
Як правильно приготувати кукурудзу в качанах: покрокові рецепти
Кукурудза — це не лише смачна, але й корисна хлібна рослина, яку вперше почали культивувати близько 7-12 тисяч років тому на території Мексики. Існує чимало версій походження цієї культури, але більшість вчених вважають, що вона з’явилася внаслідок селекції одного з підвидів мексиканської дикої кукурудзи. Зараз кукурудза стала відомою у всьому світі і відзначається своїми смаковими якостями та багатством корисних речовин.
Якщо ви бажаєте зварити смачну і м’яку кукурудзу в качанах, важливо правильно вибрати її плоди. Вона багата на вітаміни В, С, D, K, а також містить магній, мідь, та багато інших корисних елементів.
У цій статті розглянемо кілька способів варіння кукурудзи в качанах.
Зміст
- Як правильно варити кукурудзу в качанах у каструлі
- Рецепт варіння кукурудзи в пароварці
- Як відварити кукурудзяний качан в мультиварці Редмонд
- Простий і швидкий спосіб варіння кукурудзи в пароварці
Як правильно варити кукурудзу в качанах у каструлі
Інгредієнти:
- Цукрова кукурудза — 3 шт.
- Сіль — за смаком
- Масло рослинне — 1 ст. ложка
Спосіб приготування:
- Обріжте з качана листя, залишаючи кілька для підкладки на дні каструлі.
- На дно каструлі викладіть листя і залийте окропом. Дочекайтеся, поки вода закипить.
- Викладіть цілі качани кукурудзи у каструлю. Це дозволить зберегти соковитість.
- Варіть під кришкою 20-30 хвилин, поки кукурудза не стане м’якою. Для перевірки скористайтеся зубочисткою.
- Залиште готові качани в гарячій воді ще на 5-7 хвилин, щоб вони настоялися.
- Перед подачею соліть кукурудзу та змастіть її пензликом з рослинним маслом.
Рецепт варіння кукурудзи в пароварці
Інгредієнти:
- Цукрова кукурудза — 2 шт.
- Сіль — за смаком
- Вода — 2,5 літра
Спосіб приготування:
- Промийте кукурудзу під проточною водою і очистіть від листя.
- У чашу мультиварки складіть листя, заливши їх водою.
- Помістіть контейнер для приготування на пару над чашею і, ламаючи качан навпіл (або залишивши цілісним), вкладайте в контейнер.
- Готуйте на пару 20 хвилин. На 15 хвилині можете відкрити мультиварку та посолити кукурудзу за смаком.
- Якщо бажаєте м’яку і соковиту кукурудзу, залиште її настоятися у воді з додаванням солі.
Як відварити кукурудзяний качан в мультиварці Редмонд
Інгредієнти:
- Солодка кукурудза
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування:
- Очистіть кукурудзу від листя та промийте під водою.
- Посоліть кукурудзу і викладіть на дно мультиварки. Залийте кип’яченою водою не перевищуючи допустиму норму.
- Виберіть режим «Варіння» або «Суп» і готуйте молоді качани 15 хвилин, зрілі — 30 хвилин.
- Готовність по бажанню доповніть змащенням вершковим або рослинним маслом перед подачею на стіл.
Простий і швидкий спосіб варіння кукурудзи в пароварці
Інгредієнти:
- Солодка кукурудза — 2 шт.
- Сіль — за смаком
- Вода для пароварки
- Масло вершкове або рослинне — за смаком
Спосіб приготування:
- Очистіть кукурудзу від непотрібних листків і промийте під проточною водою.
- В пароварку наливаємо достатню кількість води, кладемо качани, закриваємо кришкою і встановлюємо час на 15 хвилин.
- Кукурудза стане м’якого і соковитого смаку, можна трохи посолити і змастити маслом перед подачею.
Приємного апетиту!