
Бісквітний торт – це десерт, якому важко протистояти. Поєднання ніжності та легкості робить його безсумнівним фаворитом серед ласощів. Правильний крем додає йому особливого шарму. Для багатьох господинь бісквітний торт – це не просто солодощі, а справжнє мистецтво, котре вони хочуть опанувати, щоб зачаровувати своїх близьких.
Сучасний кулінарний світ пропонує безліч рецептів бісквітних тортів та їх варіацій. Основа бісквіту готується без складного замішування тіста, а для прослоювання використовується ніжний сметанний крем з фруктами, доповнений тертим шоколадом. Це безсумнівний виграш для будь-якого свята.
Далі наведено кілька найкращих і найпростіших рецептів бісквітного торта, якими користуються кулінари у різних куточках світу.
Бісквітний торт в духовці — Покроковий рецепт
Інгредієнти:
Форма діаметром — 22 см
- Борошно — 80 гр
- Крохмаль кукурудзяний — 50 гр
- Яйця — 5 шт
- Цукор — 200 гр
- Куркума — 1/2 ч. л
- Розпушувач — 1 ч. л
Для крему:
- Молоко — 250 мл
- Цукор — 50 гр
- Жовтки — 2 шт
- Борошно — 1 ст. л
- Вершки жирні не менше 33 % — 300 мл
- Цукрова пудра — 70 гр
- Цедра одного лимона
Спосіб приготування:
- Відокремлені білки від жовтків поміщаємо в глибоку миску, додаємо цукор і збиваємо міксером до білих піків.
- Всипаємо куркуму, по одному додаємо жовтки і продовжуємо збивати до однорідності.
- Змішуємо борошно з крохмалем, просіваємо і додаємо до яєчної маси разом з розпушувачем, акуратно перемішуємо лопаткою.
- Пергаментним папером викладаємо дно форми, плетуємо тісто і відправляємо в попередньо розігріту до 170 градусів духовку на 35–40 хвилин.
- Перевіряємо готовність за допомогою шпажки, не раніше ніж через 25 хвилин.
- Для крему з’єднуємо молоко з цедрою лимону, нагріваємо до кипіння, проціджуємо та охолоджуємо.
- Окремо перемішуємо жовтки з цукром і борошном, вливаємо молочну суміш, варимо до легкого загустіння.
- Збиваємо холодні вершки з цукровою пудрою до пишноти, додаємо заварний крем і добиваємося однорідності.
Рецепт бісквітного торта в мультиварці з какао
Інгредієнти:
- Борошно — 2 склянки
- Яйця — 2 шт
- Цукор — 2 склянки
- Вода окріп — 200 мл
- Молоко — 200 мл
- Сода — 1,5 ч. л
- Розпушувач — 1,5 ч. л
- Какао — 6 ст. л
- Масло рослинне — 1/2 склянки
- Ванільний цукор — 20 гр
Спосіб приготування:
- Збити яйця з ванільним і звичайним цукром.
- Додати молоко та олію, перемішати.
- Всипати просіяну борошно з какао, содою, розпушувачем та додати окріп. Перемішати.
Торт зі сметаною, згущеним молоком та маргарином
Тісто:
- Борошно — 140 гр
- Згущене молоко — 1 банка
- Яйця — 2 шт
- Маргарин — 100 гр
- Сода — 1/2 ч. л
- Какао — 2 ч. л
- Сік лимона
Крем:
- Сметана — 400 гр
- Цукор — 200 гр
Спосіб приготування:
- Розтопити маргарин, змішати зі згущеним молоком і додати яйця.
- Всипати борошно з содою, гашеною лимонним соком, і перемішати.
Смачний торт на кефірі з какао
Інгредієнти:
- Борошно — 250 гр
- Кефір — 250 мл
- Яйця — 4 шт
- Цукор — 250 гр
- Какао — 3 ст. л
- Сода — 1 ч. л
Спосіб приготування:
- Збити яйця з цукром.
- Додати соду до кефіру і дочекатися реакції.
Відео про те, як приготувати бісквітний торт з заварним кремом, фруктами і ягодами
Цей чудовий торт для домашнього святкування буде ще смачнішим, якщо його приготувати в домашніх умовах!
Приємного апетиту!