Заготовка башкирського солоного гострого перцю під капронову кришку на зиму

Заготовка башкирського солоного гострого перцю під капронову кришку на зиму

Нескладний рецепт солоного перцю чилі напевно стане в нагоді любителям незвичайних гострих страв. Гіркий перець містить речовини, які можуть уберегти вас від застуди, вони сприяють підвищенню імунітету і сприятливо впливають на кровообіг. Консервація не підлягає кип’ятінню, не містить оцту, чим значно підвищує свої корисні якості і дозволяє зберегти вітаміни.

Порада: щоб солити гіркий перець, краще вибирати самі тонкі, повністю дозрілі довгі перчинки, оскільки вони швидше маринуються і повністю займають простір у баночках.

Заготовка башкирського солоного гострого перцю під капронову кришку на зиму

Зміст

  1. Солоний гострий перець на зиму цілком в банку
  2. Як засолити болгарський перець на зиму цілком
  3. Енергетична цінність
  4. Інгредієнти
  5. Покрокове приготування
  6. Як засолити гіркий перець під капроновою кришкою
  7. Енергетична цінність
  8. Інгредієнти
  9. Покрокове приготування
  10. Як засолити перець баранячий ріг на зиму
  11. Енергетична цінність
  12. Інгредієнти
  13. Покрокове приготування

Солоний гострий перець на зиму цілком в банку

Перець виходить швидше квашений, ніж маринований. Пікантні нотки солоного перцю чилі дуже сподобаються любителям гострих закусок, а цей класичний рецепт з детальними фото та відео допоможе правильно законсервувати перець солоний на зиму холодним способом.

Інгредієнти

  • Перець гострий 1 кг
  • Вода 1 л
  • 8 ст. л. сіль

На порцію

Калорії: 40 ккал

Білки: 2 м

Жири: 0.2 г

Вуглеводи: 9.5 г

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Заготовка башкирського солоного гострого перцю під капронову кришку на зиму

    Ретельно переберіть і промийте перчики, обовязково проколіть виделкою стручки в 3 місцях.

  • Заготовка башкирського солоного гострого перцю під капронову кришку на зиму

    Готові стручки складіть в якусь глибоку тару.

  • соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

    Закип’ятіть воду в окремій посудині і розчиніть в ній необхідне за рецептом кількість солі. Залийте перець отриманим солоним розчином. Розсіл обов’язково повинен бути гарячим.

  • соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

    Для того щоб овочі цілком поринули в солоний маринад, помістіть на них який-небудь вантаж.

  • соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

    Майбутню консервацію необхідно накрити чистим матеріалом і залишити солитись при кімнатній температурі на 3-е суток.

  • соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

    Після закінчення зазначеного часу треба злити рідину з ємності і приготувати нову, ідентичну першій: в 1 літрі води розчинити 8 ст. л. солі. Потім перчики заливаємо новим розсолом.

  • соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

    В такому стані консервація повинна стояти ще 5 діб. Далі маринад зливаємо, а овочі закладаємо в стерильні баночки.

  • соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

    Знову готуємо розсіл, заливаємо його в банки з гострим чилі і можна закупорювати на зиму.

Читайте також:  Простий рецепт: як приготувати домашній коньяк самостійно

Читайте також: Баклажани і перець на зиму; рецепти з фото — пальчики оближеш

Перець солоний на зиму холодним способом готовий. Він буде оригінально і апетитно виглядати поряд з будь-яким м’ясним блюдом, його можна додавати до салатів, а святковий новорічний стіл з такою закускою стане ще яскравіше і красивіше, зігріваючи вас в зимовий мороз.

соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

Як засолити болгарський перець на зиму цілком

Прекрасним гарніром до основної страви і пікантною оригінальної закускою на зимовому столі стане болгарський солоний перець. Нижче наведено простий рецепт покрокового приготування, як солити болгарський перець на зиму цілком в банках.

Порада: перці за цим рецептом можна солити цілими, з хвостиками і насінням. Так з цілих перчинок не витечуть смачний ароматний сік і маринад.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 60

Енергетична цінність

  • калорійність: 238.59 ккал;
  • жири: 17.07 г;
  • білки: 0.67 м;
  • вуглеводи: 21.18 р.

Інгредієнти

  • цукор — 500 г;
  • оцет — 400 г;
  • масло рослинне — 500 г;
  • сіль – 3 ст. л;
  • перець болгарський – 1.5 кг.

Покрокове приготування

  1. Ретельно моєму кожну перчинку, закладаємо в каструлю і наливаємо стільки прохолодної води, щоб овочі були повністю покриті.
  2. Дочекавшись кипіння, перець виймаємо з води. Він повинен бути бланшованим, але не м’яким. Закладаємо солодкий перець в стерилізовані заздалегідь банки.
  3. З води, в якій бланшировался перець, готуємо маринад. Для цього додаємо сіль, цукор, масло і ставимо розчин на плиту.
  4. Оцет слід додати у розсіл безпосередньо перед закипанням.
  5. Закипевшим маринадом заливаємо солодкі перці, закорковуємо.
  6. Перевертаємо консервацію догори дном, закутуємо теплим матеріалом до повного охолодження.

Важливо: солоний перець можна буде пробувати приблизно через місяць. До цього часу консервацію зберігайте в холодному місці.

Читайте також:  Ось варіант заголовка h1 для вашої статті:"Топ-привітання з 30-річчям: емоційні слова для жінки, подруги, сестри"

соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

Як засолити гіркий перець під капроновою кришкою

Спробуйте законсервувати перець солоний на зиму холодним способом під капронову кришку. Ця пікантна закуска неодмінно припаде до смаку любителям гострого.

Цікаво: вченими доведено, що пекучий перець сприяє виробленню в організмі ендорфінів – гормонів радості, щастя і задоволення. Вони знижують стрес і допомагають впоратися з безсонням.

Час приготування: 30

Читайте також: Квашена капуста на зиму в банках: 10 простих і смачних рецептів

Кількість порцій: 20

Енергетична цінність

  • калорійність: 125.57 ккал;
  • жири: 0.66 м;
  • білки: 6.57 м;
  • вуглеводи: 26.27 р.

Інгредієнти

  • перець гіркий – 1 кг;
  • петрушка – 10 г;
  • кріп – 20 г;
  • часник – 15 г;
  • сіль – 100 р;
  • вода – 1 л.

Покрокове приготування

  1. Для початку підготуйте банки. Для цього слід помити їх з содою і простерилізувати, помістивши в окріп на 10 хвилин.
  2. Поставте на вогонь каструлю з водою, дочекайтеся кипіння. Розчиніть в ній сіль і остудіть.
  3. У готові банки на дно закладіть часник і зелень, а потім добре вимитий гіркий перець.
  4. Охолоджений розсіл залийте в баночки з перцем чилі, накрийте вимитими капроновими кришками.
  5. Сховайте в холод для подальшого зберігання.

Перець солоний на зиму холодним способом під капронову кришку готовий. Таку заготовку слід зберігати в холодильнику, а їсти можна буде вже через декілька діб.

соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом

Як засолити перець баранячий ріг на зиму

Перець сорту «баранячий ріг» відрізняється від родичів зовнішнім виглядом. Він має довжину близько 20 см і криву форму. Поспев, він знаходить насичено-червоний колір. Перчинки відрізняються сильним ароматом, особливим гострим смаком і м’яким присмаком. Рецепт з покроковим описом допоможе вам приготувати таку пекучу, оригінальну закуску.

Читайте також:  Рецепти з чорним рисом: корисні страви для вашого раціону

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 20

Енергетична цінність

  • калорійність: 88.4 ккал;
  • жири: 0.34 г;
  • білки: 0.68 м;
  • вуглеводи: 23.4 р.

Інгредієнти

  • гострий перець – 1 кг;
  • часник — 1 головка;
  • корінь хрону – 10-15 см;
  • лист хрону – 1 шт.;
  • парасолька кропу – 1 шт.;
  • чорний перець горошком – 5 шт;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • сіль – 3 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Моєму стручки перцю, чистимо часник, корінь хрону. Обов’язково проколюємо зубочисткою кожен перець в декількох місцях.
  2. Стерилізуємо банки-яким зручним для вас способом.
  3. На дно банки кладемо прянощі, ароматні трави.
  4. Зверху щільно, але акуратно складаємо перчинки і листочок хрону. Насипаємо в банки сіль.
  5. Заливаємо заготовки водою з крана. Закриваємо кришками і струшуємо кілька разів, щоб сіль розчинилася. При необхідності додаємо воду..
  6. Залишаємо баночки з заготовками на підносі при кімнатній температурі для бродіння. Банки кришками, що щільно закривати не потрібно. Періодично струшуємо банки. Якщо розсіл злегка помутніє — це нормально.
  7. Через 5 днів закатуємо ємності кришками і ховаємо в льох.

Зверніть увагу: ароматна пекуча закуска готова, але є її бажано тільки через 2 місяці, щоб всі овочі встигли за цей час насититися маринадом.

соленый острый перец на зиму холодным способом, башкирский, целиком, под капроновую крышку и простым засолом
Перець солоний в банках готується дуже легко, не вимагає особливої підготовки і важкодоступних інгредієнтів. З такими докладними рецептами соління перців без праці впорається навіть недосвідчена господиня, а приготувавши простий варіант закуски, ви можете експериментувати надалі покращувати, змінювати або доповнювати рецепти по своєму смаку.

admin
Оцініть автора
Додати коментар