
Коли мова йде про білокачанної капусти на зиму, у господинь, як правило, популярні тільки два варіанти: квашення і заготівля цілих листків для голубців. Але асортимент набагато багатший. Квашену або мариновану капусту зазвичай не їдять так просто. В неї додають ще й цибулю, присмачують соняшниковою олією і т. д. А можна запасти на зиму вже готовий салат, щоб потім відкрити банку і відразу насолоджуватися закускою. Тим більше входять в неї найдешевші, але дуже корисні інгредієнти: капуста, перець, морква, цибуля, олія, оцет, часник, цукор, сіль.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна 5 кг
- Солодкий перець 1 кг
- Цибуля 1 кг
- Морква 1 кг
- Часник 100 г
- Цукор 350 г
- Соняшникова олія 500 мл
- Оцет 9% 100 мл
- 80 г сіль
На порцію
Калорії: 94 ккал
Білки: 1.5 м
Жири: 5.5 м
Вуглеводи: 9.6 г
Кроки 40 хв. Відео-рецепт
З лука зніміть піну і накришити його тонкими півкільцями. Занадто великий спочатку поділіть на четвертинки.
Почистіть моркву і наріжте її соломкою. Можна також подрібнити з допомогою терки для моркви по-корейськи.
Солодкий перець помийте і очистіть від насіння і хвостиків, видаліть перегородки. Поріжте його на тонку соломку або невеликі брусочки.
З капусти зніміть верхній шар листя. Мити її не потрібно. Тонко нашаткуйте ножем, з допомогою шатківниці або в кухонному комбайні. Останній варіант дуже зручний, якщо ви закатываете салат на зиму у великих кількостях.
Пересипте всі овочі в просторий посуд і гарненько перемішайте.
Тепер в окремій ємності з’єднайте соняшникову олію, оцет, сіль і цукор. Залиште маринад ненадовго, щоб сухі компоненти повністю розчинилися в рідких інгредієнтів.
Почистіть часник і пропустіть його через чеснокодавку. Додати до нарізаних овочів. Залийте їх маринадом і трохи утрамбуйте. Залиште в такому вигляді на годину при кімнатній температурі, щоб овочі пустили сік.
Після цього розкладіть салат по простерилизованным баночках, трохи примніть і залийте залишилися у великій ємності соком. Накрийте кришками і поставте затискачі.
На дно великій каструлі покладіть дощечку чи постеліть відріз м’якої тканини. Опустіть у неї банки з салатом, налийте води, не доходячи до горлечка ємностей на 3 сантиметри, і поставте на плиту. З моменту закипання стерилізують близько 15 хвилин.
Вийміть банки, зніміть затискачі, загорніть кришками, перекиньте догори дном, укутайте, а коли охолонуть, відправте на зберігання в прохолодне темне місце.
Важливо: не закочуйте такий салат у великих банках. Оптимальний варіант — півлітра. Тому що закатанный, він може зберігатися довго, а після розтину банки швидко псується, навіть якщо тримати його в холодильнику.
Ось і готовий смачний і корисний капустяний салат. Його можна подавати до столу як закуску, доповнивши, приміром, консервованим горошком або кукурудзою, а можна протушити і використовувати в якості начинки для пиріжків. Вирішувати вам. У будь-якому випадку ваші труди не пропадуть даром. Удачи з заготовками і смачною зимівлі!
Читайте також: Компот із слив на зиму в банках. 8 рецептів простих заготовок смачного напою