Як зварити кукурудзу в качанах: покрокові рецепти від експертів

Як зварити кукурудзу в качанах: покрокові рецепти від експертів

Як правильно приготувати кукурудзу в качанах: покрокові рецепти

Кукурудза — це не лише смачна, але й корисна хлібна рослина, яку вперше почали культивувати близько 7-12 тисяч років тому на території Мексики. Існує чимало версій походження цієї культури, але більшість вчених вважають, що вона з’явилася внаслідок селекції одного з підвидів мексиканської дикої кукурудзи. Зараз кукурудза стала відомою у всьому світі і відзначається своїми смаковими якостями та багатством корисних речовин.

Якщо ви бажаєте зварити смачну і м’яку кукурудзу в качанах, важливо правильно вибрати її плоди. Вона багата на вітаміни В, С, D, K, а також містить магній, мідь, та багато інших корисних елементів.

Як зварити кукурудзу в качанах: покрокові рецепти від експертів

У цій статті розглянемо кілька способів варіння кукурудзи в качанах.

Зміст

  1. Як правильно варити кукурудзу в качанах у каструлі
  2. Рецепт варіння кукурудзи в пароварці
  3. Як відварити кукурудзяний качан в мультиварці Редмонд
  4. Простий і швидкий спосіб варіння кукурудзи в пароварці

Як правильно варити кукурудзу в качанах у каструлі

Як зварити кукурудзу в качанах: покрокові рецепти від експертів

Інгредієнти:

  • Цукрова кукурудза — 3 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Масло рослинне — 1 ст. ложка

Спосіб приготування:

  1. Обріжте з качана листя, залишаючи кілька для підкладки на дні каструлі.
  2. На дно каструлі викладіть листя і залийте окропом. Дочекайтеся, поки вода закипить.
  3. Викладіть цілі качани кукурудзи у каструлю. Це дозволить зберегти соковитість.
  4. Варіть під кришкою 20-30 хвилин, поки кукурудза не стане м’якою. Для перевірки скористайтеся зубочисткою.
  5. Залиште готові качани в гарячій воді ще на 5-7 хвилин, щоб вони настоялися.
  6. Перед подачею соліть кукурудзу та змастіть її пензликом з рослинним маслом.
Читайте також:  Короткі зворушливі привітання з днем народження дітям у прозі

Рецепт варіння кукурудзи в пароварці

Як зварити кукурудзу в качанах: покрокові рецепти від експертів

Інгредієнти:

  • Цукрова кукурудза — 2 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Вода — 2,5 літра

Спосіб приготування:

  1. Промийте кукурудзу під проточною водою і очистіть від листя.
  2. У чашу мультиварки складіть листя, заливши їх водою.
  3. Помістіть контейнер для приготування на пару над чашею і, ламаючи качан навпіл (або залишивши цілісним), вкладайте в контейнер.
  4. Готуйте на пару 20 хвилин. На 15 хвилині можете відкрити мультиварку та посолити кукурудзу за смаком.
  5. Якщо бажаєте м’яку і соковиту кукурудзу, залиште її настоятися у воді з додаванням солі.

Як відварити кукурудзяний качан в мультиварці Редмонд

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Солодка кукурудза
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування:

  1. Очистіть кукурудзу від листя та промийте під водою.
  2. Посоліть кукурудзу і викладіть на дно мультиварки. Залийте кип’яченою водою не перевищуючи допустиму норму.
  3. Виберіть режим «Варіння» або «Суп» і готуйте молоді качани 15 хвилин, зрілі — 30 хвилин.
  4. Готовність по бажанню доповніть змащенням вершковим або рослинним маслом перед подачею на стіл.

Простий і швидкий спосіб варіння кукурудзи в пароварці

Як зварити кукурудзу в качанах: покрокові рецепти від експертів

Інгредієнти:

  • Солодка кукурудза — 2 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Вода для пароварки
  • Масло вершкове або рослинне — за смаком

Спосіб приготування:

  1. Очистіть кукурудзу від непотрібних листків і промийте під проточною водою.
  2. В пароварку наливаємо достатню кількість води, кладемо качани, закриваємо кришкою і встановлюємо час на 15 хвилин.
  3. Кукурудза стане м’якого і соковитого смаку, можна трохи посолити і змастити маслом перед подачею.

Приємного апетиту!

admin
Оцініть автора
Додати коментар