
Овочі, запечені в духовці, — це одна з найкращих кулінарних ідей для тих, хто дбає про своє здоров’я і смак. Запечені овочі є важливою складовою здорового харчування як для дорослих, так і для дітей, тому ці рецепти стали такими популярними на кухнях усього світу.
Сьогоднішній світ кулінарії пропонує безліч варіацій приготування овочів у духовці. Їх можна запікати цілими або нарізаними, у закритому посуді чи в фользі, під сиром чи без нього. Різноманіття рецептів дає можливість кожному знайти свій улюблений спосіб приготування. При цьому важливо дотримуватися деяких особливостей: підберіть таку товщину нарізки овочів, при якій всі інгредієнти приготуються рівномірно.
Зміст
- Зміст
- Овочі, запечені під сиром і сметаною
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Як приготувати овочі в фользі
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Запечені овочі шарами з картоплею
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Дієтичний рецепт овочів в духовці
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Овочі запечені в рукаві
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
Зміст
- Овочі, запечені під сиром і сметаною
- Як приготувати овочі в фользі
- Запечені овочі шарами з картоплею
- Дієтичний рецепт овочів в духовці
- Овочі запечені в рукаві
Овочі, запечені під сиром і сметаною
Інгредієнти:
- Баклажан – 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Цвітна капуста – 350 г
- Капуста брокколі – 350 г
- Болгарський перець – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Картопля – 0,5 кг
- Помідори чері – 0,5 кг
- Цибуля – 2 шт.
- Зелений горошок – 150 г
- Сіль і перець – за смаком
- Сметана 15% – 200 г
- Рослинне масло – 3-4 ст. ложки
- Сир (тип, що плавиться) – 300 г
Спосіб приготування:
- Баклажани вимити, нарізати крупними частинами і посолити на 15 хвилин для видалення гіркоти.
- Цвітну капусту та брокколі розділити на суцвіття.
- Моркву нарізати крупними шматками після очищення.
- Цибулю крупно нарізати.
- Кабачки промити, нарізати великими частинами.
- Картоплю очистити і нарізати. Маленькі бульби можна залишити цілими.
- Перець очистити від серцевини та розрізати на великі шматки.
- Усі інгредієнти скласти в посуд, додати помідори чері.
- Додати сіль, перець, рослинну олію та сметану. Добряче перемішати.
- Викласти овочі на деко, поставити в розігріту до 200°C духовку на 30-40 хв.
- Натерти сир і викласти його поверх овочів. Поставити ще на 20 хв.
- Подавайте теплим, приємного апетиту.
Як приготувати овочі в фользі
Інгредієнти:
- Картопля – 2 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Баклажани – 2 шт.
- Солодкий перець – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Печериці – 10-12 шт.
- Часник – 4 зубчики
- Олія рослинна – ½ склянки
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Перець промити, нарізати скибочками після видалення насіння.
- Кабачки та баклажани нарізати смужками або кубиками.
- Помідори розділити на частечки.
- Печериці розрізати навпіл.
- Картоплю чистити і нарізати на 4 частини.
- Всі інгредієнти викласти на деко, приправити і змішати з олією.
- Накрити фольгою, запікати при 200°C до м’якості овочів (близько 50 хв).
- Часник пропустити через прес, додати до овочів і запікати ще 5 хв.
Запечені овочі шарами з картоплею
Інгредієнти:
- Картопля – 600-700 г
- Цибуля – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Оливкова олія – 3-4 ст. ложки
- Сухий базилік – 1 ч. ложка
- Сіль і перець – за смаком
- Сир – 200 г
Спосіб приготування:
- Овочі промити та підготувати.
- Кожен інгредієнт нарізати тонкими скибочками.
- Викласти на змащене олією деко шарами: картопля, помідор, баклажан, цибуля.
- Кожен шар злегка змащувати олією та майонезом, посипати сіллю, перцем і сухим базиліком.
- Запікати при 200°C близько години, потім додати сир і запікати ще 10 хв.
Дієтичний рецепт овочів в духовці
Інгредієнти:
- Баклажан – 1-2 шт.
- Кабачок – 1-2 шт.
- Помідори – 3-4 шт.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Часник – 2-3 зубчики
- Олія рослинна – 1 ст. ложка
- Сіль і перець – за смаком
- Петрушка та базилік – кілька листочків (за смаком)
Спосіб приготування:
- Розігріти духову шафу до 200°C.
- Баклажани та кабачки нарізати скибочками.
- Помідори та цибулю так само нарізати.
- Часник дрібно нашинкувати або натерти.
- Овочі викласти на деко, приправити часником, зеленню, посолити і поперчити.
- Випікати 20 хвилин, посипати зеленню перед подачею.
Овочі запечені в рукаві
Інгредієнти:
- Картопля – 5 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Капуста білоголова – 0,5 кг
- Цибуля – 2 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Овочі очистити, нарізати крупними шматками.
- Все помістити в рукав для запікання, приправити, додати трохи майонезу або сметани.
- Запікати при 250°C близько 40-50 хв, потім подати гарячими.
Приємного Вам апетиту!