
Залишилося зовсім трохи і ми з Вами будемо святкувати православне свято. Для того, щоб зайвий раз не виходити з будинку в таке не спокійний час, пропоную, спекти паску самим. Закупіться всіма необхідними продуктами і сидите вдома, стряпайте, експериментуйте, дивіться фільми.
Таку випічку роблять традиційно з п’ятниці на суботу, а вже в неділю попивають з нею чай. Найважливішим у даній справі є опара. Якщо ви приготуєте і залишити на ніч відпочивати, то повірте ваш паска буде супер м’яким і бомбически смачним.
В минулому році я вже пропонувала вашій увазі кілька способів приготування цього продукту. Сьогодні підготувала нову добірку, не трохи не гірше. Але ці рецепти підійдуть для тих, у кого є хлібопічка.
Для багатьох господинь сучасна техніка-це дуже зручний інструмент. Випічка в хлібопічці не пригорає, виходить відмінною і високо піднімається. Ну, які ж ідеальні умови для приготування паски.
Зміст
- Паска з родзинками в хлібопічці на святковий стіл
- Смачний паску в хлібопічці мулинекс
- Рецепт простого паски з сиром в хлібопічці
- Як приготувати паску на великдень з цукатами
- Паску в хлібопічці редмонд
- Як спекти паску в хлібопічці панасонік
Паска з родзинками в хлібопічці на святковий стіл
Інгредієнти:
- Яйце — 3 шт.
- Молоко тепле — 80 мл
- Сіль — 1 ч. ложка
- Цукровий пісок — 4 ст. ложки
- Борошно — 320 гр.
- Дріжджі — 2 ч. ложки
- Родзинки — 100 гр.
- Для глазурі:
- Желатин — 1 ч. ложка
- Вода — 6 ст. ложки
- Цукровий пісок — 170 гр.
Спосіб приготування:
1. В гущавину хлебопечики закладаємо 80 мл. теплого молока, 120 гр. розтопленого масла, розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок і сіль. Тепер додаємо борошно, а на неї висипаємо дріжджі.
Порада: Такий паска виходить не дуже солодкий, якщо хочете, додайте більше цукрового піску.
2. Прибираємо отриману суміш в хлібопічку, включаємо режим «Паска» на 3:50, чекаємо сигналу, який позначить нам, що ми можемо додавати заздалегідь промитий ізюм і випікаємо ще.
3. Желатин заливаємо 2 ст. ложками води і ставимо на 15 хвилин, чекаємо процесу набухання. У 170 гр. цукру, вливаємо 4 ст. ложки води, ставимо на вогонь, поваримо сироп, потім додаємо желатин, перемішуємо, збиваємо до білизни.
Читайте також: Запечений батон із сиром та часником – оригінально, просто та смачно
4. Виходить високий паска. Змащуємо глазур’ю і посипаємо яким-небудь прикрасою, ставимо в холодильник, щоб глазур застигла.
Тісто виходить, як губка м’яке, пористу, повітряне, ніжне. Приємного апетиту.
Смачний паску в хлібопічці мулинекс
Інгредієнти:
- Шафран — 1 щіпка
- Гаряча вода — 2 ст. ложки
- Куряче яйце — 2 шт.
- Вершкове масло — 115 гр.
- Сіль — 1 ч. ложка
- Цукровий пісок — 2,5 ст. ложки
- Молоко — 40 мл
- Пшеничне борошно — 285 гр.
- Дріжджі — 1,5 ч. ложки
- Родзинки – 35 гр.
- Цукати — 15 гр.
- Мелений мигдаль — 15 гр.
- Для глазурі і прикраси:
- Цукрова пудра — 150 гр.
- Яєчний білок — 1 шт.
- Лимонний сік — 1,5 ч. ложки
- Посипка — за смаком
Спосіб приготування:
1. Ізюм, шафран розітремо в ступці, потім заливаємо окропом у різних тарах і залишаємо на 15 хвилин.
2. Тісто для паски найкапризніша, воно не любить шуму, протягів і тому будьте гранично обережні. Збиваємо два яйця до пишної піни, міксером або віночком. У миску хлібопічки відправляємо шафрановую воду, яйця, вершкове масло кімнатної температури, сіль, цукровий пісок, молоко, пшеничне борошно і дріжджі. Вибираємо «Солодкий хліб» вага 500 гр., середня скоринка і потрібний час.
3. Проціджуємо родзинки, висушуємо його і присипаємо борошном. Рубаємо мигдаль і разом з родзинками і цукатами відправляємо в тісто.
4. Збиваємо білок з цукровою пудрою і невеликою кількістю лимонного соку до пишної маси. І прикрашаємо наш красивий паска.
З наступаючим святом. Приємного апетиту.
Рецепт простого паски з сиром в хлібопічці
Інгредієнти:
- Молоко тепле — 70 мл
- Свіжі дріжджі — 35 гр.
- Яйця — 2 шт.
- Цукровий пісок — 40 гр.
- Сир — 180 гр.
- Борошно — 400 гр.
- Сіль — 1/2 ч. ложки
- Вершкове масло — 60 гр.
- Цукати/сухофрукти/горіхи — 100 гр.
- Ганаш:
- Білий шоколад — 100 гр.
- Вершки (жирні) — 35 гр.
Читайте також: Смачний рецепт паски. Готуємося до Світлої Пасхи
Спосіб приготування:
1. У теплому молоці розвести дріжджі, вони повинні легко ламатися, мати світлий колір і приємний запах. Тепер виливаємо в миску хлібопічки молоко з дріжджами, трошки збиті яйця, всипаємо цукор, сіль, борошно, яку попередньо просіяли, викладаємо сир, якщо він зернистий, то краще перетерти через сито і додаємо масло кімнатної температури.
2. Ставимо гущавину, включаємо режим «Випічка» або «Солодка здобна випічка», вибираємо 900 грам, середня скоринка і час 2:45. Поки хлібопічка працювати за нас, ми підготуємо начинку.
3. Якщо ви вибрали родзинки, заздалегідь його промиваємо і висушуємо. Горіхи дрібно рубаємо. Після 30 хвилин замісу тіста, викладаємо начинку.
4. Повністю охолодити випічку. Заливаємо шоколад вершками і розтоплюємо на бані або в мікрохвильовій печі. Після чого залишаємо при кімнатній температурі, щоб він загус. Наносимо ганаш на паску і прикрашаємо зверху цукатами і міні мандаринки.
Паска дуже ніжний і піднявся практично до віконця хлібопічки. Приємного апетиту.
Як приготувати паску на великдень з цукатами
Інгредієнти:
- Молоко тепле — 100 мл
- Дріжджі свіжі — 30 гр.
- Сметана (20%) — 5 ст. ложок
- Борошно пшеничне — 680 гр.
- Сіль морська — 0,5 ч. ложі (звичайна — щіпка)
- Ванільний цукор — 1 пакет
- Цукати — 80 гр.
- Масло вершкове — 50 гр.
- Цукру — 8 ст. ложок
- Шоколад білий — 80 гр.
Спосіб приготування:
1. Сухі дріжджі змішати з цукровим піском і вливаємо частинами тепле молоко. Добре перемішаємо і залишаємо опару доходити протягом 10 хвилин. Цукати заливаємо окропом, (за бажанням можна додати родзинки для розм’якшення), це робиться для того, щоб не пошкодити антипригарне покриття хлібопічки. Потім виймаємо і обсушим.
2. Виливаємо опару в чашу, розбиваємо до неї 2 яйця, додаємо сметану, всипаємо просіяне борошно, сіль і цукор. А так само розм’якшене вершкове масло. Всипаємо цукати (за бажанням з родзинками).
3. Ставимо в хлібопічку, режим «Випічка», час приблизно 3:20, все залежить від вашої печі. У цей час розтопити шоколад на паровій бані, трохи остудимо. Коли паска готова, виймаємо його, остуджуємо і обмазуємо шоколадом.
Читайте також: Листковий салат “Грибна казка” – ніжний та смачний
Зверху прикрашаємо за бажанням різними приколюхами або тими ж цукатами. Приємного апетиту.
Паску в хлібопічці редмонд
Інгредієнти:
- Борошно просеянная — 600 гр.
- Молоко — 200 гр.
- Яйця — 3 шт.
- Цукровий пісок —
- Ванільний цукор — 10 гр.
- Масло вершкове — 40 гр.
- Дріжджі сухі — 6 гр.
- Сіль — 3 гр.
- Цедра апельсина — 1 ст. ложка
- Цукати — 100 гр.
Спосіб приготування:
1. Цукати заливаємо окропом, промиваємо й сушимо. Розбиваємо 2 цілих і від 1 жовток яйця в чашу, вливаємо молоко, додаємо цукровий пісок, ванільний цукор, сіль, додаємо вершкове масло, цедру, цукати і просіяне борошно, а потім дріжджі.
2. Включаємо хлібопічку редмонд, вибираємо 4 програму «Sweet Bread», вага 1 кг, випікатися по часу буде 3:27 хвилин.
3. Білок, що залишився з’єднуємо з цукровою пудрою, лимонним соком, добре збиваємо до білизни, робимо масу трохи густіше. Дістаємо паска на решітку, остуджуємо і прикрашаємо глазур’ю або посипкою.
Паска смачний і ніжний, краще остудити його повністю, щоб у процесі нарізування не обпекти пальці. Приємного апетиту.
Як спекти паску в хлібопічці панасонік
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне в/с — 450 гр.
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Яйця — 4 шт.
- Цукровий пісок — 4 ст. ложки
- Ванільний цукор — 1 упаковка
- Вершкове масло — 100 гр.
- Сік цитрусовий — 50 мл
- Дріжджі сухі — 2,5 ч. ложки
- Родзинки, горіхи, цукати — за смаком
Спосіб приготування:
1. В піч засипаємо борошно, цукровий пісок, дріжджі, ванільний цукор, сіль, за бажанням цедру, розбиваємо яйця. Додаємо або розтоплене масло або кімнатної температури.
2. Родзинки, цукати або горіхи, заздалегідь підготуємо. Закриваємо основну кришку хлібопічки, відкриваємо верхню, засипаємо в відділення сухі дріжджі, а в диспенсер за слойно додаємо родзинки, цукати і роздавлений горіх.
3. Включаємо піч в розетку і вибираємо меню номер 8, процес випічки триватиме 5 годин, натискаємо старт. Викладаємо паска на решітку, щоб він охолов. Посипаємо пудрою і насолоджуємося.
Сподіваюся, що даний дані рецепти Вам знадобляться, залишайте свої коментарі і діліться враженнями. Приємного апетиту.