
Хочу запропонувати вам приготувати смачну та легку страву з рису з куркою у духовці. Виходить майже плов, але тільки для лінивих. Рецепт досить швидкий, крім часу відведеного на маринування м’яса. Готую його постійно, 2-3 рази на тиждень так точно. Кому може не сподобається розсипчастий рис, просочений курячими соками та запечений із ароматними спеціями. Загалом приступаємо
інгредієнти
- Курячі стегна – 6 штук
- Рис довго зерновий – 1 склянка
- Вода – 2 ст.
- Цибуля та морква – 1 шт.
- Томатна паста – 1 столова л
- Рослинна олія – 50 мл
- Сіль, чорний перець – до смаку
- Спеції: паприка, сушений часник, хмелі-сунелі – по 1 чайній л
Зміст
- Рецепт рису з куркою в покроковому духовці
- Рис запечений з куркою у скляному посуді
- інгредієнти
- Як приготувати куряче м’ясо в духовці
- Куряче м’ясо з рисовим гарніром та овочами
- Приготування
Рецепт рису з куркою в покроковому духовці
Готуємо продукти. Миємо, сушимо м’ясо, чистимо овочі
Перемішуємо спеції з сіллю, додаємо трохи олії, натираємо стегна.
Накриваємо плівкою, залишаємо маринуватися на 1 годину
Дрібно ріжемо цибулю. Моркву стругати соломкою
Обсмажуємо на сковороді до м’якої золотистості
Додаємо ложку томатної пасти або протертий помідор
Промиваємо рис у друшляку під проточною водою, викладаємо у форму для запікання
Додаємо пасеровані овочі, солимо перчим до смаку, добре перемішуємо.
Вливаємо дві склянки води кімнатної температури
Розкладаємо курячі стегна, утоплюємо глибше
Розігріваємо заздалегідь духовку на 190 градусів
Закриваємо форму фольгою, відправляємо запікатися на 50 хвилин
Після чого прибираємо фольгу, готуємо ще 10 хв, щоб стегенця підрум’янилися зверху
Простий рецепт приготування закінчено, курочка чудово випеклася, а рисова крупа перетворилася на соковитий та смачний плов до обіду.
Читайте також: Шкільний плов з індичкою – ніжна, поживна та корисна страва
Рис запечений з куркою у скляному посуді
інгредієнти
- Стегна – 6 шт.
- Крупа – 2 ст.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль, перець – на смак
Як приготувати куряче м’ясо в духовці
Підбиваємо необхідні продукти
Пасеруємо на сковороді дрібно нарізану цибулю 5 хв
Додаємо рис, обсмажуємо ще 5-7 хвилин
Натираємо стегна сіллю з двох сторін, даємо вбратися 20 хв.
Розкладаємо крупу, посипаємо сіллю з перцем.
Відвантажуємо стегенця шкірою нагору, вливаємо 4 склянки води. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці – 1 година без фольги.
Приготування закінчене, рисова каша з курячим м’ясом готова до вживання.
Куряче м’ясо з рисовим гарніром та овочами
Коли готувати складні страви лінощі, але хочеться поїсти досить ситно, рекомендую приготувати цей простий і смачний рецепт
Приготування
- У жароміцну сковороду наливаємо масло і засипаємо дві склянки будь-якого рису.
- Ріжемо кубиком солодкий перець, моркву та цибулю, підсолюємо, розкладаємо зверху. Кількість на власний розсуд
- Солимо і перчимо курку, викладаємо поверх овочів. Вминаємо глибше у крупу
- Розрізаємо на половинки помідорки чері, розставляємо максимально порожні місця між стегнами. Посипаємо нарізаною зеленню
- Вливаємо 4 склянки води, відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.
- Страва вийшла дивовижною, а головне все просто і швидко. Буквально за годину з гаком без особливих клопотів ми отримуємо смачне куряче частування на всю сім’ю