
Не секрет, що магазинні солодощі повні барвників та інших шкідливих добавок, а ми даємо їх дітям. Чому б в сезон, багатий на врожаї, не приготувати своїми руками корисну солодкість з доступних фруктів? Пропонуємо вам простий покроковий рецепт натурального і дуже смачного пюре з яблук і слив на зиму.
Це ласощі по консистенції нагадує повидло, так як вариться з плодів, що містять велику кількість пектину – природного згущувача. Воно чудово підійде в якості начинки для випічки або у вигляді окремого десерту.
Порада: якщо важко з вибором сорту сливи, то немає причин для занепокоєння, оскільки для пюре це значення не має. Фрукти можуть бути будь – якими- м’ятими, переспілими. Зливу встигає гарненько проваритися, і раніше видимі дефекти зникають.
Інгредієнти
- яблука 1 кг
- сливи ½ кг
- цукор 1 кг
На порцію
Калорії: 182 ккал
Білки: 8 г
Жири: 8 г
Вуглеводи: 11 г
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
Першим ділом промийте плоди, видаліть кісточки і гнилі місця, якщо вони є. Наріжте фрукти маленькими часточками.
Підберіть посуд, придатну для майбутнього варення. Спочатку на дно покладіть сливу. Насипте 500 г цукру. Зверху викладіть яблука, потім додайте залишився пісок.
Приберіть заготовку в сухе місце, де вона буде настоюватися протягом 1 години. За цей час з ягід виділиться корисний сік, що надає ніжний смак повидла.
Після закінчення терміну перемішайте фрукти, поставте на плиту. Увімкніть вогонь на мінімальну потужність, щоб не зіпсувати продукти пригоранием. Варіть близько 20 хвилин, помішуючи, поки суміш не почне “булькати”.
Довівши до кипіння, зніміть з плити посуд з фруктами. Скористайтеся блендером для подрібнення їх в пюре, після чого повторно прокип’ятіть.
Візьміть чисті сухі банки, розкладіть по ним фруктову масу, не наповнюючи до самого верху на пару сантиметрів. Прикрийте нещільно кришками.
Пастеризують скляну тару з повидлом при температурі 85 градусів. Для цього помістіть її на тканину в глибоку посуд, в яку налийте теплу воду по “плечики” ємностей. Доведіть рідину до тихого кипіння і тримайте в ній літрові банки-25 хвилин, дволітрові – 40, трилітрові – 50 хвилин.
Після закінчення потрібного часу обережно вийміть заготовки з окропу і закатайте прокип’яченими кришками з допомогою ключа.
Консервацію переверніть вертикально, накрийте ковдрою, залиште на 2-3 доби, щоб пюре встигло охолонути і настоятися.
Важливо: якщо ви готуєте десерт не з власних яблук, а з магазинних, то краще очистіть їх від шкірки – фрукти, пропоновані торговельними організаціями, часто проходять хімічну обробку.
Яблука і сливи багаті корисними речовинами, яких завжди не вистачає організму людини взимку. Завдяки такому домашньому пюре з натуральних фруктів вам вдасться в холодний сезон заповнювати відсутню кількість вітамінів і мікроелементів, зміцнюючи імунітет. А тому не забудьте зробити ароматну і корисну заготовку для своєї родини, адже це так просто!
Читайте також: Варення (желе) з смородини п’ятихвилинка – Смачні рецепти приготування