
Полуничний торт — чудовий варіант для солодкого стала на будь-якому торжестві. Аромат напевно сподобається кожному — його ні з чим не сплутаєш.
- Рецепти приготування:
- Полуничний торт для дітей «Змійка»
- Полуничний торт без випічки
- Полуничний торт в мультиварці
- Полуничний торт «Трояндочка»
- Полунично-йогуртовий торт муссовый
- Полуничний торт зі сметанним кремом
- Полуничний торт «Фрез’є» зі свіжою полуницею
- Полуничний торт з маскарпоне
- Полуничний торт «Поцілунок»
- Рецепти приготування:
- Полуничний торт для дітей «Змійка»
- Полуничний торт без випічки
- Полуничний торт в мультиварці
- Полуничний торт «Трояндочка»
- Полунично-йогуртовий торт муссовый
- Полуничний торт зі сметанним кремом
- Полуничний торт «Фрез’є» зі свіжою полуницею
- Полуничний торт з маскарпоне
- Полуничний торт «Поцілунок»
Рецепти приготування:
Полуниця — краще всіх, адже вона перша, садова ягода, яка достигає в середній смузі, перший «живий» десерт. Вона чудово поводиться в тортах — обов’язково скористайтеся цим! Smach.com.ua радить приготувати самий соковитий солодкий полуничний десерт на радість всій родині!
Полуничний торт для дітей «Змійка»
Інгредієнти:
- Заварне тісто
- Вода — 200 мл
- Масло вершкове — 80 г
- Борошно — 120 г
- Жовтки — 6 шт.
- Цукор — 2 ст. л.
- Сіль — 1 щіпка
- Цукрова пудра — 1 ст. л.
- Полуниця — 300-400 г
- Крем Вершки — 150 мл 33% для збивання
Спосіб приготування:
Наливаємо в каструлю воду і кладемо в неї вершкове масло, цукор і сіль. Доводимо до кипіння. Просіяти борошно і відокремити жовтки від білків. Другий раз борошно просійте прямо в киплячу рідину, постійно помішуючи. Діяти потрібно дуже швидко і не допускати появи грудочок. Тісто має бути однорідним, скочуватися в кулю і добре відставати від стінок каструлі.
Як тільки досягнете цього моменту, відразу ж прибирайте каструлю з плити — заварне тісто готове. По одному введіть в тісто жовтки і добре перемішайте. Перекладіть його в кулінарний шприц. Отсадите 10-12 «змійок» у вигляді букви S. Ширина смуги не більше 1,5 см. Випікати при 180 градусів 15 хв. Збийте вершки з цукровою пудрою і наріжте полуницю.
На готове тістечко з допомогою шприца нанесіть вершки, а вже на них викладіть внапуск пластини полуниці. З красивою ягоди зробіть голову, з вершків очі, з чорного кунжуту зіниці.
Полуничний торт без випічки
Інгредієнти:
- 12 шт. круглих печива
- 250 г м’якого сиру
- 100 г цукру
- 1 ст. полуничного пюре
- 10 г желатину
- 200 г збитих вершків
Спосіб приготування:
На дно форми викладіть печиво. Желатин замочіть в невеликій кількості води. Збийте м’який сир і цукор. Додати ягідне пюре і вершки. Все добре збийте. Додайте желатин і ретельно перемішайте. Перекладіть суміш на печива і заморожуйте в холодильнику 6 годин. Готовий десерт прикрасити полуницею.
Полуничний торт в мультиварці
Інгредієнти:
Для тіста:
- 2 яйця,
- ½ Склянки цукру,
- 2 склянки полуничного йогурту,
- ½ Ч. л. соди,
- 2 склянки борошна вищого сорту,
- ½ Склянки волоських горіхів,
- ½ Склянки родзинок,
- вершкове масло для випічки.
Для прикраси:
- полуниця,
- збиті вершки.
Спосіб приготування:
Збити яйця з цукром блендером. Додати йогурт, харчову соду, попередньо погасивши її оцтом, подрібнені волоські горіхи, родзинки і борошно. Все акуратно перемішати до однорідної консистенції. Змастити чашу мультиварки вершковим маслом, викласти тісто. Встановити таймер режиму «Випічка» на одну годину.
Читайте також: Штрудель з лаваша з яблуками в духовці – 6 рецептів приготування
Перевірити торт на готовність за допомогою зубочистки, якщо на ній не залишилося слідів тесту — значить, він готовий. Якщо ж торт ще не готовий, дошкулити його 15 хв в режимі «Підігрів». По завершенню програми мультиварку вимкнути, відкрити кришку, остудити. Прибрати торт в холодильник на одну годину. Прикрасити полуницею і збитими вершками.
Полуничний торт «Трояндочка»
Інгредієнти:
Для тіста:
- 500 г борошна,
- 350 г цукру,
- 350 г полуничного джему,
- 12 яєць,
- 1 столова ложка вершкового масла.
Для крему:
- 200 г полуниці,
- 500 г вершкового масла,
- 400 г цукру.
- Для прикраси:
- 100 г вишні.
Спосіб приготування:
Відокремити білки від жовтків. Білки збити. Жовтки розтерти з цукром. Збиті білки змішати з борошном, додати жовтки і полуничний джем, розведений невеликою кількістю води, перемішати. Тісто викласти на змащене вершковим маслом деко і випікати в розігрітій до 180 °C духовці протягом 30-40 хв.
Готовий виріб розрізати на 3-4 коржа. Для приготування крему полуницю вимити, протерти через сито, змішати з розм’якшеним вершковим маслом і цукром і збити за допомогою міксера. Коржі змастити кремом, з’єднати. Верх і боки торта обмазати кремом.
З допомогою кондитерського мішечка зробити з крему на поверхні торта великі трояндочки. У середину кожної трояндочки покласти по цілій вишні.
Полунично-йогуртовий торт муссовый
Інгредієнти:
- Печиво 200 г
- Вершкового масла 65 г
- Полуничного йогурту 300 мл
- Вершків 35% 300 г
- 250-300 г полуниці
- Цукрової пудри 50-80 г
- Желатин 2 ст. л.
- Кремоподібного сиру 200 г
- Молока 50 мл
- Полуниця для прикраси
- Ацетатна плівка
Спосіб приготування:
Продукти належний бути кімнатної температури, вершки охолодити. Печиво розламуємо, перемелюємо в блендері, додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо. На сервірувальну тарілку поставити кондитерське кільце d — 20 см, викласти всередину масу з печива і вершкового масла і утрамбувати. Поставити в холодильник.
Розвести желатин у гарячому молоці. Він повинен набрякнути, розігріти в мікрохвильовій печі або на плиті, не доводячи до кипіння. Полуничний йогурт вилити в миску, додати цукрову пудру і кремоподібний сир. Полуницю вимити, висушити, порізати невеликими кубиками, перемішати.
Додаємо полуницю в йогурт з сиром, перемішуємо. Вливаємо тонкою цівкою желатин, залишаємо в холодильнику хвилин на 30-40, щоб мус трохи «схопився». Збити міксером холодні вершки. Додаємо вершки в мус, перемішуємо до однорідної консистенції.
Виймаємо з холодильника форму з печивом, викладаємо з боків ацетатную плівку, виливаємо на печиво полунично-йогуртовий мус і ставимо в холодильник на всю ніч. Прикрашаємо за бажанням.
Полуничний торт зі сметанним кремом
Інгредієнти:
Для тіста
- 3 яйця
- Один неповний стакан цукру
- 1 склянка борошна
- ½ Ч. л. розпушувача
- жменя цедри апельсина
- мед
Для крему:
- 300-400 г сметани
- 4 ст. л цукру
- 250-300 г полуниці
- ½ Пакету желатину
Спосіб приготування:
Розбити яйця, додати цукор, розірвати цедру апельсина, додати розпушувач і потім борошно. Тісто має бути схожим на густу сметану. Викладаємо тісто в каструлю і випікаємо в режимі «Випічка» 1 год.
Читайте також: Манна каша на молоці (рецепти): 5 найкращих рецептів
Для приготування крему нам необхідно сметану в каструльку і додаємо цукор. Нарізаємо полуницю на великі шматочки. Залишити кілька штук для прикраси. Додати желатин: у склянку наливаємо майже окріп (70-80 градусів) і всипаємо половину пакета желатину, розмішати до повного розчинення.
Проціджуємо і додаємо остиглий до кімнатної температури желатин в крем. Готовий корж охолодити і розрізати навпіл, намазати кремом, прикрасити полуницею та шоколадом на свій смак.
Полуничний торт «Фрез’є» зі свіжою полуницею
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- яйця — 2 шт.
- борошно — 110 г
- цукор — 110 г
- молоко — 80 г
- вершкове масло — 40 г
- розпушувач — 1 ч. л.
- ванільний цукор — 1 ч. л.
Для крему:
- яєчні жовтки — 4 штуки
- молоко — 400 г
- цукор — 140 г
- крохмаль (кукурудзяний) — 15 г
- борошно — 15 г
- желатин — 8 г
- вода — 50 г
- вершкове масло — 250 г
- ванільний цукор — 2 ч. л.
- полуниця — 500-700 г
- желе (полуничне) — 1 упаковка
Спосіб приготування:
Для приготування бісквіта нам необхідно яйця цілком розбити в миску і збити разом зі звичайним і ванільним цукром. Цукор потроху підсипати, щоб він встигав розчинятися, близько п’яти хвилин. За два-три прийоми вмішати суміш борошна і розпушувача, які попередньо просіваємо разом.
Молоко і вершкове масло довести до повної однорідності й до кипіння. Влити суміш уздовж стінок миски, вмішати гарячу рідину в тісто. Вилити тісто у форму (діаметром 20-22 см), дно і стінки якої вистилаємо папером або змащуємо жиром.
Розігріти духовку до 170 С і випікати близько 20 хвилин в залежності від характеристики вашої духовки. Корж остудити. Для приготування крему необхідно желатин залити постигла кип’яченою водою, залишаємо його набухати. З’єднати 300 г молока (100 г поки залишаємо) і ванільний цукор, доводимо до кипіння.
Борошно з крохмалем і цукром з’єднуємо і розмішуємо. Додати жовтки, активно і ретельно розтираємо їх. Влити відкладене молоко, перемішати. Як тільки молочно-ванільна суміш почне закипати, починаємо перемішувати її віночком і паралельно акуратно вливаємо суміш жовтків, молока, цукру, крохмалю та борошна, не припиняючи помішувати.
Перелити чисту ємність і дати охолонути, іноді помішуючи, щоб не утворилася скоринка на поверхні. Желатин нагріваємо до розчинення, але не доводимо до кипіння, влити в крем, перемішати. М’яке масло ріжемо кубиком і малими порціями вводимо його в крем з желатином, постійно збиваючи масу міксером.
Встановити кондитерське кільце на блюді і зібрати торт. Розрізати бісквіт на дві половини, одну з них розміщуємо внизу кільця. Полуничні ягоди розрізаємо, видаляємо хвостики, розміщуємо половинки по периметру кільця. Решту ягід ріжемо на четвертинки.
Мішок заповнити кремом і порціями відсаджувати крем спочатку між ягодами, а після прикриваємо їм і самі ягоди. Лопаткою акуратно, щоб не пошкодити ягоди полуниці, ущільнюємо поверхню крему, щоб заповнити всі порожнечі.
Читайте також: Як смачно приготувати курку: смачні покрокові рецепти
На поверхню бісквіта наносимо тонкий шар крему і викладаємо на нього шар ягід. Прикриваємо їх знову порцією крему і також повторюємо шар полуниці (шматочки ягід обов’язково вдавлюємо в крем, щоб усередині не було порожнеч). Рівною стороною вгору викладаємо другу половину бісквіта і ущільнюємо його. Змастити відкладеним кремом. Відправити торт Фрез’є з полуницею на 2 години в холодильник.
Приготувати полуничне желе згідно інструкції на упаковці. Залити верхівку торта Фрез’є шаром полуничного желе. Охолодити торт 3-4 години. Звільнити його від кільця і плівки, прикрасити свіжими ягодами полуниці за своїм бажанням.
Полуничний торт з маскарпоне
Інгредієнти:
- Цукор 150 г
- Борошно 140 г
- Яйця 3 шт.
Для крему:
- Сир маскарпоне 500 г
- Цукрова пудра-80 г
- Яйця 4 шт.
- Желатин 1,5 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
Для верху:
- Полуниця 150-200 г
- Желе для торта
Спосіб приготування:
Щоб приготувати бісквіт необхідно збити окремо білки з цукром жовтки, змішати з просіяним борошном. Випікаємо в гарячій духовці близько 30 хвилин при температурі 180 градусів, в період готування дверцята духовки не відкривати.
Готовий бісквіт охолодити на решітці, розрізати на коржі по 2 см в товщину. Приготувати крем: залити желатин водою, дозволити набрякнути, довести до розчинення на вогні, але не дати закипіти. Остудити. Розділити яйця на жовтки і білки. Збити жовтки і цукрову пудру до однорідної маси.
Кілька великих ложок суміші з’єднати з желатином, покласти цю суміш в ємність великого розміру з цукрово-жовтковою сумішшю, розмішуємо. Покласти маскарпоне кімнатної температури, перемішати, щоб вийшла однорідна гладка маса. Збити білки і сіль в круту піну.
Змішуємо жовтково-сирну суміш і білки в кілька прийомів, перемішуємо рухами знизу вгору. Покласти корж у форму, зверху налити крем. Відправити хвилин на годину в холодильник, щоб схопився крем. Порізати полуницю на шматочки, викласти на застиглий крем. Готуємо желе по інструкції, охолоджуємо до кімнатної температури, заливаємо полуницю. Поставити торт з маскарпоне і полуницею в холодильник на 4 години.
Полуничний торт «Поцілунок»
Інгредієнти:
- полуниця-500 г
Для бісквіта:
- яйця 9 шт
- борошно 1,5 склянки
- цукор 1,5 склянки
- розпушувач 2 ст. л.
Заварний крем:
- молоко 800 мл
- яйця 2 штуки
- цукор 1,5 склянки
- борошно 7-8 ст. л.
- вершкове масло 150 г
- ваніль
Спосіб приготування:
Для приготування крему змішати 1 склянку молока, яйця, цукор і борошно, налити цю суміш, що залишилася, молоко, постійно перемішуючи. Закипить, знімаємо з вогню, додаємо ваніль. Як охолоне, збити і ввести вершкове масло. Для бісквіта —збити білки до крутий піни, потроху додаємо цукор, потім жовтки і борошно з розпушувачем.
Випікати при 170 градусах, як охолоне бісквіт розрізати на 2 частини, просочити сиропом (закип’ятити 1 склянку води з 2 стакан цукру, 5-7 хвилин). Торт виходить великий, форма діаметром 32 див. Мажемо перший корж кремом і викладаємо нарізану полуницю.