
Навряд чи існує щось смачніше і корисніше супу-пюре. Це прекрасне перше блюдо може замінити повноцінний прийом їжі, а також воно абсолютно необхідно при піст або дієту. За допомогою даної статті з покроковими фото приготування ви навчитеся правильно готувати квасолевий крем-суп з білих або червоних сортів бобів.
Порада: суп можна зварити на основі води, але значно смачніше і насиченішим він вийде при використанні бульйону.
Інгредієнти
- Вода 1 л
- Картопля 200 г
- Квасоля 100 г
- Болгарський перець 100 г
- Морква 100 г
- Ріпчаста цибуля 100 г
- Вершкове масло 30 г
- Зелень для прикраси
- Сіль за смаком
- Спеції за смаком
На порцію
Калорії: 51 ккал
Білки: 1.9 м
Жири: 1.6 м
Вуглеводи: 7.1 г
Кроки 1 годину. 5 хв. Відео-рецепт
Перебираємо квасоля, відкидаємо зіпсовані зернятка, відокремлюємо сміття і заливаємо водою на пару годин, в ідеалі – на ніч.
На наступному кроці займемося підготовкою інгредієнтів: у всіх овочів чистимо шкірку і ретельно промиємо їх під проточною водою.
Нарізаємо картоплю великими кубиками, цибулю – дрібніші, солодкий перець тонкою соломкою, а моркву натираємо на тертці або дрібно шаткуємо.
Заливаємо в каструлю всю воду і чекаємо, поки вона закипить. Додаємо сіль, а також квасоля та інші овочі – болгарський перець, моркву, цибулю і картоплю. Тушкуємо протягом півгодини.
Зливаємо в окремий посуд відвар, а овочі подрібнюємо за допомогою блендера до однорідного стану.
В подрібнену масу додаємо відвар, поки пюре не придбає потрібну консистенцію і перемішаємо, кидаємо вершкове масло, перець і сіль, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь.
Дуже смачний і ароматний суп-пюре розливаємо ще гарячим по тарілках і при бажанні прикрашаємо зеленню. Готувати страву за цим рецептом зовсім нескладно, ніж обов’язково треба скористатися.
Читайте також: Суп з сушених грибів – рецепт з фото покроково, як приготувати, скільки і як варити, вимочувати