Смачні рецепти бісквітного торта: прості домашні варіанти для вас

Смачні рецепти бісквітного торта: прості домашні варіанти для вас

Бісквітний торт – це десерт, якому важко протистояти. Поєднання ніжності та легкості робить його безсумнівним фаворитом серед ласощів. Правильний крем додає йому особливого шарму. Для багатьох господинь бісквітний торт – це не просто солодощі, а справжнє мистецтво, котре вони хочуть опанувати, щоб зачаровувати своїх близьких.

Сучасний кулінарний світ пропонує безліч рецептів бісквітних тортів та їх варіацій. Основа бісквіту готується без складного замішування тіста, а для прослоювання використовується ніжний сметанний крем з фруктами, доповнений тертим шоколадом. Це безсумнівний виграш для будь-якого свята.

Далі наведено кілька найкращих і найпростіших рецептів бісквітного торта, якими користуються кулінари у різних куточках світу.

Смачні рецепти бісквітного торта: прості домашні варіанти для вас

Бісквітний торт в духовці — Покроковий рецепт

Смачні рецепти бісквітного торта: прості домашні варіанти для вас

Інгредієнти:

Форма діаметром — 22 см

  • Борошно — 80 гр
  • Крохмаль кукурудзяний — 50 гр
  • Яйця — 5 шт
  • Цукор — 200 гр
  • Куркума — 1/2 ч. л
  • Розпушувач — 1 ч. л

Для крему:

  • Молоко — 250 мл
  • Цукор — 50 гр
  • Жовтки — 2 шт
  • Борошно — 1 ст. л
  • Вершки жирні не менше 33 % — 300 мл
  • Цукрова пудра — 70 гр
  • Цедра одного лимона

Спосіб приготування:

  1. Відокремлені білки від жовтків поміщаємо в глибоку миску, додаємо цукор і збиваємо міксером до білих піків.
  2. Всипаємо куркуму, по одному додаємо жовтки і продовжуємо збивати до однорідності.
  3. Змішуємо борошно з крохмалем, просіваємо і додаємо до яєчної маси разом з розпушувачем, акуратно перемішуємо лопаткою.
  4. Пергаментним папером викладаємо дно форми, плетуємо тісто і відправляємо в попередньо розігріту до 170 градусів духовку на 35–40 хвилин.
  5. Перевіряємо готовність за допомогою шпажки, не раніше ніж через 25 хвилин.
  6. Для крему з’єднуємо молоко з цедрою лимону, нагріваємо до кипіння, проціджуємо та охолоджуємо.
  7. Окремо перемішуємо жовтки з цукром і борошном, вливаємо молочну суміш, варимо до легкого загустіння.
  8. Збиваємо холодні вершки з цукровою пудрою до пишноти, додаємо заварний крем і добиваємося однорідності.
Читайте також:  Рецепт домашньої квашеної капусти з кмином на зиму: покроковий гід

Бісквітний торт — Дуже смачні та прості рецепти в домашніх умовах

Рецепт бісквітного торта в мультиварці з какао

Бісквітний торт — Дуже смачні та прості рецепти в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • Борошно — 2 склянки
  • Яйця — 2 шт
  • Цукор — 2 склянки
  • Вода окріп — 200 мл
  • Молоко — 200 мл
  • Сода — 1,5 ч. л
  • Розпушувач — 1,5 ч. л
  • Какао — 6 ст. л
  • Масло рослинне — 1/2 склянки
  • Ванільний цукор — 20 гр

Спосіб приготування:

  1. Збити яйця з ванільним і звичайним цукром.
  2. Додати молоко та олію, перемішати.
  3. Всипати просіяну борошно з какао, содою, розпушувачем та додати окріп. Перемішати.

Торт зі сметаною, згущеним молоком та маргарином

Бісквітний торт — Дуже смачні та прості рецепти в домашніх умовах

Тісто:

  • Борошно — 140 гр
  • Згущене молоко — 1 банка
  • Яйця — 2 шт
  • Маргарин — 100 гр
  • Сода — 1/2 ч. л
  • Какао — 2 ч. л
  • Сік лимона

Крем:

  • Сметана — 400 гр
  • Цукор — 200 гр

Спосіб приготування:

  1. Розтопити маргарин, змішати зі згущеним молоком і додати яйця.
  2. Всипати борошно з содою, гашеною лимонним соком, і перемішати.

Смачний торт на кефірі з какао

Бісквітний торт — Дуже смачні та прості рецепти в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • Борошно — 250 гр
  • Кефір — 250 мл
  • Яйця — 4 шт
  • Цукор — 250 гр
  • Какао — 3 ст. л
  • Сода — 1 ч. л

Спосіб приготування:

  1. Збити яйця з цукром.
  2. Додати соду до кефіру і дочекатися реакції.

Відео про те, як приготувати бісквітний торт з заварним кремом, фруктами і ягодами

Цей чудовий торт для домашнього святкування буде ще смачнішим, якщо його приготувати в домашніх умовах!

Приємного апетиту!

admin
Оцініть автора
Додати коментар