Як варити гарбузову кашу з рисом на молоці: простий рецепт для дому

Як варити гарбузову кашу з рисом на молоці: простий рецепт для дому

Як варити гарбузову кашу з рисом на молоці

Варити гарбузову кашу з рисом на молоці – ледь не мистецтво, якби ви тільки знали. Тепле, ароматне і, водночас, просте блюдо, яке може зігрівати холодними вечорами. Але перед тим як почати, варто подумати про… підготовчу роботу.

Інгредієнти: що нам знадобиться

Щоб приготувати цю смачну страву, потрібно знайти всі необхідні інгредієнти. Вони здаються простими, але їх якість значно вплине на результат.

  • Гарбуз – 500 г. Як вибрати? Шукайте яскравий оранжевий, стиглий.
  • Рис – 150 г. Зазвичай беруть круглозернистий. Але чому б не відступити від традицій?
  • Молоко – 1 літр. Ніщо не зрівняється з домашнім, але звичайне теж піде.
  • Цукор – 2-3 столові ложки. Тут як забажаєте, є місце для імпровізації.
  • Сіль – дрібка
  • Ваніль чи кориця – за бажанням. Щось мене трохи зачепило, а може і ні.

Підготовка і плани на майбутнє

Насамперед, гарбуз. Його треба очистити від шкіри, видалити серцевину. Чи знаєте, як це робити правильно? Якщо ні — ріжте навпіл, вийміть насіння, а далі вже діло техніки. Ну, або так легко як вдасться.

Як вибрати правильний рис

Рис, він вибагливий. Потрапите на неправильний сорт – і каша стане справжньою катастрофою. Хочете ідеальний баланс? Виберіть кругле зерно, згадували уже? І перемийте! Так, так, кілька разів у прохолодній воді, поки стане прозорою.

Секрети приготування

Тепер найважливіше — сам процес приготування. Поставте каструлю на вогонь, налийте трохи води, щоб дно покрила. Забагато – і каша водяниста. Закладайте гарбуз, і нехай кипить. Час — близько 10 хвилин.

Читайте також:  Скільки варити батат: оптимальний час приготування для кожного методу

Додаємо рис та молоко

  1. Додайте рис. Спочатку без молока.
  2. Спостерігайте, щоб вода не википіла, підливати потроху.
  3. Через десять хвилин залийте тепле молоко.
  4. Помішуйте, зменшуйте вогонь. Та не поспішайте!

Якщо все зробили правильно, хвилин 20-25 після додавання молока – і ваша майбутня каша зверухається та стає густішою. А знаєте, чому не прилипне? Тому що зменшено вогонь.

Наприкінці: відчуття та смак

Додайте цукор, дрібку солі. Чи хочете трохи ванільного аромату? Чесно, вводьте на смак.

Інгредієнт Кількість
Гарбуз 500 г
Рис 150 г
Молоко 1 літр
Цукор 2-3 ст. ложки
Сіль Дрібка
Ваніль/Кориця За смаком

Залишилося лише зняти з вогню, дати настоятися. Ну хвилин 15. І чого ж це ми? Забули, як варити гарбузову кашу з рисом на молоці? Тепер точно ні!

Готові спробувати зробити це самі? То за справу! І нехай гарбузова каша стане частинкою вашого сімейного меню. Чи допоможе зігрітися в зимові вечори…

admin
Оцініть автора
Додати коментар