
Мудрі господині намагаються заготовлювати гриби, щоб в зимовий час не переплачувати за них. Але багато хто не знають, чи можна заморожувати печериці в морозилці, не втратять вони корисні властивості. У холодильнику сучасних моделей розміщується досить велика морозильне відділення з регульованою температурою. У ньому-то і можна провести заморожування грибів.
Із статті ви дізнаєтесь, як заморозити печериці в домашніх умовах на зиму, а також про правила зберігання продукту. Не буде зайвим сказати, що гриби при такому способі заготівлі можуть бути як цілими, так і різаними. Але якщо ви подрібніть їх до того, як відправите в морозилку, то спростіть приготування продукту в майбутньому.
Важливо: підшукайте самі свіжі гриби: білі, тверді, без темних плям і зморшок.
Інгредієнти
- печериці 2 кг
На порцію
Калорії: 53.2 ккал
Білки: 8.6 г
Жири: 2 м
Вуглеводи: 0.2 г
Кроки 20 хв. Відео-рецепт
Добре огляньте кожен гриб. За допомогою зубної щітки очистити бруд. Зріжте ніжку на 2-3 мм, швидко промийте під краном, щоб видалити залишки землі. Просушіть паперовим рушником: зайва волога вам зовсім не потрібна. Залиште печериці на чверть години на повітрі, щоб вони висохли.
Цілі гриби невеликого розміру можна розділити на порції і прибрати в морозилку.
Не існує критеріїв, як правильно різати печериці. Пропонуємо вам два варіанти, як це зробити. Перший – на пластини товщиною до половини сантиметра. Другий – на четвертинки. В такому випадку ви зможете використовувати один вид нарізки для того, щоб готувати, наприклад, мариновані страви, а інший – для смаження або смачного супу.
Найкраще розкласти різані гриби на рівну поверхню, наприклад, використовувати обробну дошку. У деяких морозильних камерах існує спеціальне відділення у вигляді полиці з низькими бортиками. При такому способі заморожування шматочки грибів не прилипнуть один до одного. Після цього заберіть продукти в один великий контейнер або щільний пакет.
Якщо такої можливості немає, тоді розкладіть печериці по порціях, приблизно 200 г в кожній, невеликі пакетики або пластикові ємності.
Помістіть в морозильне відділення.
Порада: намагайтеся не класти печериці в один ящик з сильнопахнущими продуктами, такими як риба або копченості, щоб гриби зберігали природний запах і смак.
Свіжі грибочки в морозилці можуть лежати до 12 місяців за умови, що в камері буде підтримуватися постійна температура від -18 до -24°C. Після розморожування приготувати заморожені печериці ви зможете такими ж способами, як і свіжі. Але є їх рекомендується виключно після термообробки. Сирими допускається вживати тільки свіжі шампіньйони.
Читайте також: Як заморозити суп: грибний, пюре, гороховий, рецепт