
Курка в сметані, це просто, швидко та смачно. Сьогодні я вам покажу, мій улюблений рецепт запікання курячого м’яса. Навчила йому мене моя мама в ранньому віці, вийшов він у мене не з першого разу, але якщо робити все за моєю покроковою інструкцією, то осічок не повинно бути. Раджу і вам приготувати цей частування, одночасно відварити рис або картопля на гарнір, і поділитися своїми рецептами запікання м’яса в коментарях
інгредієнти
- Гомілки, стегна – 1200 г
- Сметана – 200 грн.
- Лимон – 1 шт.
- Часник – 4 зубці
- Орегано + каррі – по 1 ч. л.
- Перець – 0,5 год. л.
- Зелень петрушки – на око
- Сіль – 2 ч. л.
- Олія – 2 ст. л.
Зміст
- Приготування м’яса покроково з фото
- Приготуємо сметанний маринад:
Приготування м’яса покроково з фото
Вимиємо куряче м’ясо під водою, зріжемо непотрібний жир, дамо обсохнути
Приготуємо сметанний маринад:
Натираємо на тертці по колу лимон, щоб вийшло чайна ложка цедри з гіркою
Далі трьом 4 зубчики часничку
Виливаємо сметану в ємність, додаємо сіль, перець, орегано, каррі, петрушку, часник з цедрою.
Витискаємо чверть лимона, перемішуємо
Додамо ще в маринад, 2 столові ложки, олії
Виливаємо суміш у ємність із ніжками, перемішуємо, накриваємо плівкою, ставимо в холодильник маринуватися, на – 2 години
Розігріваємо духову шафу, при температурі – 180 градусів, 5-10 хвилин
Замариновану курку в сметані, перекладаємо у форму для запікання, ставимо в розігріту духовку, запікатися до готовності, приблизно на 1 годину, блюдо має покритися рум’яною скоринкою
Моя курочка запікалася – 1:10 хв. і повністю приготувалася, цей простий рецепт зможе приготувати будь-яка господиня, завдяки сметанному соусу, м’ясо стало ніжним і соковитим, а ароматна золотиста скоринка, надає страві апетитний вигляд.
Читайте також: Бутерброди “Студентські” – бюджетно, доступно та смачно
Подавати можна з картопляним пюре, зі свіжим салатом з овочів, прикрашеним зеленню кропу.