
Готуємо просту покрокову страву з м’яса курки на кістки. Рецепт приготування на сковорідці з докладними фото. М’ясо виходить ніжним і соковитим, із золотистою скоринкою, мариноване у спеціях. Ароматна страва з часником, відмінний варіант домашньої вечері з гарніром. Щоб частування було особливо ситним, рекомендуємо відварити до нього гречану або рисову крупу. Подається їжа з домашнім томатним соусом та свіжою зеленню з гострим перцем.
інгредієнти
- Курячі стегна – 4 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль, спеції – до смаку
Зміст
- Покрокове приготування стегон на сковороді.
- Як смачно посмажити стегна на сковороді з часником
- Процес обсмажування курячого м’яса
- Робимо простенький часниковий соус
- Простий рецепт приготування з стегенця
- Рецепт смачних курячих стегон з хрусткою скоринкою
Покрокове приготування стегон на сковороді.
Промиваємо курку під водою, даємо їй обсохнути
Гострим ножичком вирізаємо кістку зі стегна
Виходить хороший курячий стейк із шкіркою, відбивати його не треба так він буде соковитішим
Ріжемо дрібно цибулю стандартним чином
Складаємо цибулю в поліетиленовий пакет, тиснемо ножем, щоб розм’як і пустив сік.
Добре солимо стегна з обох боків
Посипаємо спеціями, розтираємо руками
У ємність для маринівки викладаємо курку впереміж із цибулею
Приплескуємо зверху долонькою, відправляємо маринуватися в холодильник на 2 години
Щоб по холодильнику не поширювався запах цибулі, затягніть плівкою миску.
Стегна промаринувалися приступаємо до смаження
Добре прогріваємо сковорідку олію не додаємо, смажити будемо на абсолютно сухій сковороді.
Очищаємо м’ясо від цибулі, розкладаємо шкіркою вниз, накриваємо кришкою смажимо 5 хвилин.
Пройшло 5 хв., зменшуємо вогонь, перевертаємо, гасимо під кришкою ще 3 хвилини
Час приготування закінчено, м’ясо із золотистою скоринкою повністю готове
Технологія смаження перевірена, готую стегна таким чином постійно, загалом за часом займає 8 хвилин, не більше не менше
М’ясо виходить ніжним, соковитим та м’яким. Рецепт дуже простий, а страва тане у роті.
Подавайте з картопляним або рисовим гарніром, з додаванням будь-якого соусу та овочами.
Як смачно посмажити стегна на сковороді з часником
Простий та смачний покроковий курячий рецепт із часничком на плиті
Інгредієнти:
- Стегна – 4 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Сіль, перець чорний – до смаку
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Вода – 0,5 склянки
Читайте також: Паста з консервованим тунцем – швидко, просто і смачно
Процес обсмажування курячого м’яса
Промиваємо та обсушуємо стегна паперовими рушниками
Натираємо кожен шматок з усіх боків, спочатку сіллю потім чорним перцем. Даємо настоятися 30 хв.
Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо курку шкіркою вниз, на вогні трохи вище середнього 15 хв під кришкою
Перевертаємо стегна на інший бік, смажимо ще 15 хв.
Робимо простенький часниковий соус
Перемішуємо тиск часник з половиною склянки кип’яченої води
Заливаємо рівномірно курку часниковим соусом, додаємо вогонь, доводимо до кипіння і вимикаємо плиту
Накриваємо сковороду кришкою, даємо страві відпочити 10 хвилин.
За цей час м’ясо просочиться часниковим ароматом і стане апетитним та смачним.
Простий рецепт приготування з стегенця
Стегна річ універсальна. Якщо філе – це світла частина, то гомілка зі стегнами – це темна частина м’яса. Їх можна смажити, варити, запікати та тушкувати, у всіх випадках страва виходить смачною. До того ж з них виходить чудовий шашлик
Приготувати його можна просто на олії без нічого, або зробити шницель у паніровці. Заодно засвоїти урок для тих, хто не знайомий з процесом панування з відбиванням
Інгредієнти:
- Курячі стегна – 5 шт.
- Суміш перців, сухий часник – на око
- Яйце куряче – 1 шт.
- Вода – 30 мл
- Борошно, панірувальні сухарі – по 5 ст. л.
- Рослинна олія
Так як ми курочку зібралися відбивати, то здираємо шкіру зі стегон і вирізаємо кістку. Акуратно вістрям ножа підрізаємо по колу кісточку та вириваємо залишки
Кістки раджу зберегти, для наступного варіння курячого супу
Розкладаємо філе на дошці, накриваємо плівкою, відбиватимемо частини, що випирають. Відбиванням ми переслідуємо 2 цілі, перша — це зробити його більш м’яким, тим самим зруйнувавши волокна, тканини та прошарки. А друге, це надати йому більш рівної та плоскої форми.
Відбиті стегна стали ідеально плоскі та потрібної товщини. Чим тонший шматок, тим швидше і соковитіше його можна просмажити
Солимо філе, і перчимо, посипаємо часником із двох боків, розтираємо руками.
Читайте також: Салат з фунчозою та куркою – смачна азіатська страва
Підготуємо так званий льєзон. Збиваємо віночком яйце з водою, додаємо сіль за смаком
Насипаємо в дві широкі страви борошно і панірувальну суміш. Два шматки смажимо на кістки, два відбиті у подвійному паніруванні
Розігріваємо сковороду з олією доки не забулькає. Кладемо 2 шматки шкірою вниз.
Для наступного процесу я використовую кулінарні щипці. Беремо шматок стегна, опускаємо в муку, обвалюємо з двох боків. Потім опускаємо в яєчну суміш, крутимо крутимо, струшуємо залишки, опускаємо в панірувальні сухарі
- Так як ми зібралися робити подвійну, то знову опускаємо в яйце цілком, і знову в сухарі. Такий спосіб краще тримає курячі соки, чому м’ясо виходить подвійно соковитіше і ніжніше
- Робимо те саме з другим шматком, викладаємо на сковороду. Смажимо шницелі на температурі – 7, по 4 хвилини з кожного боку. На кістки по 10
- Якщо подивитися на плиту, то можна помітити, ті курячі стегна що з кісткою міхурять і стріляють в маслі, через те, що виходить курячий сік і відбувається реакція. А шматки у сухарях лежать спокійно, бо всі соки закупорені і не можуть вийти назовні
Способів обсмажування також є два. Перший, коли ми стежимо за м’ясом і повертаємо по кілька разів, щоб не пригоріло і повністю все посмажилося. А другий, коли ми додаємо трохи води або трохи більше олії, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою та залишаємо, не боячись, що щось пригорить. Але смак у стегон вийде абсолютно різний, тому що з кришкою це вже ближче до гасіння
Готовність прожарювання визначаємо наступним способом. Протикаємо виделкою або ножем саму товсту частину, натискаємо поруч, якщо піде червоний сік, то м’ясо ще не готове
Якщо стегна з одного боку ще не досмажилися, а з іншого вже золотисті, то допікаємо на краю сковороди, а не в середині, бо там жар набагато більший, ніж нам потрібний. Тим самим поступово доводячи до необхідної кондиції
Іноді потрібно поставити шматки на ребро, притуливши шматок до стінки сковорідки.
Приготування стегон закінчено, в результаті жаріння на кістці зайняло 20 хвилин, а чистого філе 10. Даємо страві трохи відпочити під кришкою і можна приступати до вечері
Читайте також: 5 идей для здорового завтрака, которые не вызовут изжоги
На гарнір добре підійде варений рис, після варіння який трохи обсмажити у сковороді від курки. Крупа, просочена курячим соком та ароматом, виходить дуже смачним гарніром.
Рецепт смачних курячих стегон з хрусткою скоринкою
- Курячі стегенця – 3 шт.
- Часник – 5 зубчиків
- Перець, куркума – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Олія соняшникова
Якщо ви збираєтеся готувати страву на вечерю, то вранці бажано підготувати продукти заздалегідь
Розділяємо кожен окіст на стегно і гомілку відрізаючи по суглобу. Важливо, щоб курка була сухою, тому обтираємо її додатково паперовими серветками.
Добре натираємо сіллю стегна, ставимо в сухе місце бажано з вентиляцією, щоб не утворювалася волога. Можна в холодильник нічим не накриваючи в один шар, щоб шматки не торкалися один одного
Вона повинна ніби підсихати кілька годин перед смаженням. Завдяки солі, яка витягне ззовні вологу, скоринка стане хрумкою як чіпси.
Тільки робити це треба за кілька годин, можна за добу, 30 хвилин чи годину для цього буде недостатньо
- Ріжемо часник на дрібніші часточки, проробляємо в курячих стегнах де м’ясо по товщі отвору ножем, вставляємо туди часнику. Шкіру краще не протикати, намагайтеся вкласти все в м’якоть
- Посипаємо зверху сіллю із запасом, енергійно розтираємо рукою, у шкіру втерти слід більше ніж у решту. Відправляємо в холодильник щонайменше на 6 годин
- Розігріваємо сковороду з олією на сильному вогні до бульбашок. Розкладаємо стегна шкіркою зверху. Зменшуємо трохи температуру, смажимо 5 хв.
Перевертаємо на інший бік, зверху кладемо керамічну тарілку, ставимо вантаж, літрову банку з водою. Смажимо під гнітом 8 хв. до утворення хрусткої скоринки
Після чого перевертаємо ще раз, накриваємо кришкою, підливаємо гарячої води, посипаємо шкірку чорним перцем та куркумою. Томимо таким чином страву до повної готовності 5 хв.
Приготування закінчено, стегенця з хрусткою шкіркою на сковороді готові. Ріжемо свіжий салат, відламуємо шматок лаваша і з соусом їмо смачну курочку на вечерю