Солоні гриби на зиму: простий рецепт асорті без оцту в банках

Солоні гриби на зиму: простий рецепт асорті без оцту в банках

Гриби поєднують в собі корисні властивості, поживні речовини і особливий смак. Вони можуть бути підготовлені як окрему страву, як гарнір, або ароматне додаток до різних частувань. В банках солять запас різні види: грузді, корівник, рижик, боровик. Для кожного з них на нашому сайті ви знайдете рецепт з фото, але основні етапи однакові для всіх.

Солоні гриби на зиму: простий рецепт асорті без оцту в банках

Зміст

  1. Гриби солоні без оцту на зиму
  2. Консервовані білі гриби на зиму, простий рецепт
  3. Енергетична цінність
  4. Інгредієнти
  5. Покрокове приготування

Гриби солоні без оцту на зиму

Відомо, що гриби є не тільки закускою до столу, але і цілком замінюють м’ясо з-за великого вмісту білка. Готують їх окремо за видами або роблять асорті. Знання того, як солити гриби на зиму в банках, зайвим не буде.

Порада: намагайтеся закладати в одну посуд близькі по щільності і розміру екземпляри.

Інгредієнти

  • гриби 10 кг
  • 300 г сіль
  • лавр 5-7 шт.
  • перець чорний горошком 7-10 шт.
  • лист смородини 10 шт.
  • гвоздика 6-8 шт.
  • кріп 5 парасольок

На порцію

Калорії: 261.27 ккал

Білки: 7.1 г

Жири: 32.16 р

Вуглеводи: 17.3 г

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Солоні гриби на зиму: простий рецепт асорті без оцту в банках

    Беруть гриби, очищають і вимочують від 2 до 5 днів в підсоленій воді. Змінюють її кожні 2-3 доби.

  • Солоні гриби на зиму: простий рецепт асорті без оцту в банках

    Як тільки зникне гіркоту, їх кладуть у посуд шаром 5-8 див. Зверху сиплять сіль. Знову викладають грибочки і просолюють. І так поки не викладуть все.

  • Солоні гриби на зиму: простий рецепт асорті без оцту в банках

    На шар кладуть спеції і приправи (лавр, смородину та інші).

  • Солоні гриби на зиму: простий рецепт асорті без оцту в банках

    Після наповнення ємність накривають білою тканиною, що підходить по діаметру кришкою, потім ставлять на неї банку з водою.

  • Солоні гриби на зиму: простий рецепт асорті без оцту в банках

    Через кожні 2-3 дні зливають сік і, якщо є, додають гриби, повертають на місце вантаж, доливають розсіл. Іноді тканину варто міняти, а видаляти піну. Знімати пробу можна через 30-50 днів.

Читайте також:  Рецепти курячого філе в паніровці: готуємо на сковороді та в духовці

Читайте також: Яблучне пюре на зиму в домашніх умовах: простий рецепт для дітей без стерилізації і цукру, приготування з фото і відео

Консервовані білі гриби на зиму, простий рецепт

Приємно мати смачну закуску, зроблену власними руками, тим більше що заготовити її можна багато, щоб їсти цілий рік.

Солоні гриби на зиму: простий рецепт асорті без оцту в банках

Час приготування: 40-45 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорійність – 167.3 г;
  • білки – 24.8 г;
  • жири -2.1 г;
  • вуглеводи – 13 р.

Інгредієнти

  • відварені свіжі гриби – 3 кг;
  • томатний соус – 0.5 л;
  • масло рослинне – 0.5 л;
  • цибуля ріпчаста – 1 кг;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – 0.5 ч. л.;
  • перець духмяний горошком – 10 шт.;
  • лавровий лист — 3 шт.

Покрокове приготування

  1. В товстостінну посуд невеликого розміру додати масло.
  2. Поставити його на вогонь і викласти в нього гриби, томатний соус, 1 кг нарізаної колукольцами лука.
  3. Посолити, поперчити за смаком і перемішати.
  4. Всю суміш довести до закипання і варити 40-45 хвилин на повільному вогні. Обов’язково треба стежити, щоб маса не пригоріла.
  5. За чверть години до закінчення опустити лавровий лист і запашний перець.
  6. Як тільки гриби будуть зварені, їх у гарячому вигляді викладають в банки, закручують і ставлять догори дном до охолодження. Після відносять в льох на зберігання.

Как приготовить соленые грибы без уксуса на зиму - простой рецепт ассорти в банках

Гриби чудово підходять взимку для смаження, як основа в суп, піцу, соус, до гарніру. Солоні додають в расольник, вінегрет, тушковану капусту.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Как приготовить соленые грибы без уксуса на зиму - простой рецепт ассорти в банках

admin
Оцініть автора
Додати коментар