
Соковитий, ароматний яблучний пиріг — чудовий варіант випічки до чаю. У сучасному швидкому ритмі дуже важливо час, тому господині оцінять простоту і швидкість приготування яблучного пирога.
Його можна приготувати на кефірі, сметані або молоці. Виходить дуже ніжним насипний яблучний пиріг. А для святкового столу можна спекти яблучний пиріг із заварним кремом. Автори сайту Smach.com.ua приготували для вас тільки найкращі і перевірені варіанти приготування пирога.
Зміст
- Яблучний пиріг з горіхами
- Пісний яблучний пиріг з корицею
- Насипний пісний яблучний пиріг
- Яблучний пиріг рецепт на сметані
- Швидкий пиріг з яблуками на кефірі
- Пиріг з яблуками і заварним кремом
- Пісний яблучний пиріг на апельсиновому соку
Яблучний пиріг з горіхами
Інгредієнти:
- Борошно — 200 грам;
- Цукор — 200 грам;
- Яблуко — 300 грам (вага очищених);
- Лимон — ½ штуки (сік і цедра);
- Яйця — 3 штуки;
- Горіхи грецькі — 150 грам;
- Сода — 1 чайна ложка (без гірки);
- Розпушувач — 1 чайна ложка (без гірки);
- Сіль — 1 щіпка;
- Масло рослинне — 1 ст. ложка (для змазування форми).
Спосіб приготування:
Яблука помийте, очистіть від шкірки і насінної коробочки, наріжте на дрібні кубики. Полийте лимонним соком, додайте цукор, перемішайте. Поставте в холодильник на 1 годину. За цей час яблука пустять багато соку і цукор майже весь розчиниться. Виділився яблучний сік не зливайте!
Увімкніть Духовку розігріватися на 180 °C. Підготуйте інші продукти. Очищені волоські горіхи прожарити 2 хвилини на сухій сковороді, подрібніть у велику крихту. Борошно просіяти в миску, змішайте з содою, розпушувачем і горіховою крихтою.
Яйця розділити на жовтки і білки. Білки збийте з дрібкою солі до міцних піків. Жовтки додайте до яблук і сиропу, перемішайте до однорідності. Яблучно-жовткову суміш і додайте лимонну цедру в орєхово-борошняну суміш. Ретельно перемішайте до отримання однорідної в’язкої маси.
У 2-3 прийоми введіть в тісто збиті білки, перемішуючи знизу вгору. Форму (d — 20 см) змастіть рослинним маслом, вилити в неї тісто, розрівняйте. Поставте форму з тістом в духовку на 50-60 хвилин (до сухої шпажки).
Готовий пиріг остудіть протягом 15 хвилин спочатку у формі, а потім на решітці. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою або покрийте лимонної глазур’ю, прикрасити за бажанням.
Пісний яблучний пиріг з корицею
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне вищого сорту 180 грам;
- Вода кип’ячена 150 мілілітрів;
- Цукор 90 грам;
- Розпушувач для тіста 11 грам (пакетик);
- Цукор 15 грам ванільний (пакетик);
- Олія рослинна 50 мл + для змащування форми для запікання;
- Яблука середнього розміру 2 штуки;
- Кориця мелена 0,5 чайної ложки;
- Сіль 1 щіпка.
Читайте також: Білковий омлет на пару – смачний сніданок з користю для фігури
Спосіб приготування:
У глибоку миску висипаємо борошно і розпушувач для тіста і ретельно все перемішуємо з допомогою столової ложки до однорідності. Потім пересипаємо суміш в сито і просіваємо її в цю ж миску. Саме завдяки такому процесу тісто вийде повітряним і ніжним.
В маленьку миску вливаємо олію і переварену воду. Скориставшись ручним віночком, все добре перемішуємо до однорідного стану. У миску з борошняною сумішшю висипаємо ванільний і звичайний цукор, сіль, а також мелену корицю. Все добре перемішуємо з допомогою столової ложки або ручного віночка.
Відразу ж після цього тоненькою цівкою вливаємо олію з водою, паралельно збиваючи підручним інвентарем, щоб не утворилося грудок.
Увага: тісто повинне вийти рідкуватим, як густа сметана.
Промиваємо яблука під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. З допомогою ножа очищаємо компонент від шкірки і після розрізаємо на дві половинки. З кожної частини видаляємо серцевину. Тепер нарізаємо фрукт пластинками завтовшки приблизно 5 міліметрів.
В блюдце насипаємо невелику кількість борошна. Потім кожен шматочок яблука потім з двох сторін в сухої суміші і перекладаємо в чисту тарілку. Дно і стінки форми для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Першим шаром викладаємо половину яблук, а другим — виливаємо ½ частину тіста. Тепер повторюємо процедуру з початку.
Увага: не хвилюйтеся, що виходить так мало тіста, яке ледве-ледве прикриває яблука. У процесі запікання воно збільшиться в розмірі і пиріг вийде пишним.
Розрівнюємо поверхню випічки столовою ложкою і вмикаємо розігріватися духовку до температури 180 °C. Ставимо форму на середній рівень і готуємо пиріг протягом 40 хвилин до появи на поверхні рум’яної скоринки.
Як тільки пісний пиріг з яблуками і корицею злегка охолоне, з допомогою ножа нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до десертному столу разом з чаєм або кавою.
Насипний пісний яблучний пиріг
Інгредієнти:
- 8-10 яблук;
- 1 ст. борошна;
- 1 ст. манної крупи;
- 1 ст. цукру;
- 200 мл олії;
- 1,5 ч. л. розпушувача;
- пакетик ванільного цукру;
- кориця.
Спосіб приготування:
З’єднайте в одній мисці і ретельно перемішайте всі сипучі продукти: борошно, манку, цукор, розпушувач. Коли суміш стане повністю однорідною, розкладіть її по трьом різним мисках.
Яблука почистіть, звільнити від насіння і натріть на крупній тертці. Соковиту фруктову стружку так само розділіть на три рівні частини.
Читайте також: Форель з баклажанами в духовці – просто готується і дуже смачно
Форму для пирога змастіть маслом (як варіант, вистеліть спеціальної пергаментним папером для випічки), висипте вміст першої миски з сумішшю борошна і манки. Розрівняйте ложкою і розподіліть зверху третину яблучної стружки.
Поверх яблук насипте рівним шаром вміст другої миски з мукою. І знову закрийте цей шар порцією тертих яблук. Висипте частину суміші для пирога і… правильно, її теж сховайте під останнім, завершальним шаром яблук.
Посипте корицею, рівномірно полийте олією. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 1 годину.
Яблучний пиріг рецепт на сметані
Інгредієнти:
- Яйце куряче — 2 шт.;
- Сметана — 250 г;
- Цукор — 200 г;
- Масло вершкове — 50 г;
- Борошно — 1,5 склянки;
- Сода — 1 ч. л.;
- Ванільний цукор — 10 г;
- Яблуко — 2 шт.
Спосіб приготування:
У миску кладемо сметану (15% жирності). Додаємо яйця. Якщо дрібні, то потрібно три штуки. Потім кладемо цукор і ванільний цукор. Додаємо чайну ложку харчової соди без гірки (оцтом можна не гасити) і розтоплене вершкове масло.
В кінці кладемо просіяне борошно. Перемішуємо всі інгредієнти. Тісто готове для пирога. Форму для випічки вистилаємо пекарської папером. Виливаємо більшу частину тіста. Яблука миємо, чистимо й нарізаємо пластинами. Викладаємо на тісто. На викладаємо яблука інше тісто.
Печемо пиріг у духовці при температурі 175 градусів 40-45 хвилин. Дістаємо пиріг з форми і охолодити. Пиріг з яблуками на сметані готовий! Подаємо до чаю, молока або кави.
Швидкий пиріг з яблуками на кефірі
Інгредієнти:
- яйця курячі 2 шт;
- кефір-1 склянка;
- масло вершкове 50 г;
- цукор ванільний 10 г;
- пшеничне борошно 1 склянка;
- сіль 1 щіпка;
- яблука-2 шт.
Спосіб приготування:
Готуємо продукти для пирога. Збиваємо яйця з цукром, сіллю, ванільним цукром, розтопленим вершковим маслом і кефіром. До яєчно-вершковою суміші додаємо просіяне борошно і соду, перемішуємо до однорідного гладкого стану.
Яблука очищаємо і нарізаємо часточками. Форму змащуємо маслом і викладаємо половину тіста. На тісто викладаємо яблука і посипаємо цукром, а зверху викладаємо тісто і розрівнюємо його. Випікаємо при 180 гр. 40 хвилин, даємо охолонути і посипаємо цукровою пудрою.
Також на кефірі можна приготувати смачний пиріг з варенням або маннік на кефірі
Пиріг з яблуками і заварним кремом
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно пшеничне / Борошно — 360 г;
- Цукор — 150 г;
- Масло вершкове — 180 г;
- Розпушувач тіста — 0,5 ч. л.;
- Сметана — 2 ст. л.;
- Яйце куряче — 1 шт.;
- Сіль — 1 щепот.;
- Ванілін — 1/3 ч. л.
Читайте також: Яєчня по-італійськи – апетитна, смачна та яскрава страва
Крем:
- Молоко — 350 мл;
- Яйце куряче — 1 шт.;
- Крохмаль — 2 ст. л.;
- Цукор — 4 ст. л.
Начинка:
- Яблуко (великих) — 2 шт.;
- Цукати (апельсинові).
Спосіб приготування:
У глибоку миску просіяти борошно, додати сіль і розпушувач. Масло холодне, але не з морозилки, нарізати кубиками і перетерти з борошном в крихту. Додати яйце, цукор і сметану. Замісити м’яке тісто. Скачати його в кулю і прибрати в холодильник, поки буде готуватися начинка.
Підготувати інгредієнти для крему. У сотейнику розмішати віночком яйце, цукор, ванілін і крохмаль. Влити холодне молоко, перемішати і поставити на середній вогонь. При постійному помішуванні довести крем до загустіння і зняти з вогню.
Тісто розділити на 1/3 і 2/3. Більшу частину розім’яти руками в рознімної формі d 20 см, оформивши високий бортик. Яблука очистити від шкірки і насіннєвих коробочок, нарізати скибочками. Викласти підготовлені яблука на тісто.
Можна побажанням трохи присипати яблука корицею. На яблука викласти в гарячий крем. Решту тіста розкачати і нарізати широкими смужками. Викласти смужки тіста сіточкою на крем. Поставити пиріг в розігріту до 180 °C духовку на 40-45 хвилин. Верх і боки пирога повинні зарум’янитися. Готовий пиріг повністю остудити у формі, потім акуратно витягти з неї.
Пісний яблучний пиріг на апельсиновому соку
Інгредієнти:
- 200 мл рослинне масло;
- 350 грам цукор;
- 550 грам борошно;
- 1 ст. л. розпушувач;
- 5 штук яблуко;
- 70 грам горіх;
- 80 грам мигдаль;
- 1 ч. л. кориця;
- 1 ч. л. гвоздика;
- за смаком ваніль;
- 1 ст. л. лимонний сік.
Спосіб приготування:
Очищаємо яблука і натираємо на крупній тертці. Збризкуємо їх лимонним соком, щоб вони не почорніли. Додаємо до яблук крупно подрібнені волоські горіхи, підсмажений мигдаль, цукор, корицю, гвоздику і ваніль, перемішуємо.
Приготуємо тісто. Для цього змішуємо олію, сік, цедру апельсинів і цукор. Додаємо просіяне борошно і розпушувач, вимішуємо тісто.
На дно форми, змащену маргарином, викладаємо половину тіста і формуємо основу з бортиками. Кладемо зверху всю начинку. Кладемо тісто хаотично, шматочками.
Випікаємо при 170 градусах 40-50 хвилин. Дістаємо яблучний пиріг з духовки, даємо трохи охолонути і витягаємо з форми. Посипаємо цукровою пудрою. Приємного чаювання!
Ароматний, ніжний, пухнастий і смачний пиріг з яблуками, який зможе приготувати будь кулінар, буде гідним десертом на вашому столі. Спробуйте і не пошкодуєте!