ТОП-5 рецептів піци пепероні: найгостріші варіанти для гурманів

ТОП-5 рецептів піци пепероні: найгостріші варіанти для гурманів

Піца пепероні (калорійність — 275 кКал) — це страва для тих, хто любить погарячіше. Недарма на батьківщині, в Італії, її називають «Диявольською піцою». Для приготування випічки існує особливий сорт борошна, тісто з неї відрізняється підвищеною еластичністю і пружністю.

ТОП-5 рецептів піци пепероні: найгостріші варіанти для гурманів

Зміст

  1. Загальні принципи приготування
  2. Рецепти приготування
  3. Класична пепероні «Diabola»
  4. Піца пепероні
  5. Домашня піца пепероні
  6. Біла піца пепероні
  7. «Пепероні» з ріпчастою цибулею
  8. Популярність Пепероні

Загальні принципи приготування

У приготуванні піци пепероні важливі насправді всього два компоненти: тісто для коржа і соус. З тестом все більш-менш ясно: його обов’язково роблять самостійно, благо рецептів багато. Наявність дріжджів у тісті обов’язково.

Інша справа, що в Росії важко дістати справжню італійську борошно. З російських сортів пшениці виходить зовсім інше тісто, так як в нашій борошні мало білка, тісто з неї виходить надто пишним.

Соус для піци пепероні — окрема історія. Можна, звичайно, використовувати звичайний магазинний кетчуп або томатну пасту. Але це швидкий і, чесно кажучи, трохи вульгарний варіант. В ідеалі соус потрібно готувати зі справжніх помідорів, свіжих або консервованих.

Основні компоненти піци — моцарелла, пепероні. Молодий сир потрібно нарізати на тонкі скибочки (або натерти на тертці), ковбасу — на тонкі, майже прозорі кружечки.

Випікати піцу пепероні довго не можна. Достатньо, щоб тісто по краях злегка підрум’янилося. Зазвичай достатньо п’ятнадцяти хвилин випікання в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовій шафі. Форму обов’язково змастити маслом.

Рецепти приготування

Піца пепероні: ТОП-5 найгостріших рецептів

Піца Пепероні, популярна як в Європі, так і в Америці, отримала свою назву за рахунок головного інгредієнта — однойменної ковбаси. Склад рецепта простий — крім основного продукту для начинки використовується тільки сир моцарелла і томатний соус (в нашому прикладі приготований самостійно). Достаток компонентів тут ні до чого — провідна роль відводиться ковбасі пепероні, що володіє насиченим «вогненним» смаком з вираженою остринкой, що відрізняє цей вид піци від безлічі інших.

При запіканні ковбасні скибочки покриваються олійною апетитною скоринкою, а сама піца просочується спокусливим ароматом. Доповнюють картину«, розплавлений тягучий сир, смешавшийся з томатним соусом і тонке нейтральне тісто. Знайти пепероні на полицях великих супермаркетів нині не так вже й складно, тому краще не замінювати цю ковбасу, а скуштувати піцу, максимально наближену до оригінального смаку.

Класична пепероні «Diabola»

Піца пепероні: ТОП-5 найгостріших рецептів

Саме так, і не інакше називаю цю випічку на її батьківщині — сонячної Італії з-за пікантно-гоструватого смаку, який надають ковбаски. Дієтичним таку страву не назвеш — у 100 г міститься не менше 250 ккал. Шанувальникам італійської кухні пропонуємо спробувати приготувати «Диявольську піцу» за оригінальним рецептом, з допомогою докладної інструкції та фото.

Інгредієнти:

  • неповний склянку води;
  • пригорща цукрового піску;
  • 1 ст. ложка французьких дріжджів;
  • трохи солі;
  • 60 мл масла оливок;
  • 250-300 г борошна.
  • 350 г ковбасок «Пепероні»;
  • 300 р «Моцарели»;
  • 20 шт. маслини без кісточок.
  • 150 г томатів, консервованих у власному соку;
  • 20 г масла оливок;
  • пригорща базиліка;
  • сіль, орегано за бажанням.

Загальна інформація:

  • Час приготування: 1 година 30 хвилин
  • Порції: 4 порції

Приготування

Почнемо приготування з основи. У мисочці змішуємо всі сипучі компоненти і додамо трохи теплої водички. Робиться так для того, щоб сухі дріжджі стали активними.

Читайте також:  Зворушливі привітання з Днем вчителя до сліз: кращі ідеї

Коли ви побачите бульбашки повітря на поверхні, можна сміливо починати місити основу для коржі.

Рідину, що залишилася змішуємо з заграв сумішшю і оливковою олією. Вимішуємо пластичну масу, яку накриваємо й ставимо хвилин на 40 підійти. Тим часом приготуємо соус. У чашу блендера кладемо томати і перетираємо їх в пюре. Потім додаємо необхідні інгредієнти, присаливаем і все ще раз збиваємо.

Читайте також: Свинина в пиві на сковороді – м’яка, ніжна та смачна страва

Ковбаски і сир нарізаємо дуже тоненькими кружечками, маслини-кільцями. Форму устеляємо папером для випікання. Тісто розгортаємо в корж товщиною 1 сантиметр і розміщуємо на вистелене дно форми. Змащуємо томатним пюре і красиво розкладаємо колечка ковбасок з моцарелою і маслини. Запікається наша страва не довго. При 200 градусах близько 10 хвилин. Готову піцу ділимо на трикутні шматочки і отримуємо задоволення від смаколики.

Піца пепероні

Тісто приготую за рецептом знаменитого шеф кухаря і пиццейола Андреа Галлі. Готується воно швидко і виходить дуже смачним. Для піци потрібно томатний соус з ароматними травами, його можна приготувати самостійно. Взяти томати у власному соку без шкірки, пюрировать блендером і додати орегано, базилік, сіль перець і оливкове масло. Можна скористатися готовим соусом.

Інгредієнти:

  • Ковбаса Пепероні 250 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Соус томатний 200 г
  • Сир Моцарела 300 г
  • Вода 200 мл
  • Дріжджі сухі 8 г
  • Олія оливкова 40 мл
  • Борошно пшеничне 350 г
  • Цукор 20 г
  • Сіль 10 г

Загальна інформація:

  • Час приготування: 1 годину
  • Порції: 12 порцій

Приготування по кроках

Піца пепероні: ТОП-5 найгостріших рецептів

  1. Для піци потрібно борошно, вода, сіль, цукор олія оливкова холодного віджиму і сухі дріжджі. Дріжджі використовуємо швидкорозчинні для піци їх додають відразу в борошно.
  2. У воду всипати цукор, сіль і влити олію. Дріжджі змішати з борошном і всипати у воду, замісити тісто.
  3. Тісто треба добре промесить і розділити на шматочки приблизно по 200 грам. Скачати в кульки. Закрити плівкою і залишити для підйому хвилин на 30-40.
  4. Займемося начинкою. Ковбасу поріжемо на тонкі скибочки, скористайтеся спеціальним ножем або ломтерезкой.
  5. Мацареллу і лук наріжемо кільцями і кружечками.
  6. Тісто підійшло можна формувати піцу.
  7. Тісто розкачати, а краще вирівняти руками прямо на формі для піци.
  8. Нанести томатний соус.
  9. Викладемо шматочки моцарели.
  10. На сир кладемо пепероні.
  11. Трохи цибулевих кілець і відправляємо в розігріту до 200 °C духовку на 10-15 хвилин. Виходить 3 піци діаметром 32 див.

Піца готова, подавати гарячою з оливковою олією і зеленню.

Домашня піца пепероні

Піца пепероні: ТОП-5 найгостріших рецептів

М’ясна пікантна піца з салямі для любителів погостріше! Назва піци саме вже підказує про основний її компонент. Пепероні — це особливий вид гострою ковбаси салямі, родом з Італії.

Цікаво, що в Італії піца «Пепероні» має особливу назву, тут її називають «Pizza Diabola» або «Диявольська піца». Свого роду ця піца вважається в італійській кухні жарким ласощами, хоча ми, росіяни і васабі їмо спокійно — куди йому до нашого хрону! — і гострі мексиканські страви спокійно пережовуємо, не скривившись, так що вже говорити про піцу з начинкою з «трохи» гострою салямі — просто ще одна хороша смачна піца!

Інгредієнти

  • Борошно 250 г
  • Вода 150 мл
  • Сухі дріжджі 12 р
  • Сіль 0.5 стіл. л
  • Оливкова олія 5 стіл. л
  • Твердий сир 200 г
  • Салямі 200 г
  • Оливки 30 шт.
  • Базилік 1 чайн. л
  • Орегано 1 г
  • Перець червоний мелений 1 чайн. л
  • Томатна паста 3 стіл. л
  • Майонез 3 стіл. л
  • Соєвий соус 3 стіл. л
Читайте також:  Як вибрати пилосос для меблів: основні характеристики та виробники

Читайте також: Юшка з голови товстолобика – 7 смачних рецептів приготування

Загальна інформація:

  • Час приготування: 50 хвилин
  • Порції: 8 порцій

Приготування по кроках

  1. У теплій воді розчинити сухі дріжджі.
  2. Борошно насипати гіркою, додати в неї спочатку сіль, перемішати і знову скласти гіркою, а після влити дріжджову воду, розмішати, додати соняшникову олію, а після замісити. Місіть, не переусердствуя, інакше тісто стане занадто жорстким. Тісто накрити харчовою плівкою і поставити хвилин на 20 в тепле місце.
  3. Розкачати тісто на посипаний борошном столі тонким шаром. Для рівного силуету я сміливо ріжу краї піци ножем, а що залишилися шматочки тіста не зберігаю. Повинно вийде пружне і тонке полотно.
  4. Тісто викласти на змащене маслом деко. Трохи загнути краї, хоча професійні кухарі цього не роблять, але мені чисто візуально піца з загнутими краєчками здається більш симпатичною.
  5. Змішати в окремому посуді кетчуп, майонез і соєвий соус. Розмішати до однорідної маси. Змастити цією масою поверхню піци, до того, як будете укладати начинку. Не забувайте промащувати загнуті краї, і вони будуть м’якими і соковитими!
  6. Салямі нарізаємо соломкою. Сир тремо на тертці. Оливки — гуртками.
  7. Викладаємо салямі з оливками. Посипаємо сумішшю приправ і тертим сиром.
  8. Заздалегідь розігріваємо до 180 градусів духовку і ставимо в неї піцу на 10-15 хвилин. Не більше.
  9. Buon appetito!

Біла піца пепероні

Італійська кухня на російський манер! І максимально адаптована до міської духовці невибагливих господинь. Тут ні дріжджів, ні клопоту. В основі піци Пепероні — листкове тісто. А вже з ним будь-впорається. Правда, варто віддати належне і маленькою родзинку цієї ідеї: цей рецепт без томатних пасатів, зате з білим, який, якщо вірити розповідям, в самій Італії не менш популярний, ніж червоний. А ось оригінальність та автентичність смаку створюють італійські трави — орегано, мелений базилік, шавлія, чабер і свіжий майоран.

Інгредієнти

  • Тісто листкове-500 грамів
  • Пепероні салямі 60 грамів
  • Сир моцарела 80 грамів
  • Сир Грана Падано 40 грамів
  • Сирний сир 2 ст. л
  • Вершки 23% 2 ст. л
  • Черрі 80 грамів
  • Каперси 40 грамів
  • Часник сушений щіпка
  • Горіх мускатний щіпка
  • Італійські трави щіпка
  • Оливкова олія 2 ст. л
  • Майоран для подачі

Загальна інформація:

  • Час приготування: 25 хвилин
  • Порції: 4 порцій

Приготування по кроках

Піца пепероні: ТОП-5 найгостріших рецептів

  1. Листкове тісто дістати з морозилки, потримати при кімнатній температурі хвилин 15, відокремити пластини один від одного і з кожної вирізати коло. Дати тісту повністю розморозитися.
  2. Розморожене тісто акуратно обім’яти руками, розтягуючи і формуючи коло побільше.
  3. Пепероні порізати кружальцями.
  4. Моцарелу для піци порізати довільно. Сир досить плавкий, тому його форма для естетики піци не відіграє значення.
  5. Приготувати білий соус: змішати сирний сир і вершки, приправити меленим часником і мускатним горіхом, якщо потрібно — посолити.
  6. Круги підготовленого тіста перенести на деко (застелити пергаментом), кожен коло змастити білим соусом.
  7. Укласти на білий соус Пепероні, моцарелу, порізані черрі, каперси і обсипати верх піци тертим Грана Падано і міксом італійських трав. Запікати піцу в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 15 хвилин. Коло готової піци розрізати на сектори і негайно подавати.
Читайте також:  Швидка сушка футболки вдома: ефективні методи після прання

Читайте також: Шакшука з кукурудзою – проста і дуже смачна страва

«Пепероні» з ріпчастою цибулею

Піца пепероні: ТОП-5 найгостріших рецептів

У приготуванні цієї піци є невеликий нюанс. Якщо в будь-якій іншій піці сир є завершальною стадією, то в піці «Пепероні» його насипають передостаннім шаром. На нього ж викладають кружечки пепероні або салямі. Ковбаса в духовці обсмажується, вкраплення жиру розтоплюються, розтікаючись по піці, роблячи її гострої та апетитною.

Інгредієнти:

  • тісто для піци (дивитися рецепт № 1) — 250-300 г;
  • сир моцарелла — 200 г;
  • ковбаса пепероні — 150 г;
  • помідори консервовані — 200 г;
  • сушений базилік — 0,5 ч. л.;
  • майоран — 0,5 ч. л.;
  • сушений орегано — щіпка;
  • ріпчаста цибуля — 0,5 шт.;
  • оливкова олія — 1 ст. л.;
  • перець червоний — за смаком.

Загальна інформація:

  • Час приготування: 2 години
  • Порції: 4 порцій

Приготування по кроках

  1. Замісіть тісто з інгредієнтів, зазначених в першому рецепті. Покладіть в миску, накрийте кришкою або плівкою, поставте в тепле місце на 1,5 години.
  2. Ковбасу порізати тонкими кружальцями. Цибулю наріжте кільцями.
  3. Помідори звільнити від шкірки, складіть у блендер. Додайте спеції. Подрібніть до однорідного стану. Вилийте в сковороду з олією. Прокип’ятіть 5-10 хвилин до потрібної вам густоти. Остудіть.
  4. Розділіть тісто на дві частини. Якщо у вас духовка містка, можете тісто не ділити, а зробити одну велику піцу. Розкачайте в тонкий круглий пласт. Товщина сочня не повинна перевищувати 5 мм. На скалці перенесіть на деко, змащене маслом.
  5. Змастіть поверхню тіста соусом.
  6. Сир натріть на середній тертці, викладіть рівним шаром на сочень.
  7. На сир покладіть кружальця ковбаси, а на них — кільця цибулі.
  8. Деко з заготівлею піци поставте в духовку, нагріту до 220°, випікайте 20 хвилин до готовності тіста. Поріжте на порції, відразу ж подавайте.

Популярність Пепероні

Піца пепероні: ТОП-5 найгостріших рецептів

Варто відзначити, що гостра ковбаса користується такою популярністю, що її використовують в приготуванні інших видів піци. В Америці її продажу складають 30% від усього обсягу. У Техасі, Дакоті і Арізоні диявольська піца витіснила інші, колись поширені рецепти, навіть відома «Маргарита» втратила свою популярність. Широке поширення в Америці пояснюється тим, що саме сюди з Італії прийшли перші рецепти. Так як Пепероні вважається класичним продуктом, то саме вона прийшла в Америку однією з перших. І донині американці віддають перевагу її смаку. Також цей вид італійської салямі широко використовується в приготуванні і інших страв. Її додають в яєчню, на її основі готують сендвічі.

У середньому загальна кількість з’їденої піци в рік в Америці і Канаді становить приблизно 10 кг на людину. Її замовляють у службах доставки, в закладах і готують самостійно.

Варто зазначити, що в Індії цей продукт не користується великою популярністю, так як в приготуванні використовується яловичина, а корова в цій країні вважається священною твариною. Тому одна з відомих компаній пішла на зміну класичного рецепту, замінивши яловичину на курку, залишивши незмінним головний інгредієнт — гострий стручковий перець. Щоб оцінити всю принадність смаку одного з найпоширеніших страв — піци пепероні, ви можете приготувати її по одному з наших рецептів.

admin
Оцініть автора
Додати коментар