Запечені курячі стегна з рисом: простий рецепт в духовці на деку

Запечені курячі стегна з рисом: простий рецепт в духовці на деку

Запечені курячі стегна з рисом: простий рецепт в духовці на деку

Хочу запропонувати вам приготувати смачну та легку страву з рису з куркою у духовці. Виходить майже плов, але тільки для лінивих. Рецепт досить швидкий, крім часу відведеного на маринування м’яса. Готую його постійно, 2-3 рази на тиждень так точно. Кому може не сподобається розсипчастий рис, просочений курячими соками та запечений із ароматними спеціями. Загалом приступаємо

інгредієнти

  • Курячі стегна – 6 штук
  • Рис довго зерновий – 1 склянка
  • Вода – 2 ст.
  • Цибуля та морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 столова л
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Сіль, чорний перець – до смаку
  • Спеції: паприка, сушений часник, хмелі-сунелі – по 1 чайній л

Зміст

  1. Рецепт рису з куркою в покроковому духовці
  2. Рис запечений з куркою у скляному посуді
  3. інгредієнти
  4. Як приготувати куряче м’ясо в духовці
  5. Куряче м’ясо з рисовим гарніром та овочами
  6. Приготування

Рецепт рису з куркою в покроковому духовці

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Готуємо продукти. Миємо, сушимо м’ясо, чистимо овочі

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Перемішуємо спеції з сіллю, додаємо трохи олії, натираємо стегна.

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Накриваємо плівкою, залишаємо маринуватися на 1 годину

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Дрібно ріжемо цибулю. Моркву стругати соломкою

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Обсмажуємо на сковороді до м’якої золотистості

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Додаємо ложку томатної пасти або протертий помідор

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Промиваємо рис у друшляку під проточною водою, викладаємо у форму для запікання

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Додаємо пасеровані овочі, солимо перчим до смаку, добре перемішуємо.

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Вливаємо дві склянки води кімнатної температури

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Розкладаємо курячі стегна, утоплюємо глибше

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Розігріваємо заздалегідь духовку на 190 градусів

Закриваємо форму фольгою, відправляємо запікатися на 50 хвилин

Читайте також:  Класичний грузинський соус ткемалі на зиму з жовтими помідорами та кінзою

Після чого прибираємо фольгу, готуємо ще 10 хв, щоб стегенця підрум’янилися зверху

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Простий рецепт приготування закінчено, курочка чудово випеклася, а рисова крупа перетворилася на соковитий та смачний плов до обіду.

Читайте також: Шкільний плов з індичкою – ніжна, поживна та корисна страва

Рис запечений з куркою у скляному посуді

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

інгредієнти

  • Стегна – 6 шт.
  • Крупа – 2 ст.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль, перець – на смак

Як приготувати куряче м’ясо в духовці

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Підбиваємо необхідні продукти

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Пасеруємо на сковороді дрібно нарізану цибулю 5 хв

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Додаємо рис, обсмажуємо ще 5-7 хвилин

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Натираємо стегна сіллю з двох сторін, даємо вбратися 20 хв.

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Розкладаємо крупу, посипаємо сіллю з перцем.

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Відвантажуємо стегенця шкірою нагору, вливаємо 4 склянки води. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці – 1 година без фольги.

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Приготування закінчене, рисова каша з курячим м’ясом готова до вживання.

Куряче м’ясо з рисовим гарніром та овочами

Курячі стегна з рисом в духовці на деку

Коли готувати складні страви лінощі, але хочеться поїсти досить ситно, рекомендую приготувати цей простий і смачний рецепт

Приготування

  1. У жароміцну сковороду наливаємо масло і засипаємо дві склянки будь-якого рису.
  2. Ріжемо кубиком солодкий перець, моркву та цибулю, підсолюємо, розкладаємо зверху. Кількість на власний розсуд
  3. Солимо і перчимо курку, викладаємо поверх овочів. Вминаємо глибше у крупу
  4. Розрізаємо на половинки помідорки чері, розставляємо максимально порожні місця між стегнами. Посипаємо нарізаною зеленню
  5. Вливаємо 4 склянки води, відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.
  6. Страва вийшла дивовижною, а головне все просто і швидко. Буквально за годину з гаком без особливих клопотів ми отримуємо смачне куряче частування на всю сім’ю

admin
Оцініть автора
Додати коментар