
Гриби поєднують в собі корисні властивості, поживні речовини і особливий смак. Вони можуть бути підготовлені як окрему страву, як гарнір, або ароматне додаток до різних частувань. В банках солять запас різні види: грузді, корівник, рижик, боровик. Для кожного з них на нашому сайті ви знайдете рецепт з фото, але основні етапи однакові для всіх.
Зміст
- Гриби солоні без оцту на зиму
- Консервовані білі гриби на зиму, простий рецепт
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
Гриби солоні без оцту на зиму
Відомо, що гриби є не тільки закускою до столу, але і цілком замінюють м’ясо з-за великого вмісту білка. Готують їх окремо за видами або роблять асорті. Знання того, як солити гриби на зиму в банках, зайвим не буде.
Порада: намагайтеся закладати в одну посуд близькі по щільності і розміру екземпляри.
Інгредієнти
- гриби 10 кг
- 300 г сіль
- лавр 5-7 шт.
- перець чорний горошком 7-10 шт.
- лист смородини 10 шт.
- гвоздика 6-8 шт.
- кріп 5 парасольок
На порцію
Калорії: 261.27 ккал
Білки: 7.1 г
Жири: 32.16 р
Вуглеводи: 17.3 г
Кроки 30 хв. Відео-рецепт
Беруть гриби, очищають і вимочують від 2 до 5 днів в підсоленій воді. Змінюють її кожні 2-3 доби.
Як тільки зникне гіркоту, їх кладуть у посуд шаром 5-8 див. Зверху сиплять сіль. Знову викладають грибочки і просолюють. І так поки не викладуть все.
На шар кладуть спеції і приправи (лавр, смородину та інші).
Після наповнення ємність накривають білою тканиною, що підходить по діаметру кришкою, потім ставлять на неї банку з водою.
Через кожні 2-3 дні зливають сік і, якщо є, додають гриби, повертають на місце вантаж, доливають розсіл. Іноді тканину варто міняти, а видаляти піну. Знімати пробу можна через 30-50 днів.
Читайте також: Яблучне пюре на зиму в домашніх умовах: простий рецепт для дітей без стерилізації і цукру, приготування з фото і відео
Консервовані білі гриби на зиму, простий рецепт
Приємно мати смачну закуску, зроблену власними руками, тим більше що заготовити її можна багато, щоб їсти цілий рік.
Час приготування: 40-45 хвилин
Кількість порцій: 10
Енергетична цінність
- калорійність – 167.3 г;
- білки – 24.8 г;
- жири -2.1 г;
- вуглеводи – 13 р.
Інгредієнти
- відварені свіжі гриби – 3 кг;
- томатний соус – 0.5 л;
- масло рослинне – 0.5 л;
- цибуля ріпчаста – 1 кг;
- сіль – за смаком;
- перець чорний мелений – 0.5 ч. л.;
- перець духмяний горошком – 10 шт.;
- лавровий лист — 3 шт.
Покрокове приготування
- В товстостінну посуд невеликого розміру додати масло.
- Поставити його на вогонь і викласти в нього гриби, томатний соус, 1 кг нарізаної колукольцами лука.
- Посолити, поперчити за смаком і перемішати.
- Всю суміш довести до закипання і варити 40-45 хвилин на повільному вогні. Обов’язково треба стежити, щоб маса не пригоріла.
- За чверть години до закінчення опустити лавровий лист і запашний перець.
- Як тільки гриби будуть зварені, їх у гарячому вигляді викладають в банки, закручують і ставлять догори дном до охолодження. Після відносять в льох на зберігання.
Гриби чудово підходять взимку для смаження, як основа в суп, піцу, соус, до гарніру. Солоні додають в расольник, вінегрет, тушковану капусту.
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.