Запечені кабачки з фаршем: ТОП-5 рецептів для ідеальної вечері

Запечені кабачки з фаршем: ТОП-5 рецептів для ідеальної вечері

Ближче до осені, кабачок стає одним з найпопулярніших овочів на нашому столі. Завдяки своїй універсальності, він гармонійно доповнює багато страв — від супів-пюре до овочевих салатів, а також є прекрасним інгредієнтом для випічки. Фаршировані кабачки — це страва, яка заслуговує на особливу увагу через простоту приготування та чудовий смак.

У цій статті я поділюся з вами кількома надзвичайно смачними рецептами кабачків, запечених з фаршем у духовці в домашніх умовах.

Запечені кабачки з фаршем: ТОП-5 рецептів для ідеальної вечері

Як приготувати фаршировані кабачки кружечками з фаршем у духовці

Запечені кабачки з фаршем: ТОП-5 рецептів для ідеальної вечері

Інгредієнти:

  • Фарш курячий — 500 г
  • Кабачок великий — 1 шт
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Морква — 1 шт
  • Помідор — 1 шт
  • Твердий сир — 100 г
  • Олія — для смаження
  • Сіль, хмелі-сунелі — за смаком

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте всі овочі та спеції. Очистіть цибулю, наріжте її кубиками та обсмажте на середньому вогні до золотистого кольору.
  2. Добавте натерту моркву на велику тертку до цибулі та тушкуйте ще 2-3 хвилини, помішуючи.
  3. У курячий фарш додайте цибулю з морквою, сіль та хмелі-сунелі, ретельно перемішайте.
  4. Очистіть кабачок, наріжте його кільцями товщиною 2-3 см, видаліть середину.
  5. Вистеліть деко пергаментом, викладіть кабачкові кільця.
  6. Фаршем заповніть кожне кільце, накрийте часточкою помідора, посипте тертим сиром.
  7. Запікайте в духовці при 180°C 40-50 хвилин до готовності.

Після запікання дістайте кабачки з духовки та подавайте до столу.

Читайте також:  Які собаки зобов'язані носити намордник: правила та штрафи

Кабачки човники, запечені з фаршем в духовці

Кабачки запечені з фаршем у духовці: Топ 5 улюблених рецептів

Інгредієнти:

  • Кабачки невеликі — 3-4 шт
  • М’ясний фарш — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Часник — 2 зубчики
  • Сир твердий — 150 г
  • Олія — для смаження
  • Зелень петрушки — за смаком
  • Сіль і чорний мелений перець — за смаком

Спосіб приготування:

  1. Розріжте кабачки уздовж, видаліть м’якоть ложкою.
  2. Змажте кабачки олією, викладіть зрізом вниз на деко, запікайте 10-15 хвилин при 180°C.
  3. Дрібно наріжте цибулю та часник, обсмажте на олії до м’якості.
  4. Обсмажте фарш з сіллю і перцем, змішайте з обсмаженими цибулею, часником, петрушкою та половиною сиру.
  5. Начиніть кабачки фаршем, посипте сиром, запікайте при 180°C 25 хвилин.

Після приготування подавайте страву до столу.

Запіканка з кабачків з фаршем, помідорами та сиром в духовці

Кабачки запечені з фаршем у духовці: Топ 5 улюблених рецептів

Інгредієнти:

  • Кабачок великий — 1 шт
  • Домашній фарш — 400-500 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Помідор — 1 шт
  • Сир твердий — 120 г
  • Легкий майонез — 2-3 ст.л.
  • Зелень за смаком
  • Сіль і перець — за смаком

Спосіб приготування:

  1. Очистьте кабачок, наріжте півкільцями, цибулю та помідор також наріжте півкільцями.
  2. На змащене олією деко викладіть шар фаршу, далі цибулю, помідор, кабачок, посипте зеленню та змастіть майонезом.
  3. Запікайте у духовці при 200°C 30 хвилин, посипте сиром, запікайте ще 10-15 хвилин.

Готова запіканка відзначається ситністю та апетитністю.

Молоді кабачки з фаршем і рисом в духовці

Кабачки запечені з фаршем у духовці: Топ 5 улюблених рецептів

Інгредієнти:

  • Кабачок — 1 шт
  • Фарш свинячий — 200 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Морква — 1 шт
  • Яйце куряче — 2 шт
  • Рис — 100 г
  • Олія — для смаження
  • Борошно
  • Сіль, хмелі-сунелі — за смаком

Спосіб приготування:

  1. Очистьте кабачок від шкірки, наріжте круглишками, видаліть м’якоть.
  2. Обсмажте рис, змішайте з фаршем, овочами, яйцями, спеціями.
  3. Заповніть кабачкові кільця фаршем, обваляйте в борошні, мачайте в яйце, обсмажте з обох сторін до рум’яності.
  4. Викладіть на деко, запікайте у духовці при 180°C 40-50 хвилин.
Читайте також:  Як приготувати яблучне повидло з корицею та шоколадом: рецепт з фото

Страва виходить соковитою та ароматною, ідеальною для обіду чи вечері.

admin
Оцініть автора
Додати коментар