
Що робити, коли після консервації залишилося ще багато яблук, а діти їх нікуди? Адже викидати фрукти шкода, а закочувати класичні компоти, джеми і соуси не хочеться, так як вони вже трохи набридли. У цьому випадку на допомогу приходять різні варіації традиційних рецептів, однією з яких ми і хочемо сьогодні з вами поділитися.
Зробіть свою консервацію і приготуйте пряне шоколадне яблучне повидло з корицею, використовуючи кращий рецепт, який ми супроводили детальними фото та видеоинструкциями.
Інгредієнти
- Яблука 2 кг
- Цукор-пісок-500 г
- Какао-порошок 60 г
- Кориця 10 г
- Масло вершкове 140 г
- Лимонний сік 75 мл
На порцію
Калорії: 42 ккал
Білки: 0.2 г
Жири: 1.3 м
Вуглеводи: 7.4 р
Кроки 1 годину. 40 хв. Відео-рецепт
Приступаємо до приготування пряного шоколадного повидла з обробки основного інгредієнта – яблук. Їх необхідно ретельно пересортировать, відібравши тільки стиглі і не червиві плоди, сполоснути під краном з прохолодною проточною водою і, висушивши паперовими серветками насухо, очистити від шкірки і серцевини з кісточками. Після цього натираємо очищені плоди на тертці з самими великими отворами.
Подрібнені фрукти перекладаємо в глибокий сотейник, виділений для варіння повидла, і, поставивши його на повільне полум’я, тушкуємо приблизно півгодини – яблука за цей час мають досить розм’якшитися і дати сік.
Поки є можливість, займемося підготовкою ємностей і кришок – їх слід перебрати, вибраковувала пошкоджену тару, гарненько потерти харчовою содою і сполоснути холодною водою. Потім кришки проварюємо приблизно 3-5 хвилин в окропі, а банки стерилізуємо будь-яким зручним способом – в мікрохвильовій печі, на пару (використовуючи спеціальне кільце для каструлі) або в духовій шафі.
Через півгодини, якщо яблука повністю не розварилися, перебиваємо їх заглибним блендером до однорідної консистенції. Додаємо в сотейник півкіло білого цукрового піску, какао-порошок і розм’якшене вершкове масло. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти, вливаємо 75 мл лимонного соку і залишаємо повидло готуватися на тихому вогні приблизно 30-40 хвилин (залежить від того, який густоти ласощі ви хочете отримати). Не забувайте періодично помішувати масу, щоб уникнути підгоряння.
Приблизно за 5 хвилин до готовності шоколадно-яблучного повидла всипте в нього 10 г меленої кориці і, гарненько перемішавши, залиште доварюватися.
Гаряче ласощі розфасовуємо за сухим стерильним ємкостей і герметично закатуємо прокип’яченими металевими кришками. Перевернувши і обгорнувши консервацію, залишаємо остигати до наступного дня.
Порада: для повидла вибирайте яблука літніх і осінніх сортів – їх м’якоть більш м’яка і рихла і, відповідно, краще розварюється.
Таке незвичайне ласощі зможе приготувати навіть малодосвідчений господиня, а смак приємно здивує не тільки простих обивателів, але і найвибагливіших гурманів. Так що не сумнівайтеся і вирушайте на кухню, щоб приготувати якомога більше порцій цього смачного шоколадно-яблучного повидла з корицею – приємного апетиту!
Читайте також: Помідори у власному соку: рецепт на століття в літрових банках
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.