
Даний продукт, який багатий мікроелементами, вітамінами і жирами. Що стосується яловичої печінки, вона дуже поживна. В її складі дуже багато заліза, яка необхідна для формування нашої крові. Так само корисна для нашої нервової системи, має вітамін А, Б.
Ще цей продукт низькокалорійний, в 100 г міститься 170 ккал. Для того, щоб приготувати печінку не руйнуючи вітаміни, необхідно вибрати спосіб приготування гасіння або варіння невелику кількість часу.
Сьогодні я розповім Вам як посмажити печінку яловичу з цибулею, та так щоб вона була м’якою і досить соковитою, декількома способами.
Звичайно, в даному інгредієнті є і свої недоліки. Він шкідливий для людей, які страждають із-за проблем з серцево-судинною системою, високим рівнем холестерину. У такому випадку варто контролювати вживання його. В яловичої печінки міститься менше холестерину і більше вітамінів, ніж у свинячий. Рекомендовано їсти її раз на тиждень.
Зміст
- Як посмажити печінку яловичу з цибулею, щоб була м’яка і соковита в сметані
- Як посмажити яловичу печінку з цибулею і підливою
- Яловича печінка смажена в молоці
- Як приготувати смажену яловичу печінку в маринаді з содою
- Як правильно посмажити печінку яловичу без борошна, щоб вийшла м’якою
- Рецепт смаженої яловичої печінки на сковороді в майонезі
- Як посмажити печінку яловичу з цибулею, щоб була м’яка і соковита в сметані
- Як посмажити яловичу печінку з цибулею і підливою
- Яловича печінка смажена в молоці
- Як приготувати смажену яловичу печінку в маринаді з содою
- Як правильно посмажити печінку яловичу без борошна, щоб вийшла м’якою
- Рецепт смаженої яловичої печінки на сковороді в майонезі
Як посмажити печінку яловичу з цибулею, щоб була м’яка і соковита в сметані
Інгредієнти:
- Печінка яловича — 800 гр.
- Сметана (15-20 %) — 250 гр.
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Сіль — 1,5 ч. ложки
- Перець — за смаком
Спосіб приготування:
1. Печінку промиваємо, вирізаємо стінки судин, які є всередині, вони не жуются і нам у страві не потрібні, нарізаємо дрібною соломкою. При бажанні можна видалити верхню плівку.
Порада: Щоб печінка легко було нарізати, не розморожуйте її до кінця
2. Ріпчасту цибулю очищаємо і шаткуємо півкільцями. Розігріваємо в сковороді невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо цибулька. Всипаємо до нього трохи солі і трохи перцю. Тушкуємо овочі до золотистого кольору.
Читайте також: Баклажани в духовці під майонезом – просто готується і дуже смачно
3. Тепер відправляємо до нього печінку, всипаємо залишилися сіль і перець і на сильному вогні смажимо хвилин 5. Зменшуємо вогонь і додаємо сметану. Ретельно перемішаємо і дамо протомиться продуктів в сметані ще хвилин 5.
Ось так легко приготувати ніжне і тане в роті страву, як гарнір можна використовувати пюре, відварені макарони і багато іншого. Приємного апетиту.
Як посмажити яловичу печінку з цибулею і підливою
Інгредієнти:
- Цибуля — 2 шт.
- Морква — 1 шт.
- Печінка — 1 кг
- Соняшникова олія — 4 ст. ложки
- Сметана (20%) — 500 мл
- Борошно — 2 ст. ложки
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування:
1. Цибулю і моркву очищаємо, промиваємо. Цибулька кришимо дрібно, а моркву натираємо на крупній тертці. Печінку промиваємо, прибираємо надлишки і ріжемо кубиками.
2. На розігрітій олії підсмажимо овочі, через 10 хвилин пасерування вони готові. А на іншій сковорідці в цей час ми будемо смажити печінку, так само протягом 10 хвилин.
3. Потім перекладаємо засмажку до печінці і смажимо, поки не випарується волога, після чого додаємо 500 мл 20% сметані. Все грунтовно перемішуємо, додаємо 2 ст. ложки борошна, солимо за смаком і тушкуємо 15-20 хвилин під закритою кришкою.
Блюдо виходить за даним рецептом ніжне і тане в роті. Приємного апетиту.
Яловича печінка смажена в молоці
Інгредієнти:
- Печінка — 400 гр.
- Цибуля — 1-2 шт
- Молоко — 50 мл
- Сіль, перець — за смаком
- Борошно — 50 гр.
Спосіб приготування:
1. Печінка зачищаємо від плівок на скільки це можливо, тепер наріжемо порційними, зручними для вас шматочками і обвалюємо їх у борошні.
2. Залишимо зайву муку і відкладемо печінка на чисте блюдце. Чекаємо поки нагріється масло й обсмажуємо.
Читайте також: Який салат приготувати на новий рік — рецепти приготування
3. Через 5-7 хвилин можна додати порізаний дрібно цибулька, присипати усіма улюбленими спеціями і влити склянку молока.
4. Після того, як все закипить накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо пів години до готовності.
Соус виходить дуже смачним, в процесі можете долити ще 1 склянку молока. Приємного апетиту.
Як приготувати смажену яловичу печінку в маринаді з содою
Інгредієнти:
- Яловича печінка — 600 гр.
- Яйце — 1 шт.
- Часник — 1 зубчик
- Цукровий пісок — 1 ч. ложка
- Сіль — 1 ч. ложка
- Сода — 0,5 ч. ложки
- Цибулина — 1 шт.
- Олія — для смаження
- Борошно для панірування
Спосіб приготування:
1. Вимиємо і обсушим печінку, видаляємо плівку і нарізаємо на великі шматочки. У миску розбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор, соду, видавлюємо часник і ретельно збиваємо. Закидаємо заготовку в маринад, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися в холодильнику 2 години.
2. Очищену, нарізану півкільцями цибулину обсмажимо невеликій кількості рослинного масла і викладемо на тарілку.
3. Кожен шматочок обвалюємо в кукурудзяного або звичайною борошні й обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки, в сковороді де смажили цибулю.
4. Коли печінка буде готова, засипаємо її цибулею, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь на повільний і тримаємо хвилин 5.
Готовність можна перевірити, розрізавши шматочок, якщо всередині немає рожевого, то готово. Приємного апетиту.
Як правильно посмажити печінку яловичу без борошна, щоб вийшла м’якою
Інгредієнти:
- Печінка — 500 гр.
- Цибуля ріпчаста — 250 гр.
- Сіль — 1-2 ч. ложки
- Чорний перець мелений — 0,5 ч. ложки
- Олія — для смаження
Спосіб приготування:
1. Печінку промиваємо і очищаємо від плівок. Нарізаємо на однакові по товщині брусочки, трохи підсолимо.
Читайте також: Як зварити пельмені: 11 кращих рецептів та поради
2. Лука необхідно брати в два рази менше, ніж основного інгредієнта. Очищаємо і нарізаємо його півкільцями. Наливаємо в сковороду масло і нагріваємо, викладаємо печінку і смажимо на сильному вогні, не забуваємо постійно помішувати.
3. Як тільки печінка посвітлішає додаємо цибулю і обсмажуємо разом, перчимо, солі потрібно трохи більше, так як ці два інгредієнти мають солодкуватий смак.
Пробуємо на смак, як тільки волога випарується, а цибулю майже розтане і придбає коричневий колір, заберіть з вогню. Орієнтуйтеся по лучку. Приємного апетиту.
Рецепт смаженої яловичої печінки на сковороді в майонезі
Інгредієнти:
- Печінка — 600-700 гр.
- Ріпчаста цибуля — 1-2 шт.
- Майонез — 100 гр.
- Рослинне масло — для смаження
- Сіль, чорний мелений перець — за смаком
Спосіб приготування:
1. Шматок печінки обдаємо окропом, очистити від плівки. Після гарячої води вона станемо світлою і сама відстане. Ріжемо на шматочки приблизно 2 на 2 див.
2. Цибуля ріпчаста очистимо й наріжемо кубиками, обсмажуємо на рослинному маслі. Після того, як овоч стане жовтіти, додаємо до нього печінку.
3. Обсмажуємо швидко, орієнтуємося на наявність крові при проколюванні. Якщо ми її передержим вона стане жорсткою. Солимо, перчимо за смаком. Зменшуємо вогонь і заливаємо в сковороду майонез, добре перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 5-7 хвилин.
Ось і все прекрасне страву готове. Швидко і смачно, готуйте одночасно гарнір, гречку, рис або подавайте як самостійне блюдо. Приємного апетиту.
Сподіваюся, що динні рецепти будуть для Вас корисними.