
Суп з кропивою варять з весняної молодої кропиви, коли організму необхідно заповнити зимову брак вітамінів. Корисних речовин в рослині міститься чимало. Кропива покращує обмін речовин, має жовчогінну та ранозагоювальну властивості. Але вживати “корисний бур’ян” хочеться не тільки навесні, тому багатьох цікавить, чи можна заморозити кропиву на зиму для супу.
Виявляється, заморожування колючим зелені можливо. Найчастіше заготовляють для варіння супів свіжі листя, в такому випадку вони зберігають максимум корисних речовин.
Зміст
- Рецепт заморозки кропиви для супу
- Секрети заморозки
- Терміни зберігання
- Тара для зберігання
Рецепт заморозки кропиви для супу
Інгредієнти
- кропива свіжа 500 г
На порцію
Калорії: 24.8 ккал
Білки: 1.5 м
Жири: 0 м
Вуглеводи: 5 р
Кроки 25 хв. Відео-рецепт
- Кропиву промити під проточною водою і несильно струсити, щоб не пошкодити. А потім покласти в друшляк, щоб стекла. Після цього обережно висушити рушником.
- Заморожувати найзручніше нарізану зелень, тоді її можна кидати в супчик відразу з морозилки. Кропиву злегка притискають щільним паперовим рушником, щоб не обпалити руки, і тонко ріжуть. Можна використовувати рукавички.
Розкладіть зелень по порціях і можна класти в морозилку. Більше ніяких дій з кропивою виробляти ну потрібно.
Важливо: варто враховувати, що користь від цього лікарського рослини буде тільки в тому випадку, якщо його збирати далеко від доріг, в екологічно чистій місцевості.
Секрети заморозки
Нарізати кропиву для заморозки найкраще дуже гострим ножем. У цьому випадку в кропиві збережеться якомога більше соку.
Перед заморожуванням рослини варто включити мінімальну температуру в морозильній камері. Зелень заморозиться швидше, а значить, якісніше. Заморожений продукт не можна розморожувати, а потім заморожувати повторно.
Порада: збирати бажано молоді пагони кропиви. Якщо рослина вже підросло, тоді потрібно зривати верхівки з 2-3 парами листочків.
Читайте також: Як заморозити кукурудзу: в качанах і цілою, рецепт на зиму
Терміни зберігання
Зелень слід зберігати до 1 року. Але варто пам’ятати, що чим більше продукт піддається дії заморозки, тим менше в ньому залишається корисних речовин.
Тара для зберігання
Зберігати заморожену кропиву можна в будь пластикової або поліетиленовій тарі. Але для зручності розкладати в неї стоїть по 1 порції зелені. Тому потрібно подбати про те, щоб контейнери або пакетики були невеликого розміру і щільно закривалися.
В рецепті докладно роз’яснено, як заморозити кропиву на зиму для супу. Насправді, весь процес дуже простий і не займає багато часу. А взимку можна часто варити юшку і зелені борщі, використовуючи цю неймовірно корисну заправку.