
Готуємо смачну страву, курка у банку. Ніжне м’ясо, у власному соку, дасть фору будь-яким делікатесам, соковитий продукт, якщо зберігати в холодильнику, може зберігати свої властивості, і не псується багато днів, рекомендую робити побільше, відразу на два-три дні. Рецепт досить простий, поклав і готове, якщо взяти тару більше, то можна заодно приготувати і гарнір. Обкласти м’ясо овочами, картоплею, цибулею і все це запекти в духовці, вийде повноцінна друга апетитна страва
інгредієнти
- Стегна – 800 гр.
- Перець горошком – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Сіль – 2 ч. л.
- Фольга – 30 мм
Готуємо курку в духовці
Рецепт простий, для його приготування, знадобиться сіль та перець
Беремо чисту банку, у мене вона приблизно 2 літри
Кладемо на дно, перець горошком, 5-10 шт.
М’ясо миємо, сушимо, викладаємо шарами, кожен шар просолюємо і додаємо перець
Розкладаємо курку до самого верху, шари прокидаються сіллю та прокладаються горошинами перцю.
На завершення композиції, кладемо 2-3 лаврові листи
Робимо імпровізовану кришку
Складаємо фольгу в 4 рази, накриваємо горло банки, обтискаємо руками по колу
Ставимо курку в банку, в холодну духовку, виставляємо температуру – 180 градусів
Тушимо – 1,5-2 години
Курка в банці, запікалася в духовці – 1,5 години, і повністю приготувалось, можна її закатати під кришку, для тривалого зберігання як тушонку
У цей простий варіант страви я іноді додаю гарнір. Кладу в банку картоплю, солодкий перець, цибулю, можна моркву, хто що любить, і все це тушкується, в ароматному курячому соку, ще можна додати приправ, таких як куркума, коріандр, і запашних трав