
- Огірки малосольні швидкого приготування: п’ять найкращих способів
- Зміст
- Малосольні огірки швидкого приготування в пакеті
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Рецепт приготування в каструлі
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Як засолити огірочки в банку
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Малосольні огірки в розсолі
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Смачні огірочки з окропом
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Відео про те, як приготувати малосольні огірки на мінералці
Огірки малосольні швидкого приготування: п’ять найкращих способів
До кінця літа багато хто вже встигає вдосталь насолодитися свіжими огірочками. Їх стає так багато, що виникає питання, що ж з ними робити? У такому випадку завжди виручає малосольна засолювання. Це чудовий спосіб зберегти смак літа ще на декілька місяців.
Завдяки простоті і швидкості приготування, малосольні огірочки стають одним з улюблених страв. Існує безліч рецептів, які дозволяють експериментувати з інгредієнтами і методами приготування. Ми зібрали для вас 5 простих і смачних способів приготувати цей ароматний делікатес.
Зміст
- Малосольні огірки швидкого приготування в пакеті
- Рецепт приготування в каструлі
- Як засолити огірочки в банку
- Малосольні огірки в розсолі
- Смачні огірочки з окропом
- Відео про те, як приготувати малосольні огірки на мінералці
Малосольні огірки швидкого приготування в пакеті
Цей спосіб дозволяє приготувати хрусткі малосольні огірочки менше ніж за добу. Вони вирізняються приголомшливим смаком, який відрізняється від звичного. Мінімум зусиль, а результат вражаючий. Рецепт сподобається вам і вашій родині.
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг
- Часник – 3 зубці
- Зелень – за смаком
- Сіль – ½ столової ложки
Спосіб приготування:
1. Промийте огірки під проточною водою, обріжте кінчики і розріжте навпіл (якщо ви не розрізаєте навпіл, процес соління триватиме на годину-дві довше).
2. Очистіть часник від шкірки, наріжте його довільно.
3. Промийте зелень, дрібно наріжте за власним вподобанням.
4. Покладіть всі інгредієнти в звичайний целофановий пакет, додайте сіль.
5. Добре перемішайте.
6. Зав’яжіть пакет і покладіть огірки в холодильник на два-три години. При можливості кожні півгодини трусіть пакет.
7. Через чотири години дістаньте огірки з холодильника і подавайте до столу.
Смачного!
Рецепт приготування в каструлі
Малосольні огірочки в каструлі – це один з найпростіших способів засолки. Огірки виходять ароматними і хрусткими, чудово підходять для літнього столу.
Інгредієнти:
- Огірки (великі) – 4 шт.
- Вода – 1 літр
- Сіль – 1 ст. ложка з гіркою
- Часник – 3 зубці
- Кріп – 1 пучок
- Листя смородини і вишні – по 1 аркушу
- Гострий чорний перець — за смаком
- Хрін – 1 аркуш
- Цукор -1 ст. ложка
Спосіб приготування:
1. Для підготовки розсолу налийте в каструлю 1 літр води, додайте сіль і цукор, доведіть до кипіння.
2. Підготуйте огірки: промийте, зріжте “попки”, проткніть виделкою.
3. Крупно наріжте кріп, дрібно подрібніть листочки.
4. Очистіть часник від шкірки, дрібно наріжте.
5. У каструлю покладіть часник, кріп, огірки, листя смородини і вишні. Додайте лише черешки хрону.
6. Залийте киплячою водою овочі так, щоб покрити їх зверху.
7. Накрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на ніч.
8. Після цього перенесіть каструлю в холодильник на 4 години.
9. Подавайте до столу хрусткі малосольні огірки.
Смачного!
Як засолити огірочки в банку
Інгредієнти:
- Огірок – 1 кг
- Лист смородини – 1 шт.
- Лист вишневий – 1 шт.
- Кріп – 1 гілочка
- Сіль – 4-5 ст. ложок (за смаком)
- Цукор – 1,5 ст. ложки
- Часник – за смаком
- Лист хрону
Спосіб приготування:
1. Доведіть воду до кипіння, обираючи об’єм в залежності від розміру банки.
2. Промийте огірки, обріжте з двох сторін “попки”.
3. Очистіть часник, наріжте половинками, промийте зелені.
4. В трилітровій банці на дно покладіть кріп, листя вишні, смородини, хрону і часник (за смаком).
5. Поставте огірки стоячи в банку, долийте часник і зелень.
6. Залийте в банку кип’ячену воду з цукром і сіллю, розмішайте.
7. Закрийте капроновою кришкою, дайте охолонути і поставте в холодильник. Насолоджуйтеся вже наступного дня.
Смачного!
Малосольні огірки в розсолі
Цей швидкий метод дозволяє приготувати хрусткі огірочки менше ніж за добу. Спробуйте його на практиці!
Інгредієнти:
- Огірки — 2 кг.
- Лист хрону — 2-3 шт.
- Листя смородини — 7-10 шт.
- Парасолька кропу — 2-3 шт.
- Часник — 5-8 зубців.
- Лавровий лист — 2-3 шт.
- Перець горошком — 10-15 шт.
- Сіль — 2 ст. ложки з гіркою
- Вода — 1,5 л.
Спосіб приготування:
1. Промийте зелень.
2. Укладіть на дно каструлі листя хрону, потім кріп, залишки зелені.
3. Очистьте часник, наріжте його на дві-три частини, покладіть зверху з лавровим листом і перцем.
4. Промийте огірки, зріжте кінчики, розкладіть поверх зелень. Додайте зверху ще один парасольку кропу і листя хрону.
5. Налийте холодну воду у півлітрову банку, розчиніть в ній сіль і цукор, вилийте в банку з огірками.
6. Накрийте банку кришкою і залиште при кімнатній температурі на пару днів. Подавайте з задоволенням.
Смачного!
Смачні огірочки з окропом
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг
- Часник – 1 головка
- Зелень: листки вишні і хрону – по 2-3 шт.
- Парасольки кропу – за смаком
- Сіль – 2 ст. ложки
- Цукор – ½ ст. ложки
- Перець горошком – 4-5 горошин
- Вода – 1 л
Спосіб приготування:
1. Промийте огірки, зріжте кінчики.
2. Промийте і нарвіть руками зелень, розкладіть на дно тари разом з часником і перцем.
3. Укладіть огірки, не притискаючи один до одного.
4. Для розсолу кип’ятіть воду, додайте сіль і цукор.
5. Залийте огірки гарячим розсолом, закрийте і поставте в холодильник. Насолоджуйтеся наступного дня.
Смачного!
Відео про те, як приготувати малосольні огірки на мінералці
Для тих, хто хоче ще більше експериментувати, пропонуємо ознайомитися з відео рецептом малосольних огірків на мінеральній воді. Цей метод також швидкий і надійний.
Смачного!