5 рецептів м’яса по-французьки з картоплею в духовці: готуймо разом!

5 рецептів м’яса по-французьки з картоплею в духовці: готуймо разом!

Чому я люблю готувати м’ясо по-французьки з картоплею

Це блюдо я обожнюю готувати, адже воно не тільки дуже апетитне і смачне, але й не займе багато часу на приготування. В середньому, на повноцінний гарячий вечер піде лише близько однієї години. Це дозволяє швидко накормити родину чи друзів, поєднуючи улюблені смаки – м’ясо, картоплю та спеції.

Немаловажливо, що м’ясо по-французьки з картоплею – це вже не просто м’ясне блюдо, а повноцінний гарнір у комплекті з овочами. До цієї страви чудово підходять свіжі овочеві салати або мариновані овочі.

Основний рецепт: Свинина з картоплею в духовці

Інгредієнти:

  • Свинина без кістки — 500 г
  • Картопля — 900 г
  • Цибуля ріпчаста — 3 шт
  • Сир твердий — 250 г
  • Масло рослинне
  • Майонез
  • Сіль і мелений чорний перець — за смаком

Спосіб приготування:

  1. Помийте та очистьте картоплю, наріжте її на тонкі кружечки і викладіть на змащене маслом деко.
  2. 5 рецептів м’яса по-французьки з картоплею в духовці: готуймо разом!
  3. Цибулю наріжте тонкими кільцями, викладіть на картоплю, посоліть та поперчіть.
  4. 5 рецептів м’яса по-французьки з картоплею в духовці: готуймо разом!
  5. Свинину наріжте кубиками, розміром приблизно 2,5 на 2,5 см, викладіть на овочі. Присоліть та поперчіть за потребою, зверху полийте майонезом.
  6. 5 рецептів м’яса по-французьки з картоплею в духовці: готуймо разом!
  7. Розігрійте духовку до 180 градусів, поставте деко в духовку на 40-60 хвилин.
  8. 5 рецептів м’яса по-французьки з картоплею в духовці: готуймо разом!
  9. За 10-15 хвилин до готовності страви, посипте її натертим сиром.
  10. 5 рецептів м’яса по-французьки з картоплею в духовці: готуймо разом!
  11. Страва готова до подачі на стіл!
Читайте також:  5 простих рецептів картопляних часточок в духовці – смачно та швидко!

Альтернативні варіанти приготування

Яловичина в мультиварці

Інший спосіб приготування — використовувати яловичину замість свинини у поєднанні з мультиваркою.

Інгредієнти:

  • Яловичина — 400 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Картопля — 4 шт
  • Сир — 150 г
  • Масло рослинне — 1 ст. ложка
  • Майонез — 4 ст. ложки
  • Сіль і перець — за смаком

Спосіб приготування:

  1. Промийте яловичину під проточною водою, просушіть, наріжте тонкими скибочками і злегка відбийте. Посоліть і поперчіть.
  2. Викладіть м’ясо на змазану олією чашу мультиварки.
  3. Нанесіть шар майонезу, зверху рівномірно розподіліть нарізану півкільцями цибулю.
  4. Почистьте та наріжте кружечками картоплю, посоліть та поперчіть. Викладіть на цибулю.
  5. Зверху посипте натертим сиром, виберіть режим “Випічка” на 1 годину.
  6. Після сигналу про завершення, залиште на підігріві ще на 10 хвилин перед подачею.

Свинина з помідорами в духовці

Інгредієнти:

  • Свинина — 450 г
  • Картопля — 450 г
  • Цибуля — 1 шт
  • Помідори — 1 шт
  • Сир твердий — 250 г
  • Майонез — за смаком
  • Сіль і приправи — за смаком

Спосіб приготування:

  1. Промите м’ясо наріжте на тонкі скибочки і відбийте. Присоліть та додайте улюблені приправи.
  2. Наріжте картоплю і помідор кружечками, цибулю — півкільцями.
  3. Змастіть лист маслом, викладіть картоплю шаром, трохи підсоливши.
  4. Зверху викласти помідори, цибулю, потім м’ясо, змащуйте все майонезом.
  5. Поставте деко в духовку, розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин.
  6. За 10-15 хвилин до готовності посипте натертим сиром і дочекайтеся рум’яної скоринки.

М’ясо по-французьки з картоплею і грибами в духовці

Інгредієнти:

  • М’ясо — 400 г
  • Картопля — 400 г
  • Гриби — 400 г
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт
  • Сир — 150 г
  • Помідори — 2 шт
  • Майонез — 4 столові ложки
  • Сіль і перець — за смаком
Читайте також:  Симптоми, види та наслідки вивиху ключиці: все, що треба знати

Спосіб приготування:

  1. Промийте гриби, наріжте їх і обсмажте на сковороді, додавши сіль і перець.
  2. Змастіть жаростійку форму рослинним маслом, викладіть нарізану півкільцями цибулю.
  3. Наріжте картоплю кружечками, соліть, перчіть, додайте мелений часник, викладіть поверх цибулі.
  4. Наступним шаром викладайте м’ясо, нарізане пластинками, злегка відбите.
  5. Додайте обсмажені гриби, нарізані кружечками помідори.
  6. Зробіть майонезну сіточку, випікайте при 180 градусах 40-50 хвилин.
  7. За 10-15 хвилин до готовності посипте натертим на терці сиром.

Відеоінструкція: М’ясо по-французьки з курячого фаршу

Дивіться відеорецепт, як приготувати м’ясо по-французьки з використанням курячого фаршу!

Приємного Вам апетиту!

admin
Оцініть автора
Додати коментар