Смачні рецепти сирної паски: 8 покрокових фото-гайдів для Великодня

Смачні рецепти сирної паски: 8 покрокових фото-гайдів для Великодня

Сирна паска – це ще один символ святкового столу, поряд з писаними яйцем та паскою. Щоб приготувати його в домашніх умовах необхідно запастися свіжими інгредієнтами і визначитися з рецептом, який припаде до душі вам, і вашим гостям. А з технологією приготування святкового десерту і корисними порадами ви зможете познайомитися в статті далі.

Зміст

  1. Секрети приготування сирної паски
  2. Прості і смачні рецепти сирної паски
  3. Сирна паска «Царська»
  4. Сирна паска шоколадна
  5. Сирна паска «Боярська»
  6. Великдень ванільна заварна
  7. Великдень на лимонному соці
  8. Рецепти сирної паски без яєць
  9. Паска сира зі смаком пломбіру.
  10. Дієтична сирна паска без цукру — відео
  11. Великдень карамельна з вареним згущеним молоком
  12. Сира сирна паска з апельсиновою цедрою і маковою начинкою — відео
  13. Святкова сирна паска три шоколаду — відео

Секрети приготування сирної паски

Для приготування паски важливо вибирати тільки якісні та свіжі продукти. Сир для паски має бути з високим відсотком жирності (не менше 5%), однорідним, досить сухим і не кислим. Щоб паска вийшла ніжною, сир двічі протерти через сито. А для додання сирній масі легкості, можна її злегка збити міксером.

Вершки потрібно взяти жирні (30%), щоб вони краще взбивались.

Вершкове масло для сирної паски використовується несолоне з жирністю 82,5%. Його заздалегідь потрібно викласти з холодильника, щоб воно стало м’яким.

Наповнювачі. З великдень можна класти горіхи, ягоди, сухофрукти, апельсинову або лимонну цедру, мед, цукати. Можна сирну паску зробити кольоровий, додавши в неї варення, харчові барвники, шоколад.

Родзинки, курагу , фініки, чорнослив та інші сухофрукти необхідно заздалегідь перебрати, добре промити і просушити. Потім дрібно нарізати.

Для прикраси десерту можна використовувати кокосову стружку, шоколадну крихту, кондитерську посипання або фігурки з цукрової мастики.

Пасочница. Дерев’яні форми для сирної паски можна придбати в церковних крамницях. Сучасні пластмасові або силіконові форми можна знайти в супермаркеті. Якщо немає часу купувати пристосування, то можна використовувати звичайний друшляк. Для цього великодню сирну масу укладають в ганчірочку, зав’язують вузол і кладуть на сито, притискаючи невеликим вантажем.

Досвідчені господині замість пасочніци використовують нові квіткові горщики, терки у формі усіченої піраміди, миски. Головне щоб було отвір, куди могла б стікати зайва волога під пресом. І щоб зайва рідина назад не вбиралася в марлю, можна покласти на дно страви 2-3 ребристих олівця, і зверху вже поставити форму.

Прості і смачні рецепти сирної паски

Сирні паски бувають заварні або сирі. За складом і смаком вони дуже схожі, але спосіб приготування різний. Великодня не запікають у духовці, а формують різні варіанти. Сиру великдень приготувати простіше, для цього змішують всі інгредієнти (без нагрівання) і настоюють під пресом у холодильнику. Заварні великодня проварюють у каструлі з товстим дном або на водяній бані.

Читайте також:  Соковита курка з картоплею в духовці: добірка найкращих рецептів

Читайте також: Тісто на чебуреки з бульбашками як у чебуречній – 5 найкращих рецептів

Сирна паска «Царська»

Смачні рецепти сирної паски: 8 покрокових фото-гайдів для ВеликодняРадимо приготувати на Світле свято справжній святковий десерт — сирну паску «Царську». Таку назву десерт отримав від кількості доданих до нього горіхів, цукатів і сухофруктів. Готується великдень заварним способом по простому рецептом. А виходить ласощі ніжним солодким і дуже красивим. Для її приготування знадобиться наступний набір продуктів:

Пасха творожная - 8 вкусных и простых рецептов с фото пошаговоЯк приготувати:

Віджати сир і протерти двічі через сито. Волоські горіхи порубати дрібно ножем. Ізюм добре промити і просушити.

У ємності для варіння змішати яйця, сир, розм’якшене масло і сметану. Потім поставити масу на невеликий вогонь, безперервно помішуючи нагрівати.

При появі на поверхні перших бульбашок, зняти з вогню і помішувати дерев’яною лопаткою до охолодження. Додати цукор, ванілін, горіхи, родзинки і знову перемішати.

Підготувати пасочницу. Для цього вистелити її полотняною серветкою і акуратно викласти сирну масу. Зверху накрити серветкою і поставити під гніт в холодильник на добу.

Готову сирну паску дістати з пасочніци, перевернути на блюдо і прикрасити різнокольоровими цукатами.

Докладніше в статті: паску в мультиварці — 7 смачних і простих рецептів

Сирна паска шоколадна

Пасха творожная - 8 вкусных и простых рецептов с фото пошаговоНе менш смачний десерт на святковий стіл — це шоколадна сирна паска. Процес приготування не складний. Головне заздалегідь підготувати свіжі інгредієнти і всі пристосування для виготовлення великодня (пасочницу, марлю, сотейники, ємність для замісу сирної маси). Щоб приготувати шоколадний десерт, знадобляться наступні продукти:

Пасха творожная - 8 вкусных и простых рецептов с фото пошаговоЯк приготувати:

Збити міксером 100 г вершкового масла, додати протертий сир і ще раз збити.

На водяній бані збити невеликим віночком цукрову пудру і жовтки до збільшення маси в об’ємі. Додати жовтки до сиру.

Частина шоколаду (100 г) наламати на шматочки і з’єднати з вершковим маслом (20 г). Потім розтопити масу на водяній бані, безперервно помішуючи. Трохи остудити.

Збити вершки і подрібнити в крихту залишився шоколад. З’єднати шоколадну і сирну масу, додати цедру лимона, збиті вершки і шоколадну крихту.

Пасочницу вистелити вологою тканиною або марлею (3 шари). Форму заповнити сумішшю, щільно притискаючи до країв. Поставити форму на тарілку і покласти зверху гніт і прибрати в холодильник на добу.

Сирна паска «Боярська»

Пасха творожная - 8 вкусных и простых рецептов с фото пошаговоТакий варіант сирної паски урізноманітнює святкове меню і порадує гостей оригінальним смаком. Для приготування паски Боярської знадобляться свіжі молочні продукти, горіхи, родзинки і різнокольорові цукати для прикраси. Пасха творожная - 8 вкусных и простых рецептов с фото пошаговоЯк приготувати:

Яйця, цукор і ванілін розтерти дочиста. Додати сметану (2 ст. л.). Яєчно-сметанную масу влити в сотейник, довести до кипіння (але не кип’ятити!), помішуючи дерев’яною лопаткою. Прибрати масу з вогню і остудити.

Читайте також:  Рецепт Крабового Салату: Шари, Інгредієнти, Калорійність та Фото

Сир віджати і протерти через сито, додати охолоджену заварную масу. Горіхи обсмажити і подрібнити. Родзинки промити і просушити. Додати в сирну масу.

Читайте також: Печиво нашвидкуруч: Секрети кращих рецептів

Розм’якшене вершкове масло і решту сметану також з’єднати з сирною пастою. Потім перемішати до однорідного стану.

Пасочницу вистелити вологою марлею (3 шари) і тканиною. Викласти сирну масу, утрамбувати і прикрити кінцями тканини або марлі.

Форму поставити на тарілку і зверху покласти невеликий вантаж, щоб стекла зайва рідина. Прибрати великдень в холодильник на ніч. Готовий десерт прикрасити різнокольоровими цукатами.

Великдень ванільна заварна

Пасха творожная - 8 вкусных и простых рецептов с фото пошаговоПриготувати звичний великодній десерт не складно, але іноді хочеться спробувати щось нове. Сирна паска заварна з ванільними нотками виходить смачною і апетитною. Для того щоб її приготувати знадобляться наступні продукти:

Пасха творожная - 8 вкусных и простых рецептов с фото пошаговоЯк приготувати:

Викласти в каструлю з товстим дном попередньо віджатий і протертий через сито сир.

До сиру додати сметану, яйця, вершкове масло і цукор. Нагріти на слабкому вогні, помішуючи. Довести до кипіння і зняти з вогню, продовжуючи помішувати. Потім остудити.

У масу додати горіхи, родзинки і ванільний цукор. За бажанням можна додати цукати. Викласти сирний складу в пасочницу, попередньо выстеленную вологою тканиною і поставити під гніт в холодильник на 10-12 годин (або на ніч). Готову паску прикрасити.

Великдень на лимонному соці

Пасха творожная - 8 вкусных и простых рецептов с фото пошаговоНіжна і буквально тане в роті, ароматна сирно — лимонна великдень. В начинку можна додати будь-які сухофрукти, цукати або горіхи. А лимонний смак можна замінити на апельсиновий. Для того щоб приготувати такий десерт необхідно запастися наступним набором продуктів:

Пасха творожная - 8 вкусных и простых рецептов с фото пошаговоЯк приготувати:

У сотейнику розтерти яйця з цукром. Лимони помити і обшпарити окропом. Натерти цедру на дрібній тертці. З лимона вичавити сік.

Пів склянки лимонного соку додати до цукрово — яєчної суміші і всипати куркуму. Нагріти масу на середньому вогні, постійно помішуючи. Варити складу до тих пір, поки не загусне.

Протерти Через сито сир, потім додати в нього гарячу лимонну суміш, перемішати. З’єднати масу з вершковим маслом (розм’якшеним). Спробувати на смак пасту і при необхідності додати цукор.

Вистелити пасочницу вологою тканиною або марлею (3 шари), поставити на тарілку. Сирний складу викласти у форму і накрити краями тканини або марлі, поставити гніт і прибрати в холодильник на ніч. Готову паску прикрасити цукатами.

Рецепти сирної паски без яєць

Сирну паску можна приготувати і без додавання яєць. Варити в даному випадку нічого не потрібно, достатньо змішати всі молочні інгредієнти, додати сухофрукти, горіхи і укласти в пасочницу під прес.

Паска сира зі смаком пломбіру.

Пасха творожная - 8 вкусных и простых рецептов с фото пошаговоДуже простий рецепт приготування сирої великодня, який поповнить вашу кулінарну скарбничку до свята. Родзинкою цього рецепту є додавання згущеного молока, яке надає десерту оригінальний смак пломбіру. Для приготування такої паски знадобиться наступний набір продуктів:

Читайте також:  5 смачних рецептів піци з куркою та грибами для гурманів

Читайте також: Топ-10 найпопулярніших тем для дитячого торта

Пасха творожная - 8 вкусных и простых рецептов с фото пошаговоЯк приготувати:

Вершкове масло заздалегідь викласти з холодильника, щоб трохи потеплішало. Змішати сир, сметану, ванільний цукор і розм’якшене вершкове масло. Всі інгредієнти переміщати блендером до однорідної консистенції.

Додати цукати (дрібно нарізані) і згущене молоко, перемішати. Як і в попередніх рецептах, пасочницу застелити вологою марлею, заповнити сирною масою, поставити гніт і прибрати в холодильник на ніч.

Готову паску прикрасити мармеладом і цукатами.

Дієтична сирна паска без цукру — відео

Великдень карамельна з вареним згущеним молоком

Пасха творожная - 8 вкусных и простых рецептов с фото пошаговоКарамельна великдень прикрасить святковий стіл і порадує домочадців і гостей в міру солодким смаком. Її можна приготувати двома способами. У першому варіанті не потрібно нічого варити, паска готується за лічені хвилини. Досить перемішати готові молочні інгредієнти.

А у другому варіанті доведеться поклопотатися і самим виготовити сир. На це потрібен час, але за смаком сирна паска виходить не менш смачною і ніжною.

Варіант 1

Пасха творожная - 8 вкусных и простых рецептов с фото пошаговоЯк приготувати:

Дуже простий і швидкий рецепт, який не забере багато часу. Попередньо сир протерти через сито. Потім змішати сметану, вершкове масло, варене згущене молоко і сир. Занурити блендер в масу і ретельно збити до однорідної консистенції.

Волоські горіхи подрібнити на шматочки (за бажанням можна обсмажити на сухій сковороді і додати до творожному складу, перемішати.

У зібрану пасочницу або іншу форму викласти сирну суміш. Ємність попередньо вистилати вологою марлею (3 шари). Прикрити зверху масу краями марлі, поставити гніт і поставити в холодильник на 10-12 годин. Утворилася сироватку необхідно зливати. Хоча в цьому рецепті її утворюється небагато.

Готову карамельну великдень прикрасити горіхами або шоколадною стружкою.

Варіант 2

Пасха творожная - 8 вкусных и простых рецептов с фото пошаговоЯк приготувати:

Ряжанку і молоко влити в сотейник і поставити на повільний вогонь, помішувати постійно (не доводити до кипіння). Зняти з плити сотейник, коли відокремиться сироватка. В друшляк покласти марлю в кілька шарів і вилити остиглу масу. Дати стекти зайвої рідини протягом 6-8 годин. Або можна залишити стікати на ніч під кришкою, щоб не заветрелась сирна маса.

Потім сир віджати і розім’яти, додати згущене молоко (варене), вершкове масло, родзинки, сметану. Ретельно перемішати складу до однорідної маси.

Пасочницу вистелити вологою тканиною або марлею (3 шари) і викласти сирну масу, покласти під гніт і прибрати на 6-8 годин (або на ніч) в холодильник. Готову карамельну великдень прикрасити.

Докладніше в статті: Паска великодня — рецепти з фото покроково в духовці

Сира сирна паска з апельсиновою цедрою і маковою начинкою — відео

Святкова сирна паска три шоколаду — відео

Великодній стіл відомий своїм достатком. І головна його прикраса це паски і паски. Тому господині приділяють багато часу і сил на створення традиційної випічки, використовуючи різноманітні рецепти.

admin
Оцініть автора
Додати коментар