
Коли час в обріз і гості ось-ось постукають у двері, то смачний і швидкий у приготуванні частування, дозволить викрутитися, що приймає. А якщо ви маєте в своєму розпорядженні великий час, щоб запекти пташку з хрусткою скоринкою і гарніром з крупи, то вийде відмінне святкове спекотне для великої родини і запрошених сусідів. На сайті «Куриця2.ру» тільки чудові та універсальні рецепти, додавайте їх собі в закладки та заходьте ще
інгредієнти
- Курячі Стегна – 6 шт.
- Рис – 300 грн. (1,5 склянки)
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Приправа для курки – 3 ст. л.
- Суміш перців – 1 ч. л.
Спеції можуть бути будь-якими, їхня кількість теж! - Сіль – за інтуїцією
- Олія – 4 ст. л. (для підсмажування)
- Вода – 300 мл. (приблизно)
Запікаємо обід з покроковими фото
Промиваємо м’ясо, натираємо будь-якими вашими прянощами із сіллю і даємо йому настояться 30 хвилин
Ріжемо цибульку на дрібні кубики і обсмажуємо на сковорідці з олією
Трьом моркву на великій тертці і відправляємо смажитися до цибулі, доводимо овочі до рум’яного стану
Промиваємо рисову крупу і пасуємо її разом із овочами, 5-7 хвилин
Беремо форму для запікання і викладаємо туди все зі сковороди
Поверх крупи розкладаємо замариновані стегна
Заливаємо рівномірно рис, гарячою підсоленою водою, рідина повинна виступати, десь на 0,5-1 см.
Прогріваємо заздалегідь духовку, при температурі – 180 градусів, хвилин 5-7
Ставимо підготовлену страву, випікатися в духовку, на 45-50 хвилин
Час запікання минув, смачна вечеря з гарніром, курка з рисом у духовці готова, розкладайте по порціях та подавайте до столу. На порталі Куріца2.ру, ви знайдете ще багато чудових рецептів
Читайте також: Як приготувати паштет з курячої печінки в домашніх умовах: 11 смачних рецептів