувати торт, необхідні певні знання про те, як спекти коржі. Вибирайте підходящий рецепт і готуйте смачні коржі для торта.

Бісквітні коржі для торта

Найпростіший печеться бісквіт з яєць, цукру і борошна, без всяких добавок. Борошно попередньо треба два-три рази просіяти, таким чином вона стане легкою, насиченою повітрям, буде легше з’єднуватися зі збитою яєчною сумішшю. Щоб отримати дуже ніжний, світлий і пухкий бісквіт, третину від зазначеної кількості борошна можна замінити крохмалем. Для шоколадного бісквіта замість частини борошна потрібно взяти порошок какао, а для горіхового — мелені горіхи.

Інгредієнти:

  • 4 яйця (відокремити білки від жовтків)
  • 120 г борошна
  • 120 г цукру

Домашня випічка: смачні коржі для торта

Спосіб приготування:

Збийте жовтки з 100 г цукру в дуже густу, світлу пінисту масу, зазвичай це займає 2-3 хвилини. При збиванні встановіть на міксері максимальну швидкість. Білки збийте до міцних піків, додайте цукор, що залишився.

Збийте білки з цукром до появи блиску і збивайте, поки маса не стане щільною. Занадто довго збивати не треба, звичайно вистачає 2-3 хвилин. Додайте жовтки і акуратно перемішайте.

Заважати слід рухами знизу вгору, зачерпуючи масу від краю і опускаючи її в середину. Як тільки суміш стане однорідною, зупиніться. Надмірне перемішування зашкодить тесту.

Як відомо, при нагріванні газ розширюється, а значить, в процесі випічки повітря, що знаходиться у збитих білках і жовтках, збільшується в обсязі і тісто піднімається. Поки стінки бульбашок не запеклися, будь струс може осадити виріб, тому зазвичай у перші 15-20 хвилин духовку не відкривають. Якщо духовка занадто холодна, менше 180 С, бісквітне тісто буде розпливатися, а не підніматися, так як тепла не вистачить, щоб швидко прогріти повітря в тісті.

Бісквітні коржі для торта — класичний рецепт

Інгредієнти:

  • 140 г борошна
  • 160 г цукру
  • 260 г яєць
  • 30 г крохмалю
  • 1,5 мл есенції (ромової, апельсинової)
  • вершкове масло для змащування форми
  • борошно на подпыл

Домашня випічка: смачні коржі для торта

Спосіб приготування:

Розігріти духовку до 190-200 °С. Змішати яйця кімнатної температури з цукром. Збивати яйця міксером на малій швидкості, поступово збільшуючи її до максимальної (близько 10 хв). Обсяг суміші повинен стати більше у 2-3 рази. Змішати борошно з крохмалем.

Просіяти до яєчного крему. Додати есенцію. Легкими рухами за допомогою лопатки перемішати тісто (не більше 15 с). Найзручніше це робити в 2-3 прийоми (додаючи борошно з крохмалем порціями). Змастити вершковим маслом форму діаметром 20 див Подпылить борошном форму. Заповнити форму тестом на¾. Випікати 40 хв.

Читайте також:  Лікувальні властивості китайського лимонника: користь і можливі ризики

10 Витягти готовий бісквіт з форми. Охолоджувати 20-30 хв на решітці, щоб він не відсирів знизу від власного тепла. Потім дати вистоятися 8-10 год. Зачистити бісквіт з допомогою терки або ножа (крихта знадобиться для оздоблення бокової поверхні готового торта).

Читайте також: Сирні млинці із зеленню – ніжні та ароматні

Листкові коржі для торта

Інгредієнти:

  • 670 г борошна + 30 г для масла
  • 450 г вершкового масла
  • 240 мл води
  • 33 г яйця
  • 5 г солі
  • лимонна кислота на кінчику ножа

Домашня випічка: смачні коржі для торта

Спосіб приготування:

Додати в холодну воду лимонну кислоту, яйце, сіль. Перемішати до отримання однорідної маси. Всипати борошно і замісити еластичне тісто. На це знадобиться близько 15-20 хв. Додати до масла 30 г борошна, перемішати і додати йому форму прямокутника. Охолодити.

Сформувати тісто у вигляді кулі. Зробити хрестоподібний надріз. Розкачати в сторони. Товщина тесту в центрі — 20 мм, по краях — 15-17 мм (повинен вийти пласт хрестоподібної форми з чотирма овальними кінцями). Подпылить тісто борошном, покласти в середину масло. Згорнути у вигляді конверта.

Подпылить борошном тісто і розкачати, починаючи від середини, в пласт товщиною 10 мм Змести зайву муку. Скласти пласт вдвічі (щоб кінці зійшлися в середині) і ще раз вдвічі. Охолоджувати 30 хв, покривши поверхню вологою тканиною. Лід і складання повторити 3-4 рази з перервами на охолодження.

Пісочні коржі для торта

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 100 г цукру
  • 40 г яйця
  • 150 г вершкового масла
  • 1 ч. л. розпушувача
  • щіпка солі

Домашня випічка: смачні коржі для торта

Спосіб приготування:

Приготувати тісто. У миску покласти масло, яйце. Всипати сіль, цукор і розпушувач. Збити всі інгредієнти міксером на невеликій швидкості до отримання однорідної маси. Всипати борошно. Замішувати тісто не більше 2 хв.

Розкачати товщиною 5-6 мм (це можна зробити між двома аркушами паперу для випічки), вирізати з картонного шаблоном 4 квадрата розміром 18×18 див. Тісто охолодити і наколоти виделкою. Випікати при 200 °C протягом 10-15 хв. Готові коржі зачистити з допомогою терки (крихта знадобиться для оформлення бічній поверхні торта).

Коржі для торта «Абрикотин»

Інгредієнти:

  • 270 г борошна
  • 100 г цукру
  • 35 г яйця
  • 150 г вершкового масла
  • 3 г розпушувача
  • щіпка солі

Домашня випічка: смачні коржі для торта

Спосіб приготування:

Приготувати тісто. У миску покласти масло і яйце. Всипати сіль, цукор і розпушувач. Збити міксером на невеликій швидкості до утворення однорідної маси. Всипати борошно. Замішувати не більше 2 хв. Розкачати тісто в пласт товщиною 3-5 мм, виріжте за картонного шаблоном 4 квадрата розміром 18×18 див.

Коржі охолодити, наколоти виделкою. Випікати при 200 °с протягом 8-10 хв до золотистого кольору. Готові коржі зачистити з допомогою терки (крихта знадобиться для оформлення бічних сторін торта

Бісквітні коржі для торта в мультиварці: поради

Такого пишного бісквіта, який виходить в мультиварці, не випекти ні в одній печі! Тим більше, завдяки чашу мультиварки він виходить настільки високим, що його можна розрізати на 2-3 коржа, а навіть на 4-5. Режим Випічка відповідає духовці з температурою 180 °C. Це єдиний режим мультиварки, який спокійно ставиться до відсутності води в чаші.

Враховуючи, що потужність мультиварок невелика і температура не настільки висока, час приготування на цьому режимі декілька більше ніж в духовці. Іноді часу, виставленого спочатку, не вистачає для приготування бісквіта. Тоді потрібно поставити ще додатковий час і довести випічку до готовності.

Читайте також:  Малий опт в інтернет-магазині: вигідні покупки онлайн

Читайте також: Бризоль рибний з помідорами – смачний рецепт французьких господарок

При цьому потрібно враховувати таку технічну особливість мультиварки: у неї і в цьому режимі є захист від перегріву, тому відразу ж після закінчення першого циклу роботи вона може повторно не включитися. Тоді потрібно просто почекати кілька хвилин, мультиварка трохи охолоне і дозволить включити себе знову.

Медові коржі для торта

Давайте зізнаємося собі в тому, що шматочок смачного торта допомагає людям жити краще, тому я не змогла залишити вас цієї осені без старого доброго медовика. Ароматний скибочку медового торта в союзі з морозивом з топленого молока і хрустким крамблом доповнюються пінкою на основі йогурту і річного збірного меду. Від задоволення будуть дзижчати не тільки бджілки.

Інгредієнти:

  • мед квітковий 145 г
  • цукор 135 г
  • масло вершкове 110 г
  • яйце 45 г
  • сіль 1 г
  • сода 5 г
  • розпушувач 8 г
  • борошно 400 г
  • борошно на подпыл 50 г

Домашня випічка: смачні коржі для торта

Спосіб приготування:

Рецепт розрахований на квадратну форму: 10 коржів 18×18 див. Яйця, олію, мед, цукор, соду, розпушувач, сіль довести до карамельного кольору на водяній бані. Після засипати борошно — вимісити і готове тісто розкачати. Проколоти виделкою. Випікати при 180 °C 5-7 хвилин. Вирізати за формою рівні квадрати. Залишки помолоти в крихту.

Коржі для торта з печива

Інгредієнти:

  • варенець — 500 мл,
  • персики консервовані — 8 шт.,
  • вершки — 250 мл,
  • цукор — 3 ст. ложки,
  • лимон — 0,5 шт.,
  • вершкове масло — 150 г,
  • печиво — 300 г,
  • желатин — 2 ст. ложки.

Домашня випічка: смачні коржі для торта

Спосіб приготування:

Залити желатин водою і залишити на деякий час. Подрібнити печиво вручну або за допомогою блендера. На повільному вогні розтопити вершкове масло. Стежити, щоб воно не почало горіти. У розтоплене масло додати печиво і ретельно перемішати, щоб не утворилося грудок.

Готове тісто печива рівномірно розподілити по дну форми і поставити в холодильник мінімум на 15 хвилин. Варенець перекласти в високу ємність. Додати цукор. Вичавити сік з половинки лимона і ретельно збити масу. Желатин трохи підігріти на повільному вогні (але не доводити до кипіння).

Холодні вершки збити міксером в густу піну. Близько 2/3 желатину відправити до варенцу і трохи збити. Туди ж відправити і збиті вершки, акуратно все перемішати ложкою. На корж з печива викласти фрукти і залити все масою.

Поставити в холодильник мінімум на 2 години. Коли верх торта трохи вже застиг, що залишився желатин додати цукор (або сироп від фруктів) і вилити його на торт. Можна прикрасити фруктами зверху, желейна верхівка буде їх фіксувати.

Макові коржі для торта

Інгредієнти:

Тісто:

  • 2 склянки пшеничного борошна,
  • 1 яйце,
  • 1 їдальня ложка вершкового масла,
  • 2 чайні ложки цукру,
  • 0,5 чайної ложки харчової соди

Макове молоко:

  • 0,5 склянки маку,
  • 0,5 склянки меду,
  • 1 склянку кип’яченої води

Домашня випічка: смачні коржі для торта

Спосіб приготування:

Макове молоко: промитий мак залити окропом і дати постояти 15 хвилин. Потім воду злити, мак обсушити, щоб в ньому не залишилося води, і розтерти у фарфоровій ступці, поступово підливаючи дуже маленькими дозами (по 1 чайній ложці) кип’ячену воду. В приготоване макове молоко влити мед, безперервно помішуючи, і розвести кип’яченою водою.

Читайте також:  Ранні сорти винограду: огляд, фото та поради щодо вибору й вирощування

З борошна, яйця, масла, цукру, соди замісити круте тісто, розкачати його в пласт товщиною 5 мм, надрізати квадратами, кожен квадрат наколоти виделкою, після чого випекти в духовці. Готовий корж остудити, розламати по надрізах на квадрати, залити маковим молоком з медом, добре перемішати і дати просочитися підливою.

Читайте також: Торт з зефіру без випічки – 8 швидких і смачних рецептів

Як спекти вафельні коржі для торта?

Інгредієнти:

  • Борошно — 1.5 склянки
  • Розпушувач — 1 Чайна ложка
  • Сіль — 1/3 Ч. ложки
  • Яйце — 3 Штуки
  • Цукор — ¾ Склянки
  • Вершкове масло — 100 Грам

Домашня випічка: смачні коржі для торта

Спосіб приготування:

Збийте яйця з цукром, додайте розтоплене вершкове масло. Всипайте невеликими порціями просіяне з розпушувачем і сіллю борошно, постійно перемішуючи, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок. Розігрієте як слід вафельницю.

Ложкою наберіть тісто. І вилийте в центр вафельниці. Накрийте «кришкою». І смажте вафлі до рум’яності кілька хвилин. Перші будуть готові приблизно через 1.5 хвилинки, а наступні будуть випікатися швидше. Ось і все, вафельні коржі для торта готові. Залишиться тільки перемазати їх вибраним кремом і дати настоятися пару годин перед подачею.

Коржі для торта на кефірі

Інгредієнти:

  • Кефір — 2 Склянки
  • Борошно — 2 Склянки
  • Цукор — 1 Склянка
  • Сода — 1 Чайна ложка
  • Какао — 2 Чайних ложки (за бажанням)
  • Ванілін — За смаком
  • Яйця — 3 Штуки

Спосіб приготування:

Змішаємо яйця з цукром, а потім додамо кефір і розпушувач. Повинні з’явиться бульбашки на поверхні. Тепер додамо борошно і ванілін, ще раз перемішати.

Тісто досить рідке, розділити його на три частини і випікати коржі окремо, кожен приблизно по 25 хвилин при 180 градусах.

Коржі для торта на сковороді

Навіть без духовки можна стати пекарем-кондитером, а втілити в життя самі оригінальні торти допоможе звичайна сковорода. У порівнянні з випічкою з духовки, торти на сковороді готуються в рази швидше, не поступаються своїм духовим побратимам за смаком і можуть бути просочені абсолютно будь-яким кремом.

Інгредієнти:

  • 200 г цукрового піску
  • сметани (жирність 20%) 200 г
  • розпушувача або гашеного соди 10 г
  • 500 г борошна

Домашня випічка: смачні коржі для торта

Спосіб приготування:

Розмішати і трохи збити сметану з цукром до повного розчинення крупинок. Потім через дрібне сито невеликими порціями просіяти борошно, змішану з розпушувачем. Замісити не рідке, пластичне тісто;

Розділити тісто на 8 або 9 частин, розкачати їх качалкою і спекти на сухій розігрітій сковороді по парі хвилин з кожного боку. Для просочення ідеально підійде сметанний або заварний крем.

Коржі на згущеному молоці

Інгредієнти:

  • 1 куряче яйце;
  • 380 г згущеного молока;
  • 10 г розпушувача (можна замінити такою ж кількістю гашеного соди);
  • 550-600 г борошна.

Домашня випічка: смачні коржі для торта

Спосіб приготування:

У глибокій посудині розбовтати виделкою або вінчиком куряче яйце, влити до нього згущене молоко, розмішати до однорідного стану, просіяти до рідким продуктам змішані сухі інгредієнти: борошно і розпушувач. Якщо використовується сода, то її гасять і додають до згущеного молока і яйця, а після цього просівають борошно.

Тісто повинне вийти щільним і еластичним. Отриманої кількості тесту вистачить, щоб спекти 8 коржів діаметром 27 см. Можна приготувати і більшу кількість коржів, але меншого діаметра.

Піч пласти розкатаного тіста слід з обох сторін на сухій сковороді до золотистого кольору. Після повного охолодження їх можна перемазывать кремом. Для просочення торта на основі згущеного молока буде потрібно від 6 до 12 годин.

admin
Оцініть автора
Додати коментар