Як правильно їсти джекфрут: поради та кроки для насолоди фруктом

Як правильно їсти джекфрут: поради та кроки для насолоди фруктом

Як їсти джекфрут: загадковий фрукт із казки

Живеш собі, їси звичайні яблука, груші, і раптом — джекфрут. Здоровий, аж сяяти може, великий, не зрозумілий. Це ж як його їсти? З чого почати? Давайте розбиратись.

Джекфрут: що це за штука така

Перед тим, як їсти джекфрут, треба трохи зрозуміти, що ж то воно таке. Джекфрут — величезний фрукт, може важити до 34 кг. Вага — така, що і одного вистачило б на цілий пікнік. Шкірка покрита твердими шипами, наче у реп’яка. Але всередині… Солодке, жовте м’ясо, яке тішить ароматом схожим на ананас, манго, і ще щось таке. З Індією пов’язують його, хоча тепер він вже і до наших ринків дійшов.

Про користь джекфрута

Ще до того, як їсти джекфрут, хотілось би знати його користь, бо ж не лише за смаком ганяємось, але й за здоров’ям. Джекфрут — їжа вітамінів. Вміст вітаміну C допоможе вашому імунітету, вітамін A підтримує зір, а здорова дозу калію допомагатиме серцю. Чесно кажучи, це просто палиця-виручалка для тих, хто стежить за своїм здоров’ям.

Як вибрати джекфрут

  • Колір: Стиглий джекфрут має жовтуватий або жовто-коричневий колір.
  • Аромат: Якщо фрукт видає солодкий аромат — значить він готовий до вживання.
  • Твердість: Натисніть пальцем на шкірку. Воно повинно бути трохи м’яким.

Приступаймо до очищення

Перед тим, як їсти джекфрут, потрібно його розібрати, що не така вже й проста задача. Беремо ножа, бажано великого, і змащуємо руки олією — це спростить процес, бо соки липкі. Розріжте джекфрут навпіл. А потім частинами виріжте м’ясо навколо насіння. Тільки обережно — насіння можуть бути доволі великими.

  1. Розріжте джекфрут на половинки.
  2. Змастіть руки олією — це стане вашим завданням простим.
  3. Витягайте жовті сегменти, які оточують насіння.
  4. Видаліть біле серцевиною (вона не їстівна).
Читайте також:  Чи можна їсти банан на голодний шлунок: дослідження та поради дієтологів

Смак тай фантазія

Як їсти джекфрут, коли він вже розібраний на шматки? Варіантів маса. Їсти в сирому вигляді, додавати до смузі, випічок, робити з нього джеми й варення. Або ж, ось цікаво, використовувати як заміну м’яса в вегетаріанських стравах. Його структура цьому дуже сприяє — така своєрідна волокнистість, яка створює ефект м’яса, якщо його правильно приготувати. Так, із джекфруту виходять шикарні «м’ясні» страви, хоча він насправді лише фрукт.

Улюблені рецепти з джекфрутом

Ось кілька улюблених:

Назва страви Інгредієнти Спосіб приготування
Смузі з джекфрутом Джекфрут, банан, йогурт, молоко Змішайте все в блендері до однорідності.
Карі з джекфрутом Джекфрут, кокосове молоко, карі паста, овочі Тушкуйте все в каструлі на середньому вогні 20 хвилин.
Чіпси з джекфруту Джекфрут, олія, сіль Обсмажте шматочки в олії і посоліть за смаком.

Заключні думки чи роздуми?

Отже, як їсти джекфрут — це питання, яке вже не викликає стільки замішання, як раніше. Тепер, коли знаєш, що з ним робити, справа за малим — дегустувати, фантазувати, насолоджуватись. Воно може стати серед найулюбленіших тільки-но спробуєш. Ось такий він, джекфрут. Живи, радій, пробуй щось нове.

admin
Оцініть автора
Додати коментар