
Коли літо вступає в свої повні права і на вулиці стає нестерпно жарко, питання – чим би перекусити, щоб страва була не важкою для шлунка, а головне, швидким та не трудомістким в приготуванні, стає все більш актуальним. Ніхто не хоче стояти годинами на кухні і готувати жирні м’ясні страви. В цей момент на допомогу приходять овочі, сезон на які якраз у розпалі. Саме вони здатні порадувати всіх господинь простотою свого приготування і легкістю для нашого організму.
Одним з таких чудових страв є овочева запіканка з баклажанів, помідорів і сиру, що включає в себе 3 основних невигадливих компонента. Насправді рецепт є дуже простим у приготуванні і неймовірно апетитною. А завдяки додатковим інгредієнтів, які можна додавати, здатний заграти різними фарбами і смаковими відтінками. Класичним рецептом такої запіканки ми і хочемо сьогодні з вами поділитися, а для більшої наочності додамо докладні фото і відео.
Порада: щоб баклажани в готовому страві не горчили, перед запіканням в духовці їх необхідно рясно посолити, дочекатися, поки вони дадуть сік (приблизно 15 хв) і ретельно промити під струменем холодної води.
Інгредієнти
- баклажани 4 шт.
- помідори 4 шт.
- сир (сулугуні) 300 г
- часник 2 зубчики
- олія оливкова 4 ст. л.
- базилік 40 г
- петрушка 40 г
- чорний мелений перець за смаком
- сіль за смаком
На порцію
Калорії: 162.2 ккал
Білки: 6.8 г
Жири: 12.4 р
Вуглеводи: 5.9 м
Кроки 35 хв. Відео-рецепт
В першу чергу необхідно включити духовку на 230°C, щоб вона встигла розігрітися. А поки нагоняется температура, переходимо до обробки основних інгредієнтів. Баклажани слід ретельно помити, обрізати все плодоніжки і нашаткувати тонкими слайсами – приблизно 0,5 див.
Помідори також обполіскуємо під струменем холодної проточної води, вирізаємо місце кріплення плодоніжки і шаткуємо, як і баклажани.
Зубчики часнику чистимо і розрізаємо великими шматочками, для цього рецепта дрібнити не варто.
Сир ріжемо тонкими скибочками.
Беремо посуд, яка підходить для духових шаф, і викладаємо в неї по черзі баклажан, помідор, сир внапуск. Розкидаємо зверху шматочки часнику, збризкуємо все оливковою олією і приправляємо спеціями за смаком.
Відправляємо блюдо в духовку приблизно на 25-30 хвилин до повної готовності.
Ситну і легку овочеву запіканку посипте подрібненими заздалегідь травами і подавайте до столу.
Порада: для того щоб слайсы з баклажанів та помідорів вийшли більш акуратними і рівномірними, можна використовувати овочерізку.
Чарівні аромати і яскраві смакові поєднання невигадливого середземноморського страви здатні зачарувати будь-кого. Тому біжіть швидше на кухню і радуйте себе і своїх близьких новими рецептами!
Читайте також: Запіканка з баклажанів з курячою грудкою і помідорами: покроковий рецепт з фото