
Наші предки здавна готували соління в бочках. Ці традиції збереглися і сьогодні, і багато люблять овочі, заготовлені таким способом, за їх неповторний смак і користь. Хрусткий огірочок з бочки, або ароматний помідорчик – все доведеться до столу довгою зимою, тому господині в сезон піклуються про запаси. Якщо ви теж хочете отримати таку апетитну закуску, але не маєте необхідної дерев’яної тари – не засмучуйтеся, сьогодні ми розповімо, як приготувати солоні помідори в каструлі, які не відрізнити від бочкових!
Порада: температура для зберігання “бочкових” помідорів повинна бути не більше 10 градусів за Цельсієм. Якщо в будинку немає такого прохолодного місця, то після закваски заготовку можна тримати в холодильнику.
Інгредієнти
- Помідор 3 кг
- Вода 1.8 л
- 140 г сіль
- Кріп (парасольки) 7 шт.
- Листя смородини 7 шт.
- Листя вишні 7 шт.
- Насіння гірчиці 1 ст. л.
На порцію
Калорії: 14.7 ккал
Білки: 0.6 м
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 2.7 м
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
Каструлю необхідно вимити з миючим засобом і обдати окропом.
Помідори краще брати “вершки”, до речі, зелені плоди виходять теж дуже смачні.
Томати перемываем і укладаємо шарами в каструлю, пересипаючи кожен листочками смородини та вишні, а також парасольками кропу.
Зверху помідорів висипаємо насіння гірчиці – вони не тільки додадуть аромат, але і захистять овочі від бродіння.
В окрему каструлю набираємо воду і засипаємо кухонну сіль. Кип’ятимо розсіл протягом 5 хвилин. Після чого заливаємо томати.
Накриваємо каструлю тарілкою і ставимо на неї прес, в якості якого чудово підійде пластикова пляшка або банку з водою.
При кімнатній температурі заготівлю тримаємо 30 днів. Потім її потрібно переставити в льох або холодильник ще на пару тижнів. Тепер можете знімати пробу – ваші помідорчики за смаком будуть як діжкові.
Це цікаво: засолені в бочці томати не містять оцет, тому набагато корисніше консервованих, так як вони зберігають в собі всі вітаміни та мінеральні речовини. Соковитий овоч служить відмінним природним антибіотиком, який бореться з вірусами і надає протизапальну дію на організм.
Спробуйте приготувати апетитні солоні помідори на зиму за цим рецептом і переконайтеся, що це дуже просто і швидко. Блюдо виходить настільки смачним, що з’їдається моментально, так що заготовлюйте запас побільше. Вдалих вам засолов!
Читайте також: Лечо без оцту на зиму: рецепти з фото з помідорами і перцем в томатному соку