5 покрокових рецептів запеченої картоплі по-селянськи в духовці

5 покрокових рецептів запеченої картоплі по-селянськи в духовці

Ідеї для приготування картоплі по-селянськи у духовці

Картопля — це універсальний інгредієнт, який можна приготувати різними способами, зокрема, варити, смажити, пекти. Він є популярним серед дорослих та дітей завдяки своїм різноманітним смакам. Одним з найулюбленіших рецептів є картопля по-селянськи у духовці. Це неймовірно смачна страва, яку люблять усі, навіть ті, хто вибагливий у їжі. До того ж, вона не є надмірно жирною, адже використовує мінімум олії. Давайте розглянемо найкращі рецепти приготування цієї страви.

  1. Картопля по-селянськи приготована, як в McDonald’s
  2. Картопля запечена в рукаві
  3. Смачна картопля з куркою та грибами
  4. Як приготувати картоплю у фользі
  5. Картопля запечена в пакеті з м’ясом у духовці

Картопля по-селянськи приготована, як в McDonald’s

5 покрокових рецептів запеченої картоплі по-селянськи в духовці

Інгредієнти:

  • Картопля — 1 кг
  • Куркума мелена — 1 ч. л
  • Приправа для картоплі — 1,5 ч. л
  • Рослинна олія
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування:

Спочатку ретельно промийте картоплю, не знімаючи шкірку, та видаліть очі. Потім наріжте її на тонкі часточки, промийте від крохмалю та викладіть на рушник, щоб віддалити зайву вологу.

5 покрокових рецептів запеченої картоплі по-селянськи в духовці

Перекладіть в миску, посипте приправою та куркумою, полийте олією і все ретельно перемішайте. Солити потрібно після приготування, щоб уникнути зайвої вологи.

5 покрокових рецептів запеченої картоплі по-селянськи в духовці

Викладіть картоплю на деко, застелене пергаментом, шкіркою вниз. Змастіть маслом з приправою і запікайте при 180°C 30 хвилин.

5 покрокових рецептів запеченої картоплі по-селянськи в духовці

Готову картоплю вийміть, посипте сіллю та подайте теплу.

Читайте також:  Як підживити цибулю: захист від жовтіння та боротьба зі шкідниками

Картопля запечена в рукаві

5 покрокових рецептів запеченої картоплі по-селянськи в духовці

Інгредієнти:

  • Картопля — 15 шт
  • Масло рослинне — 6 ст. л
  • Часник — 6 зубчиків
  • Спеції і кріп
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування:

Змішайте олію, дрібно нарізаний кріп, спеції, пропущений через прес часник та сіль. Очищені картопляні бульби з проколами замаринуйте у цьому складі на 20-30 хвилин.

5 покрокових рецептів запеченої картоплі по-селянськи в духовці

Перекладіть у рукав для запікання, зав’яжіть та зробіть проколи для повітря. Запікайте при 200°C 40-50 хвилин. Готову страву подайте теплою.

Смачна картопля з куркою та грибами

5 покрокових рецептів запеченої картоплі по-селянськи в духовці

Інгредієнти:

  • Картопля — 600 гр
  • Печериці — 300 гр
  • Курячі стегенця — 2 шт
  • Цибуля — 1 шт
  • Часник — 4 зубчики
  • Масло рослинне — 2 ст. л
  • Лавровий лист — 1 шт
  • Паприка — 1 ч. л
  • Чебрець — 1 ч. л
  • Сіль і перець — за смаком

Спосіб приготування:

Очищену картоплю та печериці наріжте великими шматками. Цибулю та часник — середніми шматочками. Курку також наріжте на не надто дрібні частини.

5 покрокових рецептів запеченої картоплі по-селянськи в духовці

Змішайте всі інгредієнти з приправами та перекладіть у рукав для запікання. Запікайте при 180°C 50-60 хвилин. Готову страву подавайте гарячою.

Як приготувати картоплю у фользі

Картофель в фольге

Інгредієнти:

  • Картопля — 3 шт
  • Сир — 150 гр
  • Масло вершкове — 30 гр
  • Сіль і перець — за смаком

Для начинки:

  • Яйця — 2 шт
  • Крабові палички — 3-4 шт
  • Сметана — 2-3 ст. л.

Спосіб приготування:

Промийте картоплю, загорніть у фольгу та запікайте при 180°C 1,5 години. По завершенню розгорніть та взрихліть картопляні бульби ложкою. Додайте вершкове масло та сир.

Картофель с маслом и сыром

Для начинки дрібно наріжте крабові палички та яйця, додайте сметану. Викладіть на картоплю та подавайте гарячою.

Картопля запечена в пакеті з м’ясом у духовці

Ця страва з м’ясом зокрема з ніжною свининою вирізкою просто незрівнянна. Картопля стає ніжною та ароматною, а м’ясо соковитим. Це улюблена страва багатьох сімей. Важливо слідувати простим правилам, щоб насолодитися неперевершеним смаком.

Читайте також:  Картини з пластиліну: вибір матеріалів та техніка на картоні, папері, склі

Приємного апетиту!

admin
Оцініть автора
Додати коментар