
Зміст
- Чому я люблю готувати м’ясо по-французьки з картоплею
- Основний рецепт: Свинина з картоплею в духовці
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Альтернативні варіанти приготування
- Яловичина в мультиварці
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Свинина з помідорами в духовці
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- М’ясо по-французьки з картоплею і грибами в духовці
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Відеоінструкція: М’ясо по-французьки з курячого фаршу
Чому я люблю готувати м’ясо по-французьки з картоплею
Це блюдо я обожнюю готувати, адже воно не тільки дуже апетитне і смачне, але й не займе багато часу на приготування. В середньому, на повноцінний гарячий вечер піде лише близько однієї години. Це дозволяє швидко накормити родину чи друзів, поєднуючи улюблені смаки – м’ясо, картоплю та спеції.
Немаловажливо, що м’ясо по-французьки з картоплею – це вже не просто м’ясне блюдо, а повноцінний гарнір у комплекті з овочами. До цієї страви чудово підходять свіжі овочеві салати або мариновані овочі.
Основний рецепт: Свинина з картоплею в духовці
Інгредієнти:
- Свинина без кістки — 500 г
- Картопля — 900 г
- Цибуля ріпчаста — 3 шт
- Сир твердий — 250 г
- Масло рослинне
- Майонез
- Сіль і мелений чорний перець — за смаком
Спосіб приготування:
- Помийте та очистьте картоплю, наріжте її на тонкі кружечки і викладіть на змащене маслом деко.
- Цибулю наріжте тонкими кільцями, викладіть на картоплю, посоліть та поперчіть.
- Свинину наріжте кубиками, розміром приблизно 2,5 на 2,5 см, викладіть на овочі. Присоліть та поперчіть за потребою, зверху полийте майонезом.
- Розігрійте духовку до 180 градусів, поставте деко в духовку на 40-60 хвилин.
- За 10-15 хвилин до готовності страви, посипте її натертим сиром.
- Страва готова до подачі на стіл!
Альтернативні варіанти приготування
Яловичина в мультиварці
Інший спосіб приготування — використовувати яловичину замість свинини у поєднанні з мультиваркою.
Інгредієнти:
- Яловичина — 400 г
- Цибуля ріпчаста — 1 шт
- Картопля — 4 шт
- Сир — 150 г
- Масло рослинне — 1 ст. ложка
- Майонез — 4 ст. ложки
- Сіль і перець — за смаком
Спосіб приготування:
- Промийте яловичину під проточною водою, просушіть, наріжте тонкими скибочками і злегка відбийте. Посоліть і поперчіть.
- Викладіть м’ясо на змазану олією чашу мультиварки.
- Нанесіть шар майонезу, зверху рівномірно розподіліть нарізану півкільцями цибулю.
- Почистьте та наріжте кружечками картоплю, посоліть та поперчіть. Викладіть на цибулю.
- Зверху посипте натертим сиром, виберіть режим “Випічка” на 1 годину.
- Після сигналу про завершення, залиште на підігріві ще на 10 хвилин перед подачею.
Свинина з помідорами в духовці
Інгредієнти:
- Свинина — 450 г
- Картопля — 450 г
- Цибуля — 1 шт
- Помідори — 1 шт
- Сир твердий — 250 г
- Майонез — за смаком
- Сіль і приправи — за смаком
Спосіб приготування:
- Промите м’ясо наріжте на тонкі скибочки і відбийте. Присоліть та додайте улюблені приправи.
- Наріжте картоплю і помідор кружечками, цибулю — півкільцями.
- Змастіть лист маслом, викладіть картоплю шаром, трохи підсоливши.
- Зверху викласти помідори, цибулю, потім м’ясо, змащуйте все майонезом.
- Поставте деко в духовку, розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин.
- За 10-15 хвилин до готовності посипте натертим сиром і дочекайтеся рум’яної скоринки.
М’ясо по-французьки з картоплею і грибами в духовці
Інгредієнти:
- М’ясо — 400 г
- Картопля — 400 г
- Гриби — 400 г
- Цибуля ріпчаста — 2 шт
- Сир — 150 г
- Помідори — 2 шт
- Майонез — 4 столові ложки
- Сіль і перець — за смаком
Спосіб приготування:
- Промийте гриби, наріжте їх і обсмажте на сковороді, додавши сіль і перець.
- Змастіть жаростійку форму рослинним маслом, викладіть нарізану півкільцями цибулю.
- Наріжте картоплю кружечками, соліть, перчіть, додайте мелений часник, викладіть поверх цибулі.
- Наступним шаром викладайте м’ясо, нарізане пластинками, злегка відбите.
- Додайте обсмажені гриби, нарізані кружечками помідори.
- Зробіть майонезну сіточку, випікайте при 180 градусах 40-50 хвилин.
- За 10-15 хвилин до готовності посипте натертим на терці сиром.
Відеоінструкція: М’ясо по-французьки з курячого фаршу
Дивіться відеорецепт, як приготувати м’ясо по-французьки з використанням курячого фаршу!
Приємного Вам апетиту!