
Запіканка — це недооцінене універсальне блюдо, про який часто забувають багато господині. А даремно! Адже її можна приготувати з продуктів, які є в холодильнику. А для тих, хто на дієті, вона може стати низькокалорійним стравою на кожен день чи на будь яке свято.
У сезон баклажанів виникає питання, що ж з них приготувати. Коли після всіх консервації ще залишаються ці барвисті плоди, варто згадати про запіканці з баклажанів з курячою грудкою і помідорами!
Інгредієнти
- курячі грудки 4 шт.
- твердий сир 150 г
- баклажани 3 шт.
- помідори 4 шт.
- зубчики часнику 1 шт.
- пучок кропу 1 шт.
- оливкова олія 40 мл
- мелений перець за смаком
- сіль за смаком
На порцію
Калорії: 171 ккал
Білки: 22.8 м
Жири: 7.7 м
Вуглеводи: 2.7 м
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
Ретельно м’ясо вимити, обсушити рушником. Потім потрібно розрізати кожну курячу грудку на чотири частини, відбити їх і поперчити.
Підготувати баклажани: помити, видалити плодоніжки, тонко нарізати, щоб вийшли довгі смужки, додати сіль.
Прийшов час зайнятися іншими інгредієнтами: натерти на крупній тертці сир, дрібно подрібнити ножем або пропустити через прес часник, кріп порубати, помити і нарізати кільцями помідори, позбувшись від плодоніжок.
Через 15 хвилин після того, як до баклажанів додали сіль, потрібно обсмажити на оливковій олії по 3 хвилини з кожного боку на невеликому вогні.
Щоб баклажани не були жирними, їх можна перекласти на паперовий рушник на декілька хвилин після обсмажування.
Розігріти духовку до 180°C. Підготувати форму для запікання страви: змастити маслом стінки і щільно викласти на дно баклажани — має вийти перший пласт запіканки, тому постарайтеся не залишати порожніх місць, але половину наявних баклажанів поки не чіпайте.
Другим рядком йде грудка — потрібно використовувати частину м’яса, так як буде ще один шар з курки. Потім знову викласти баклажани, а на нього — знову грудку. Помідори прикривають зверху останній м’ясний ряд, їх посипають кропом і часником. Завершальним шаром повинен бути сир, який служить ще і прикрасою.
Поставити форму з запіканкою в розігріту духовку на 25 хвилин. Краще подавати до столу страву не відразу після приготування, а через чверть години, коли запіканка трохи охолоне.
Порада: краще використовувати синенькі середніх розмірів, так як у великих міститься багато речовин, які несприятливо впливають на організм людини.
Ось так швидко можна приготувати не тільки смачне, але і корисне блюдо: у ньому міститься і м’ясний білок і вітаміни, необхідні організму жири, і овочі. Приємного апетиту!
Читайте також: Як запекти кабачки в духовці з сиром і помідорами, часником в духовці
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.