
Коли звичайні перші страви набридають, і хочеться чогось оригінального, приходить час приготувати ароматний грибний суп. Для нього підійдуть будь-які гриби – і свіжі, заморожені і сушені. Якщо лісового такого продукту у вас поки немає, то завжди виручить печериця, адже він доступний у свіжому вигляді круглий рік.
Рецептів існує безліч, на будь-яку фантазію. Корисний дієтичний курячий суп з грибами і пшоном готується просто і дуже швидко. Завдяки крупі він виходить наваристим і поживним. Є і пісний варіант страви – його можна робити без м’яса, на воді. Але смак у будь-якому випадку буде чудовим.
Пропонуємо вам нескладний рецепт з фото апетитного пшенного супу з грибами – спробуйте!
Інгредієнти
- печериці 200 г
- пшоно 4 ст. л.
- курячий окорочок 1 шт.
- картопля 5 шт.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- морква 1 шт.
- вода 2.5 л
- томатна паста 3 ст. л.
- петрушка 10 г
- масло вершкове 30 г
- лавровий лист сушений 2 шт.
- перець чорний мелений за смаком
- сіль за смаком
На порцію
Калорії: 154.8 ккал
Білки: 3.1 р
Жири: 9.7 р
Вуглеводи: 13.2 г
Кроки 40 хв. Відео-рецепт
Миємо і ставимо варитися стегенце на 30 хвилин.
Картоплю чистимо, ріжемо брусочками і кидаємо в киплячий бульйон з куркою.
Натираємо моркву, дрібно шаткуємо цибулю нарізаємо гриби кубиками або пластинками.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, засипаємо цибулю і моркву пасеруємо до злегка золотистого кольору.
Додаємо до овочів гриби, обсмажуємо до м’якості.
Промиваємо під проточною водою пшоно і кладемо його в бульйон.
У засмажки розмішуємо 3 ст. л. томатної пасти.
Кидаємо пасеровані овочі в каструлю, солимо, перчимо і варимо до тих пір, поки картопля не стане м’якою.
Знімаємо каструлю з вогню, накриваємо і наполягаємо 30 хвилин.
Читайте також: Розсольник з перловкою і солоними огірками – 5 рецептів приготування
При подачі в кожну тарілку кладуть сметану, присипають свіжої порції нарізаною зеленню. Також відмінним доповненням будуть сухарики з білого хліба, обсмажені на сковороді з часником. Приємного апетиту!
Порада: щоб отримати ще більш ніжний і пікантний суп з печерицями, можна додати натертий на тертці плавлений сир і вершки. Покіпятіть 5 хвилин і зняти з плити.
Цей рецепт підходить як для каструль, так і для мультиварок. Грибний суп робиться з таких загальнодоступних продуктів, що можна себе тішити їм хоч кожен день. У цього простого у приготуванні страви настільки вишуканий смак і неповторний аромат, що ніхто з тих, хто спробував його не залишиться байдужим.