
Абрикоси – солодкі соковиті фрукти, які радують нас в літні місяці. З них варять джеми, компоти і багато хто навіть не знають можна заморожувати абрикоси на зиму в морозилці. Існує маса способів заготівлі фруктів на будь-який смак. Завдяки цьому в холодну пору їх можна буде їсти часточками, додавати в пироги і десерти. Сонячний фрукт багатий каротином, який зміцнює наш імунітет і зберігає зір. Калій регулює серцевий ритм, а вітамін С допомагає шкірі залишатися пружною і красивою.
Зміст
- Рецепт заморозки абрикосового пюре
- Рецепт заморозки абрикосів цілком
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт заморозки половинками абрикосів
- Рецепт заморозки абрикос з цукром
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт заморозки абрикосів в сиропі
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Секрети заморозки
- Скільки можна зберігати
- Рецепт заморозки абрикосового пюре
- Рецепт заморозки абрикосів цілком
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт заморозки половинками абрикосів
- Рецепт заморозки абрикос з цукром
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт заморозки абрикосів в сиропі
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Секрети заморозки
- Скільки можна зберігати
Рецепт заморозки абрикосового пюре
Інгредієнти
- абрикоси-500 г
- цукор 100 г
На порцію
Калорії: 208 ккал
Білки: 1.5 м
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 50.5 м
Кроки 40 хв. Відео-рецепт
Відбираємо перестиглі плоди, перемываем їх акуратно, щоб не розчавити.
Очищаємо від кісточки, м’якоть складаємо в миску.
Збиваємо блендером до тих пір, поки не вийде ніжне пюре.
Засипаємо цукром і залишаємо на 30 хвилин. Ретельно перемішуємо.
Розливаємо його в пластикові контейнери з щільною кришкою, щоб стійкий запах з холодильника не проник у нашу заготовку. Ховаємо в морозильну камеру.
Порада: якщо ви плануєте використовувати пюре в найближчі тижні, то можна розлити по пластикових стаканчиках і накрити харчовою плівкою. Якщо фасуєте по контейнерах, то обирайте маленькі ємності, щоб уникнути повторної заморозки.
Рецепт заморозки абрикосів цілком
Кількість порцій: 3
Час приготування: 20 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 91.2 ккал;
- білки – 1.8 м;
- жири – 0.2 г;
- вуглеводи – 21 р.
Читайте також: Скільки варити білий гриб перед заморожуванням для супу – корисні поради, фото і опис
Інгредієнти
- абрикоси – 600 р.
Покрокове приготування
- Відбираємо тверді плоди без вм’ятин і темних плям.
- Ретельно миємо й викладаємо на вафельний рушник. Можна дати їм час, щоб підсохли природним способом, або промокнути. Якщо продукт не обсушити, то при зберіганні він злипнеться.
- Перекладаємо в пластиковий контейнер і відправляємо на зберігання в морозильну камеру.
Рецепт заморозки половинками абрикосів
Виконуємо попередню роботу як у попередньому рецепті. Після висихання поділяємо абрикоси на дві частини і дістаємо кісточку. Робити це краще ножем, щоб не пошкодити цілісність шкірки. Зрізи змащуємо лимонним соком, щоб не потемніли. Половинки розкладаємо на підносі і відправляємо в морозилку на годину. Потім зсипаємо в контейнери для зберігання.
Порада: кісточки які витягли з абрикос не викидайте, а дістаньте ядро і просушіть. Щодня з’їдайте по 2-4 штуки. В денній нормі абрикосових ядерець міститься добовий запас всіх вітамінів та макроелементів.
Рецепт заморозки абрикос з цукром
Кількість порцій: 5
Час приготування: 30 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 291.4 ккал;
- білки – 1.3 м;
- жири – 0.1 г;
- вуглеводи – 71.6 р.
Інгредієнти
- абрикоси – 500 г;
- цукор – 200 р.
Покрокове приготування
- Вибираємо стиглі, але тверді фрукти і ретельно перемываем їх.
- Підсушуємо рушником, поділяємо на половинки.
- В пластиковий контейнер викладаємо шарами абрикоси, які пересипаємо цукром. Залишаємо при кімнатній температурі на годину.
- Закриваємо кришкою і прибираємо в морозилку.
Рецепт заморозки абрикосів в сиропі
Кількість порцій: 5
Час приготування: 50 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 283.6 ккал;
- білки – 1.3 м;
- жири – 0.1 г;
- вуглеводи – 69.6 р.
Інгредієнти
- абрикоси – 500 г;
- цукор – 200 г;
- лимонний сік – 1 ст. л.;
- вода – 100 мл
Читайте також: Як заморозити кукурудзу: в качанах і цілою, рецепт на зиму
Покрокове приготування
- Фрукти промиваємо і залишаємо сушитися на вафельному рушник.
- В каструлю, заливаємо воду і ставимо на вогонь.
- Як тільки закипить, додаємо цукор і варимо 10 хвилин.
- В теплий сироп вливаємо лимонний сік і гарненько розмішуємо, залишаємо охолоджуватися.
- Поділяємо абрикоси на часточки і розкладаємо по невеликих контейнерах.
- Заливаємо холодним сиропом, щільно закриваємо кришкою і ставимо зимувати в морозильну камеру.
Секрети заморозки
У кожному рецепті є свій секрет. Щоб заготовка вдалася, потрібно вибирати абрикоси правильної зрілості. Для цільної заморозки або часточками підійдуть тверді плоди, а для пюре, навпаки, переспілі. Часточки обов’язково обробіть лимонним соком, щоб зрізи не стали темно-коричневого кольору. Він запобігає окисленню і зберігає первинний вигляд продукту.
Скільки можна зберігати
Заготівля з абрикос зберігається в морозилці близько року тільки в тому випадку, якщо продукт знаходиться в герметичній тарі. При заморожуванні пюре в формочках, термін придатності закінчується через 2-3 тижні. Оптимальна температура зберігання абрикос -18 градусів. При більш високій, термін скорочується до 5 місяців.
Обов’язково поповните свою колекцію абрикосової заморожуванням. Який рецепт найбільш прийнятний вибирати тільки вам. Соковиті яскраві плоди стануть гарним доповненням до страв в зимову пору.
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!