
Парасольки є одними з найбажаніших грибів досвідчених грибників з-за виняткових смакових якостей і корисних речовин в складі. Вони отримали таку назву завдяки тому, що їх капелюшок дуже схожа на парасольку з тонкою ручкою. Гриби-парасольки володіють незвичайним смаком, в смаженому вигляді вони нагадують куряче філе.
Парасольки — це універсальні лісові дари, які тільки страви з ними не роблять! З ними можна готувати яєчню, піцу, смажити картоплю і навіть солити та сушити. Сам гриб парасолька досить чистий і не потребує промиванні, тільки лусочки на капелюшку слід обережно зчистити.
Зміст
- Як приготувати гриби парасольки смажені в клярі
- Відбивні з грибів парасольок в клярі
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт грибів парасольок в клярі з часником
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Як готувати гриби парасольки в клярі з пива
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Як приготувати гриби парасольки смажені в клярі
- Відбивні з грибів парасольок в клярі
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт грибів парасольок в клярі з часником
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Як готувати гриби парасольки в клярі з пива
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
Як приготувати гриби парасольки смажені в клярі
Гриб парасолька в клярі готується дуже швидко, страва виходить ситним і оригінальним. Для того щоб вам було простіше розібратися з приготуванням ласощі, перегляньте відео рецепт, фото і опис процесу.
Порада: з молодих грибів парасольок виходять найсмачніші страви, так як вони мають ніжну структуру і прекрасний аромат.
Інгредієнти
- Парасольки 8 шт.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Яйця 3 шт.
- Борошно 6 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 257.04 ккал
Білки: 5.76 г
Жири: 22.78 р
Вуглеводи: 7.13 р
Кроки 30 хв. Відео-рецепт
Гриби ретельно промийте, позбавте від сміття і лусочок, відріжте ніжки — готувати потрібно тільки капелюшки.
Поставте каструлю на вогонь, закип’ятіть воду, покладіть в неї парасольки на пару хвилин, потім відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Тепер пора готувати кляр. Для цього змішайте яйця з сіллю і меленим перцем в ємності, збийте виделкою.
Слідом покладіть борошно і ще раз збийте, щоб не було грудочок.
Якщо парасольки у вас великі, капелюшки розріжте на три частини. Налийте в сковороду соняшникова або оливкова олія. Кожен грибний скибочку пару раз вмочіть в кляр і обережно покладіть на сковорідку.
Смажте парасольки на середньому вогні: спочатку з одного боку до красивого рум’яного кольору, потім переверніть і смажте з іншого.
Гриби парасольки мають властивість сильно вбирати в себе масло, тому ви повинні стежити за приготуванням і вчасно додавати його на сковорідку. Готові смажені в клярі парасольки викладіть на паперові серветки, щоб дати стекти надлишку олії.
Читайте також: Гриби смажені калорійність на 100 грам з цибулею, білки, жири, вуглеводи
Ароматне, вишукане ласощі готовий. Перед подачею на стіл гриб парасолька смажений можна посипати тертим твердим сиром, подрібненою свіжою зеленню.
Відбивні з грибів парасольок в клярі
Це смачне грибне ласощі можна подавати до будь-якого гарніру. Щоб приготувати більш дієтичний варіант, можна запекти відбивні без використання олії в духовій шафі.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 10
Енергетична цінність
- калорійність – 240.07 ккал;
- білки – 5.55 м;
- жири – 20.77 г;
- вуглеводи – 7.77 р.
Інгредієнти
- парасольки – 10 шт.;
- борошно – 5 ст. л.;
- яйця – 3 шт.;
- рослинна олія – 2 ст. л.;
- сіль – за смаком;
- спеції – за бажанням;
- перець чорний мелений – за смаком.
Покрокове приготування
- Найперше, що потрібно зробити — видалити з парасольок всі забруднення і відрізати ніжки. Далі помістіть грибки в каструлю з солоною водою і варіть 15 хвилин. Готові капелюшки парасольок обережно відбийте молоточком.
- Кожен грибний скибочку з обох сторін натріть сіллю і спеціями. Відкладіть на кілька хвилин для маринування.
- Приготуйте кляр. З’єднайте борошно з яйцями і збийте віночком до однорідності.
- На розпечене в сковорідці олію покладіть капелюшки грибів, попередньо вмочивши їх у кляр.
- Смажте з обох боків до золотистої скоринки апетитною і покладіть на паперовий рушник для стікання жиру.
Для того щоб ще більше підкреслити оригінальний смак відбивних з грибів парасольок, що їх безпосередньо перед подачею на стіл можна присипати подрібненою зеленню. Грибні відбивні відмінно поєднуються з картопляним гарніром, різними овочевими салатами.
Рецепт грибів парасольок в клярі з часником
Наступний рецепт припаде до смаку любителям пікантних закусок. Приготуйте така страва до святкового столу — ваш гості будуть у захваті!
Читайте також: Дієтичні фаршировані перці: рецепт з фото в мультиварці
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 10
Енергетична цінність
- калорійність – 104 ккал;
- білки – 5 м;
- жири – 7 г;
- вуглеводи – 7 р.
Інгредієнти
- парасольки – 10 шт.;
- яйця – 3 шт.;
- борошно – 5 ст. л.;
- вода – 50 мл;
- часник – 5 зубчиків;
- сіль – за смаком;
- суміш мелених перців – за смаком.
Покрокове приготування
- Грибочки очистіть від сміття, промийте, просушіть. Капелюшки відокремити від ніжок, вони не потрібні. Маленькі капелюшки залиште цілими, а великі варто розрізати на 4 частини.
- Займемося приготуванням кляру. Яйця змішайте з борошном, додайте 50 мл води і трохи збийте вінчиком. Якщо під рукою немає віночка або міксера, можна збити і виделкою.
- В отриману масу насипте сіль, перець, подрібнений часник і ще раз збийте тісто до однорідності.
- Пару раз умочіть капелюшки грибів у готовий кляр, щоб продукт краще просочився нею, і відправте на деко, вистелений пергаментом.
- Запікайте грибочки протягом 10-15 хвилин.
Часникові парасольки готові, можна подавати на стіл! Запечені в клярі грибочки прикрашаємо гілочками кропу або петрушки.
Як готувати гриби парасольки в клярі з пива
Цей рецепт відрізняється своєю оригінальністю. Можете не сумніватися, блюдо вийде неймовірно смачне і ніжне. Варто спробувати!
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 10
Енергетична цінність
- калорійність – 278.09 ккал;
- білки – 6.56 г;
- жири – 19.08 г;
- вуглеводи – 8.97 р.
Інгредієнти
- парасольки – 10 шт.;
- пиво (бажано темний)– ½ ст.;
- яйця – 2 шт.;
- борошно – 5 ст. л.;
- вершкове масло – 2 ст. л.;
- чебрець – 1 щіпка;
- сіль – за смаком;
- перець чорний мелений – за смаком.
Покрокове приготування
- Спочатку підготуйте гриби. Помийте, очистіть від гілочок, листя та іншого лісового сміття, відокремити капелюшки, і, при необхідності, розріжте на кілька частин.
- Приготуйте кляр наступним чином: налийте півсклянки пива в глибоку ємність, розбийте два яйця і перемішайте віночком.
- Насипте в кляр борошно, потім додайте сіль і прянощі, знову ретельно збийте, щоб не залишилося грудочок.
- Умочіть грибні шматочки в клярі і відправте смажитися на розпечену сковороду.
- Підсмаживши грибочки спочатку з одного боку до рум’яної скоринки, переверніть, і так само підсмажте з іншого.
Читайте також: Як приготувати гриби рижики – рецепт з фото і детальним описом
Рум’яні, апетитні парасольки можна подавати до столу. Прекрасно поєднується таке частування чи з картоплею, салатом.
Гриби парасольки можна подати і без гарніру, як самостійне блюдо. Вони дуже поживні і смачні, тому надовго на вашому столі не затримаються. Приємного апетиту!