
Приготувати смачно сироїжки не складе праці. Головне, щоб вони пройшли правильну попередню обробку. Як смажити синявки гриби з картоплею, ви дізнаєтеся в цьому рецепті. Для приготування обов’язково використовуйте свежесорванный продукт, попередньо замочивши його в холодній воді на пару годин.
Інгредієнти
- гриб синявка 1 кг
- картопля 500 г
- ріпчаста цибуля-2 шт.
- 2 ч. л. сіль
- перець чорний мелений 1 ч. л.
- часник 4 зубчики
- лавровий лист 5 шт
- олія рослинна 150 мл
На порцію
Калорії: 287.5 ккал
Білки: 6.2 г
Жири: 21 г
Вуглеводи: 18.5 м
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
Необхідно потримати гриби у воді кілька годин. Після чого кожен примірник потрібно очистити від бруду і листя, ніжки підрізаємо на півсантиметра. Багато хто стверджує, що смажені синявки гірчать, але це відноситься тільки до сыроежкам з червоною головкою. Для того, щоб видалити неприємний присмак, варто зняти яскраво забарвлену плівку, тоді страва не буде гірчити.
Очищені гриби перекладаємо в каструлю. Заливаємо водою і починаємо готувати, для цього проварюємо 40 хвилин. Після чого зціджуємо рідину і заливаємо новою холодною водою. Додаємо часник і лавровий лист і проварюємо ще 30 хвилин.
Гриби перекладаємо в друшляк і промиваємо під проточною водою.
Дрібну синявку використовуємо цілком. Якщо вона дуже велика, то розрізаємо на кілька частин. Перекладаємо на розігріту сковороду вливаємо рафіновану соняшникову або кукурудзяну олію і обсмажуємо протягом 7 хвилин.
Очищаємо цибулю від шкірки, нарізаємо його кубиками і додаємо до грибів. Всі інгредієнти посипаємо сіллю і перчиком. Скільки часу смажити синявки, залежить від розміру. У середньому, їх тримають на повільному вогні 25 хвилин. Так як дане блюдо ми готуємо з картоплею, то попередньо смажимо гриби протягом 10 хв.
Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою, підсолюємо його. Перекладаємо картоплю до синявкам, накриваємо кришкою.
Через 10 хвилин зменшуємо вогонь і вже без кришки дожариваємо наші грибочки до готовності. Страву можна прикрасити зеленню.
Порада: при варінні сироїжок додайте в каструлю часник. Такий нехитрий спосіб допоможе визначити придатність грибів для їжі. Якщо зубок потемніє і придбає бурий або синій колір, значить, вам попався отруйний гриб і від вживання продукту слід відмовитися.
Синявки смажені з картоплею прекрасно поєднуються. Таке блюдо гармонує зі свіжими або солоними помідорами та огірками, з салатом або квашеною капустою. Обов’язково використовуйте новий рецепт, готуйте із задоволенням і їжте на здоров’я.
Читайте також: Перець, фарширований м’ясом і рисом: рецепт з фото, як приготувати покроково в каструлі з фаршем або яловичиною